Tahle země (liga) je pro starý. Klokan Jindřišek přepisoval fotbalové statistiky

Přidat na Seznam.cz

Není to ani měsíc, co jsme na stránkách Sportdeník.cz uveřejňovali informaci, že nejstarším ligovým střelcem je Tomáš Hübschman, který se trefil proti Slovácku ve věku 41 let a sedm měsíců. Po dnešku to ale už neplatí. Novým „starým“ králem je kapitán fotbalistů Bohemians 1905 Josef Jindřišek. Pohled do jeho občanského průkazu napovídá, že se v zápase proti Jablonci trefil ve 42 letech, dvou měsících a 16 dnech.

Jindřišek obnovuje novou smlouvu s Bohemkou vždy po roce. Na konci sezony si s vedením klubu a trenéry sednou a řeknou si, zda si mají navzájem co nabídnout. A ukázalo se, že Jindřišek má stále co dát mužstvu. A to nejenom svou hrou ve středu hřiště, ale sem tam i vstřeleným gólem. Dnešní branka musí rodáka z Plav (okres Jablonec nad Nisou) hřát dvojnásobně, protože pomohla jeho mančaftu k vítězství a navíc k upevnění čtvrté pozice v tabulce.

Jindřiškův gól padl ve 20. minutě a veterán ho vsítil z nařízené penalty. Pro Klokany to byl uklidňující gól, který v tu chvíli znamenal vedení 2:0. Pražané přidali další branku deset minut po příchodu na hřiště po poločasové pauze. Jablonec pak byl schopen se prezentovat jen jedním gólem, naopak domácí ještě přidali čtvrtou trefu.

Zajímavostí je, že Jindřišek v lize debutoval právě v dresu Jablonce. K dnešnímu dni odehrál 424. ligových zápasů, v kterých vsítil 25 branek.

Zdroj: redakce, bohemians.cz