GUG květen – Světem letí novina, že prý květen začíná a GUG.cz pořádá akce

GUG květen – Světem letí novina, že prý květen začíná a GUG.cz pořádá akce
2023-05-01T19:30:45+02:00
• 1. 5. 2023

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví.

unnamed 600x200x

ZPRÁVY Z KOMUNITY

Na Apríla si z nás Filip tradičně vystřelil a naše Zuzka mu na to tradičně skočila. Díky Livesportu naše Milli mohla být na WebExpu 2023 a užít si přednášky o trénování neuronových sítí od Ivana Kutila a cross-teamové spolupráci od Kami Fournier a taky v kavárně Lucerna u Livesportu vysoutěžit 1000 Kč na dobrou věc. Milli děkuje, mává a sepisuje článek ze svých WebExpo zážitků. Zážitky sepisujeme taky ze SUPER MEGA Digidaye, který jsme streamovali pro rekordní počet rekordně zaangažovaných sledujících. Uspořádali jsme už druhou Digitální snídani v Ostravě, tentokrát na téma AI a byli jsme na EduTrhu a v Knihovně v Ústí nad Labem, kde jsme mluvili o základních digitálních dovednostech a našem kurzu pro jejich rozvoj, který je stále možné studovat, Digitální směně. Ačkoli jsme hodně digitální, rádi se setkáváme IRL. Kdy a kde se dočteš v další části newsletteru. Přijď na akci, nebo se přidej k nám, jako to udělala Karolina s Monikou a Ondrou.

AKCE

  • Digitální snídaně Ostrava: Kritické myšlení a bezpečnost na internetu 
    • Ve čtvrtek 26. 5. 2023, od 8:30 do 10:00, Impact Hub Ostrava
    • Podvodné SMS, dezinformace, falešné profily na sociálních sítích, valí se to na nás zleva, zprava. Jak se v tom vyznat a udržet v bezpečí sebe i své blízké? Vstupné je za 0,- Kč, drobná snídaně bude na místě.
  • Digitální směna Vratimov: Google fotky 
    • V pondělí 15. 5. 2023, od 16:00 do 17:15, Městská knihovna Vratimov
    • Jak snadno a bezpečně zálohovat to nejcennější, tedy vaše fotografie? Na to se podídáme na 3. setkání v rámci iniciativy Digitální směna. Registruj se ještě dnes.
  • Bezpečnost dětí na internetu
    • Ve středu 10. 5. 2023, od 16:30 do 18:00, Jahoda Na Slupi Praha
    • Tato akce sice není naše, ale vedoucí semináře ano! Máte děti? A internet? A chcete vědět, jak můžete přispět k tomu, aby děti byly na internetu v bezpečí? Přijď ve středu do Jahody na Albertov. Vstup je za 150,-.
  • Google I/O 2023 Extended Ostrava
    • Ve středu 10. 5. 2023, od 10:00, Impact Hub Ostrava
    • Program bude podobný jako na akci v Chomutově, ale bude v Ostravě a místo grilovaného jídla se u sledování technologických novinek bude pojídat pizza. Chyť si svoje místo!
  • Google I/O 2023 Extended Chomutov
    • Ve středu 10. 5. 2023, od 18:00, Chomutov
    • Čeká tě přímý přenos konference, k tomu grilovačka, takže masíčko, klobásky, sýry, zelenina… A samozřejmě super parta geeků a nerdů, kteří si perfektně rozumí a rozumět si zcela určitě budou i s Tebou!

TIPY A TRIKY

Jak vlastně měřit úroveň digitálních dovedností? To zjišťujeme my pomocí nástroje Skillify, a taky se k nám dostal IT Fitness test. Testuješ úroveň svých digitálních dovedností? // Zajímá tě téma digitální nerovnosti? Chytej poslední report od Connect Humanity. // Na 70 lidí se sešlo na Prague AI hackathonu a během víkendu vyvíjelo nástroje na dabing videí na YouTube, testovalo použití ChatGPT4 na odpovídání na lékařské dotazy a vytvářeli digitální spolupracovníky, kteří zvládnou objednat květiny, nebo tvořit aplikace. Náš Denis se tam stavil taky a vyhrál lego a my jsme na něj pyšní.

GUG.cz je komunita lidí, kteří rádi předají své vědomosti a u toho se sami učí něco nového. Jsme učitelky, podnikatelé, vývojářky i obyčejně neobyčejní geekové :) Pořádáme setkávání, streamujeme přednášky a další akce s jediným cílem – vzdělávat Česko v technologiích. Tohle je náš newsletter o dění v komunitě a věcech, které nás baví. Chceš být u zrodu několika skvělých akcí ročně? Máš zájem být v komunitě stejně nadšených lidí, jako jsi ty? Není nic jednoduššího než se přidat do GUGu a stát se členem naší #gugfamily!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 1
PanzerGlass S24 MP Mraz 2

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat