Premier League - souhrn 34. kola: Arsenal zpátky na čele

29.04.2023, 15:48, aktualizováno 02.05.2023, 22:55
Komentáře a souhrny
Oslavující Martin Ödegaard (© AFP)

Liverpool s Tottenhamem skórovaly v nastavení, ale šťastnější byli domácí, kteří díky reakci Dioga Joty vyhráli 4:3. Manchester City vyhrál na půdě Fulhamu, dočasně se posunul na první místo, z toho ho ale v úterý sesadil Arsenal po vítězném derby s Chelsea. Brighton rozstřílel Wolves a drží se na dosah pohárových příček. To platí i pro Brentford, jenž v závěru otočil s Nottinghamem...

Arsenal FC - Chelsea FC 3:1

02.05.2023 21:00

Góly: 18. Martin Ødegaard, 31. Martin Ødegaard, 34. Gabriel Jesus - 65. Noni Madueke

Arsenal porazil v dohrávce 34. kola Premier League Chelsea 3:1. Za domácí se dvakrát trefil Martin Ödegaard, jeden gól přidal Gabriel Jesus. Čestnou branku Blues si připsal Noni Madueke.

Už v páté minutě hostům zavařil nedůraznou hlavičkou za sebe César Azpilicueta. Nechtěně přiťukl do šance Granitu Xhakovi, který ale šajtlí z bezprostřední blízkosti nepropálil roztaženého Kepu Arrizabalagu. Pro Chelsea však šlo o výstražné varování. Za deset minut na to bylo opět živo před bránou hostujícího celku. Nejprve pálil z úhlu Jesus, pak přišel Trossardův centr a nenápadná hlavička Bukaya Saky, která pořádně vystrašila Arrizabalagu, a ten pouze vytahoval míč ve skoku před sebe.

V osmnácté minutě už nicméně nastalo nevyhnutelné, Gunners dali svou první branku londýnského derby. Hosté jen sledovali sérii přihrávek, která se postupně přibližovala k jejich bráně. Ta přízemní od Granita Xhaky zleva prošla jednomu z bránících hráčů mezi nohama a fantastickou placírkou o břevno z velkého vápna otevřel skóre Martin Ödegaard. O pár minut později byl poprvé vzruch i na druhé straně a Aaron Ramsdale musel podržet Arsenal při obrovské příležitosti Bena Chilwella. Ten se prosadil v souboji o křížný pas a uháněl sám na brankáře, ránu na zadní tyč však domácí brankář vyškrábl na roh.

Po půlhodině hry přidali kanonýři druhý gól a ten jako by z oka vypadl první trefě. Xhaka udělal na levém křídle vše stejně, Martin Ödegaard střílel o něco blíže bráně, prakticky z penaltové značky, a tentokrát se gólová rána obešla bez odrazu o břevno. Tři minuty po druhém gólu přidali domácí třetí zářez a Chelsea už byla zralá na ručník. White centroval na zadní tyč, Gabriel Jesus nejprve po zpracování na prsou sklepl míč Xhakovi, který neprostřelil modrý dvojblok, ale odražený balón se vrátil zpět k brazilskému útočníkovi, který již zblízka mířil neomylně.

Arsenal jako by chtěl z lítosti nechat Chelsea trochu vydechnout a další šanci si přichystal až v 51. minutě. Domácí hráči už po rohu dokonce zvedali ruce, hlavičku Gabriela Magalhaese však dokázal v poslední chvíli vykopnout z brankové čáry Thiago Silva. Záznam poté prokázal, že ji míč ještě celým objemem nepřešel. Poté po souhře Saka - Xhaka pálil druhý jmenovaný, ránu švýcarského reprezentanta však dokázal Kepa vyrazit.

V 65. minutě se Chelsea konečně dočkala a ukončila dlouhé čekání na gól. Skvělou přihrávku Enza Fernándeze za obranu převzal Noni Madueke, prvním dotykem se odpoutal od Zinčenka, nechal si míč spadnout na nohu a pak obhodil Ramsdalea. V závěru ještě uměl gólman Blues zakročit proti prudké přízemní ráně Ödegaarda, který se tedy nakonec hattricku nedočkal.

