Dvouletá dívenka z Brezna měla v těle pervitin. Na otce udeřila policie, koná i sociálka

V případu dvouleté holčičky, která měla v sobě pervitin, už padlo první obvinění. Policisté stíhají jejího otce, u kterého našli drogy. Teď zjišťují, jak se dívence droga do těla dostala. Její zdravotní stav se už nicméně naštěstí zlepšuje.

Do špitálu v Banské Bystrici přivezli minulý týden dvouletou holčičku ve vážném stavu. Testy potvrdily intoxikaci pervitinem. Naštěstí se její stav výrazně zlepšil a mohla blíže k domovu. „Dítě jsme převezli ve stabilizovaném stavu do nemocnice v Brezne. Ještě dva dny poté strávilo v péči lékařů,“ uvedl pro TV JOJ tamní hlavní záchranář Tomáš Mýdlo.

Lékaři už dívenku propustili a v současné době je doma s rodinou. Policie vyšetřuje, jak se k drogám mohla dostat. Matka TV JOJ řekla, že s ní byla doma a neví, jak se to mohlo stát. „Vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci zločinu toxikománie a nedovolené výroby omamných a psychotropních látek,“ řekla policejní mluvčí Mária Faltániová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Petře nalili Savo do lahve, ze které se napila. Šikanu ředitelka odmítá

V případu už padlo jedno obvinění – konkrétně na otce dívky, u kterého našli omamné látky. „Z drogové činnosti už vyšetřovatel obvinil osmatřicetiletého muže, kterého stíhá na svobodě. Obviněný si pořídil a přechovával bílou krystalickou látku. Zajištěné množství odpovídá dvěma dávkám drogy,“ doplnila Faltániová.

Kromě policie rodinu momentálně řeší i Úřad práce, sociálních věcí a rodiny, který zjišťuje, jaká je situace v rodině, kde jsou kromě dvouleté holčičky ještě další dvě děti. Podle výsledů vyšetřování přijme nezbytná opatření. „S přihlédnutím na ochranu soukromí dětí a rodiny není možné poskytnout bližší informace,“ uvedl ve svém vyjádření Úřad práce, sociálních věcí a rodiny.

Tagy:
nemocnice dítě Slovensko obvinění pervitin Banská Bystrica metamfetamin droga Úřad práce České republiky drogy Brezno