Inter otočil pikantní bitvu s Laziem, Neapol první možnost získat po 33 letech titul nevyužila

Inter otočil pikantní bitvu s Laziem, Neapol první možnost získat po 33 letech titul nevyužila

AS Řím v 32. kole italské fotbalové ligy remizoval s AC Milán 1:1. V nastavení nejdříve skóroval domácí Tammy Abraham a vzápětí v 97. minutě vyrovnal Alexis Saelemaekers. Téměř 65 tisíc lidí na Olympijském stadionu v Říme vidělo první střelu na branku, až když se v třetí minutě nastavení prosadil Abraham. Hosté skórovali rovněž ze své první střely mezi tři tyče a o čtyři minuty později vyrovnali zásluhou střídajícího Saelemaekerse. Oba týmy mají 57 bodů a shodný rozdíl skóre, milánští obhájci titulu jsou čtvrtí díky více vstřeleným brankám. Na oba týmy se může v neděli dotáhnout Inter Milán, pokud doma porazí Lazio Řím.

Fotbalisté Neapole první možnost získat po 33 letech italský titul nevyužili. Doma remizovali 1:1 se Salernitanou, poté co o vedení přišli šest minut před koncem. Cestu k titulu jim dnes otevřel Inter Milán, který porazil po obratu druhé Lazio Řím 3:1. Prohru Lazia mohl vedle vedoucího celku využít i Juventus Turín, v Boloni ale pouze remizoval 1:1 a zůstal na třetí příčce.

Neapol se mohla stát prvním týmem v historii italské ligy, který si zajistil mistrovský titul šest kol před koncem. Skóre zápasu otevřel v 62. minutě po rohovém kopu uruguayský obránce Olivera, který hlavičkou zakončil centr střídajícího Raspadoriho.

I přes výraznou herní převahu se ale Neapoli nepodařilo zpečetit zisk titulu. V závěru zápasu se z ojedinělého útoku prosadil Día a prodloužil sérii Salernitany bez prohry na devět zápasů. Neapol může titul oslavit ve čtvrtek, kdy se utká s Udine.

Lazio otevřelo skóre po půlhodině hry. Anderson získal při napadání míč, narazil si jej s Albertem a překonal Onanu. V druhém poločase měli výraznou převahu fotbalisté Interu, zužitkovali ji ale až v závěru. Nejprve Lukaku připravil šanci Martínezovi, který v 78. minutě vyrovnal. O pět minut později belgický útočník našel centrem Gosense, který poslal domácí do vedení. A v úplném závěru potvrdil výhru Interu opět Martínez. Milánský tým vyhrál v lize teprve podruhé za posledních sedm zápasů.

Juventus inkasoval v Boloni již po deseti minutách. Nejprve byl ve vápně faulován Orsolini a ve formě hrající Ital nařízenou penaltu sám proměnil. Pokutový kop měli k dispozici i hosté, s Milikovým slabým pokusem si ale krajan Skorupski poradil. Polský útočník si spravil chuť po hodině hry, kdy prudkou střelou vyrovnal. "Stará dáma" bodovala v lize po třech zápasech, na Lazio ztrácí bod, Boloňa je osmá.

Fiorentina s reprezentantem Antonínem Barákem pouze na lavičce deklasovala poslední Samdorii Janov 5:0. Postaralo se o to pět různých střelců, do přestávky se přitom skóre změnilo jen jednou. Sampdoria ztrácí šest kol před koncem soutěže deset bodů na záchranu. Fiorentina je v tabulce devátá.

Oslabené Sassuolo otočilo v závěru zápas s Empoli a vyhrálo 2:1, přestože od 74. minuty hrálo v deseti. Berardi nejprve v 83. minutě vyrovnal a v šesté minutě nastavení z penalty zařídit domácím vítězství.

Serie A - 32. kolo:

Lecce - Udine 1:0
Branky: 62. Strefezza z pen.

Spezia - Monza 0:2
Branky: 21. Ciurria, 90.+2 Carlos Augusto

AS Řím - AC Milán 1:1
Branky: 90.+3 Abraham - 90.+7 Saelemaekers

Inter Milán - Lazio Řím 3:1
Branky: 78. a 90. Martínez, 83. Gosens - 30. Anderson

Cremona - Hellas Verona 1:1
Branky: 9. Okereke - 75. Verdi

Neapol - Salernitana 1:1
Branky: 62. Olivera - 84. Día

Sassuolo - Empoli 2:1
Branky: 82. a 90.+6 z pen. Berardi - 11. Cambiaghi

Fiorentina - Sampdoria Janov 5:0
Branky: 45.+2 Castrovilli, 62. Dodo, 66. Duncan, 76. Kouame, 89. Terzič

Boloňa - Juventus Turín 1:1
Branky: 10. Orsolini z pen. - 61. Milik