Více informací k zápasu

Leicester City - Everton FC 2:2

01.05.2023 21:00

Góly: 22. Çağlar Söyüncü, 33. Jamie Vardy - 15. Dominic Calvert-Lewin (pen.), 54. Alex Iwobi

Fotbalisté Leicesteru remizovali v souboji 34. kola Premier League doma s Evertonem 2:2. Lišky sice rychle prohrávaly, vývoj duelu však záhy otočily a ještě do pauzy mohly skórovat potřetí. Nařízenou penaltu však neproměnil James Maddison, čehož mohl následně litovat, neboť krátce po změně stran určil konečný stav hostující Alex Iwobi. I přes zisk pouhého bodu však Foxes alespoň na čas díky lepšímu skóre opustili sestupové příčky, na kterých naopak nadále zůstávají Karamelky.

Další souboj o záchranu přinesl střet Leicesteru a Evertonu. Oba celky byly namočené v sestupových vodách, přičemž o kapku lépe na tom byly Lišky, které v minulém kole zásluhou veterána Jamieho Vardyho ukořistily alespoň bod na půdě Leedsu. Everton naopak doma prohrál s Newcastlem vysoko 1:4, a na kontě tak měl šestizápasovou šňůru bez vítězství.

První velkou příležitost utkání si už v osmé minutě vytvořil Iwobi, jehož střelu pod břevno ale famozně vyrazil Daniel Iversen. Everton se však přece jen dočkal úvodní branky zápasu, když v 15. minutě fauloval v pokutovém území Dominica Calverta-Lewina Belgičan Timothy Castagne. Útočník Toffees si následně postavil míč na penaltový puntík a nekompromisně doprostřed brány skóroval. Trvalo to pouhých sedm minut, než Lišky přišly s odpovědí. O tu se postaral sváteční střelec Caglar Söyüncü, jenž v pokutovém území střelou z voleje propálil bezmocného Jordana Pickforda. Gólový festival pokračoval i po půlhodině hry, kdy chybnou rozehrávku Iwobiho potrestal z následného brejku Vardy, který obešel Pickforda a levačkou zakončil do odkryté brány.

Obě mužstva se vracela ze šaten po strhujícím závěru první půle, kdy nejprve neproměnil z bezprostřední blízkosti nemožné Calvert-Lewin, jehož vychytal dalším skvostným zákrokem Iversen. Předvedl se však na druhé straně i Pickford, jenž zneškodnil penaltu Maddisona. V 54. minutě už ovšem bylo vyrovnáno, když Iwobi umístil křižnou střelu k levé tyči Iversena. Po inkasované brance byli až do konce klání aktivnější domácí, poslední slovo měl ale opět Iversen, který vyrazil dalekonosný pokus Cheicka Doucourého.

Leicester si tak znovu do tabulky připsal bod. V příštím kole 8. května zavítají Lišky na hřiště Fulhamu. Everton se ve stejný den představí na půdě Brightonu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 4:3

30.04.2023 17:30

Góly: 3. Curtis Jones, 5. Luis Díaz, 15. Mohamed Salah, 90+4. Diogo Jota - 39. Harry Kane, 77. Heung-min Son, 90+3. Richarlison

Liverpool zvládl důležitý souboj se sousedem v tabulce a po výhře 4:3 se posouvá na pátou příčku tabulky. Tottenham momentálně působí jako nepoučitelný celek - Spurs totiž potřetí za sebou v důležitém utkání absolutně nezvládli vstup do utkání a po patnácti minutách prohrávali už o tři branky. Postupem času ale převzali otěže utkání a předvedli parádní návrat do zápasu, jenže bod, po kterém sahali po vyrovnání Richarlisona v nastaveném čase, jim o minutu později sebrala hloupá chyba Lucase Moury, kterou nekompromisně potrestal střídající Jota.

Tottenham v úvodu zápasu zůstal v kabinách, jinak si počínání jeho fotbalistů jednoduše není možné vysvětlit. Už ve třetí minutě totiž centr Alexandra-Arnolda našel na zadní tyči nikým neobsazeného Curtise Jonese, který pohodlně otevřel skóre utkání. Liverpool ale nepřestával v aktivitě a svého soupeře posadil na pořádný kolotoč. Jen o dvě minuty později spolu krásně zakombinovali Salah s Gakpem, druhý jmenovaný od brankové čáry poslal zpětný míč, který si našel nohu Diaze, který pohotově zvýšil na tři nula. A když po čtrnácti minutách fauloval v pokutovém území zcela nesmylně Romero útočníka Gakpa, byl Tottenham zralý na ručník. Míč na značku pokutového kopu si postavil Salah a ranou doprostřed branky zvýšil na rozdíl třídy.

Spurs se ale nevzdali a po půlhodině hry začali také kousat. Nejprve využili zaváhání levého beka Robertsona, Kane okamžitě delším pasem našel rozeběhnutého Sona, jehož gólovou střelu vykopl z brankové čáry vracející se stoper Dijk. Liverpool se ale nepoučil, jen o minutu později obrana pustila za svá záda Perišiče, který centrem posadil míč na neobsazeného Kanea, který z hranice malého vápna snížil na 3:1. Levý bek Robertson si navíc o minutku později vybral další slabou chvilku, o balón jej obral Kulusevski, který se na hranici vápna dostal i k zakončení a fantastický zákrok musel vytasit brankář Alisson.

Na startu druhého dějství tahal za delší provaz jednoznačně Tottenham. Nejprve se na hranici pokutového území od svých strážců odpoutal Son a jeho technická rána skončila na tyči. O pár minut později si zase na centr Kanea naskočil Romero, v krkolomné pozici dokázal míč kopačkou zasáhnout a Alisson měl obrovské štěstí, že míč orazítkoval tentokráte druhou tyč branky. Další nebezpečnou střelu vyslal ze střední vzdálenosti obránce Porro, brankář domácích byl ale připraven. Ani Alisson však nic nezmohl se situací z 77. minuty. To Romero vyslal za domácí obranu krásný balón, útočník Son si chytřel počkal na ofsajdové linii a svůj samostatný nájezd zakončil ranou podél domácího brankáře.

Nastavený čas potom přinesl infarktovou podívanou. Nejprve Milner zbytečně fauloval Kanea, k exekuci volného přímého kopu se postavil Son, jehož centr našel hlavu Richarlisona, který vstřelil svůj první ligový gól za Tottenham a srovnal na 3:3. Bujaré oslavy hostí však rychle vzali za své - prakticky hned po rozehrávce nakopl dlouhý míč Alisson, nikým neatakovný Llucas Moura však balón zcela nepochopitelně sklepl jen k Jotovi, který se nabídnuté šance nelekl a z úhlu křižnou střelou rozjásal Anfield Road a vrátil svému celku vedení. Liverpool se tak i přes nevýrazný druhý poločas dočkal tří bodů po vítězství 4:3.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Leeds United 4:1

30.04.2023 15:00

Góly: 20. Jefferson Lerma, 24. Jefferson Lerma, 63. Dominic Solanke, 90+1. Antoine Semenyo - 32. Patrick Bamford

Bournemouth porazil v utkání 34. kola Premier League Leeds United 4:1. Dvě branky domácích si připsal Jefferson Lerma, po jedné přidali Dominic Solanke a Antoine Semenyo. Čestný úspěch hostí zajistil Patrick Bamford.

První větší závar utkání nastal ve třetí minutě. Hostující Crysencio Summerville vytáhl hru až před vápno, kde našel po pravici Patricka Bamforda, který zkusil šajtlí prostřelit obranný val, což se mu nepodařilo, ale hosté se dožadovali zapískání hry rukou, která byla vyslyšena a rozehrávali přímý kop. Toho se ujal Marc Roca a technickou střelou ke vzdálenější tyči donutil Neta k prvnímu úspěšnému zákroku.

Ve dvacáté minutě se však vedení ujali domácí. Philip Billing zpracoval na hranici vápna vysoký balón, posunul ho Dominicu Solankemu, který proběhl mezi obránci a nacentroval do ohně, odkud se míč odrazil příhodně k Jeffersonu Lermovi, jenž technickou ranou na zadní tyč nedal Meslierovi šanci.

Zanedlouho přidali Cherries druhý gól. Po rohovém kopu totiž šíleně chyboval gólman Meslier, který místo chycení míč pouze vyrazil. Toho využil Jefferson Lerma, který balon už jen doklepl do sítě.

Ve 32. minutě se hosté dočkali snížení. Rothwell chyboval a k meruně se dostal Gnonto. Poté načechral centr do pokutového území, kde přesně našel hlavu Patricka Bamforda, který střelou k pravé tyči nedal Netovi šanci. Po hodině hry mohli domácí své vedení navýšit. Dango Ouattara našel od čáry v pokutovém území Dominica Solankeho, který ještě hledal Philipa Billinga, jehož pokus o nůžky ze tří metrů neměl potřebnou razanci.

Ouattara se však za chvíli dostal po výkopu Neta opět do hry, jeho přihrávka se po teči dostala k Dominicu Solankemu a ten zakončil chladnokrevně na vzdálenější tyč. Bournemouth si vítězství ještě v závěru potvrdil čtvrtým gólem. Jaidon Anthony v 91. minutě vybojoval balon na polovině hřiště a vyslal do brejku Antoineho Semenyu, který postupoval dál k bráně a protlačil míč mezi tři tyče pod Meslierovou rukavicí.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Manchester City 1:2

30.04.2023 15:00

Góly: 15. Carlos Vinícius - 3. Erling Haaland, 36. Julián Álvarez

Manchester City je o další krok blíže mistrovskému titulu. Svěřenci Pepa Guardioly nakonec zvládli těžký duel na půdě Fulhamu, kde díky brankám Haalanda a Alvareze zvítězili 2:1. Vše podstatné se odehrálo v první půli, v druhém dějství sice City měli několik šancí na navýšení svého náskoku, ty ale nevyužili, nicméně své vítězství si i v závěrečných minutách s přehledem pohlídali.

Favorit do utkání vstoupil velmi aktivně a už po necelých dvou minutách byla nařízena penalta. Přetažený míč vrátil do vápna Mahrez, Alvarez si prvním dotykem obhodil stopera Reama, který jej nedovoleně poslal k zemi a byla nařízena penalta. K té se postavil kanonýr Haaland a ranou k tyči pokutový kop s přehledem proměnil. Navýšit vedení hostí mohl aktivní Grealish, ten však z úhlu pálil jen do připravených rukavic brankáře Lena. Naopak se skóre měnilo na druhé straně - na dlouhý míč za obranu si naběhl záložník Wilson, míč z prvního doteku přiklepl útočníkovi Viniciusovi, který si jej zpracoval a pohotově vypálil. Balón trefil přesně k tyči a Edersonovi tak nedal vůbec žádnou šanci zasáhnout. Vedení mohl Citizens vrátit Grealish, jeho střelu však Leno s vypětím všech sil vytáhl na břevno. Německý brankář však do poločasu přece jenom ještě jednou kapituloval, když nedosáhl na nádhernou střelu útočníka Alvareze z dobrých pětadvaceti metrů.

Na začátku druhého dějství mohli Citizens svůj náskok navýšit - nejprve předvedl perfektní pohyb útočník Haaland, který se skvěle uvolnil od svých strážců, naběhl si na zpětnou přihrávku Grealishe a ranou z první zamířil krásně k tyči. Proti němu se však vytasil s bravurním zákrokem brankář Leno a hosté tak zahrávali jen rohový kop. Německý brankář se činil i o pět minut později, když se vytáhl proti šanci Alvareze. Velké vzrušení pak přinesla 68. minuta, kdy se se štěstím dostal ve vápně Citizens k míči Reid a byl povalen na zem obráncem Walkerem - ve hře sice byly dost výrazným způsobem ruce, hlavní sudí ovšem zůstal ledově klidný. Fulham se v závěru snažil ještě se stavem zápasu něco udělat, ale zmohl se jen na nepřesné střely z dálky, a tak si Citizens bez větších potíží dokráčeli pro další ligové vítězství.

Více informací k zápasu

Manchester United - Aston Villa 1:0

30.04.2023 15:00

Góly: 39. Bruno Fernandes

Man Utd vyhrál ve 34. kole nad Aston Villou 1-0. O jedinou branku zápasu se postaral Fernandes. Svěřenci Unaie Emeryho tak přišli o deset zápasů trvající sérii bez prohry.

Red Devils vstoupili do utkání aktivně a od prvních minut drželi balón na kopačkách. Soupeře přehrávali rychlou a přesnou kombinací, která postupem času vedla k několika zajímavým šancím. V 8. minutě se střelou z poměrně velké vzdálenosti uvedl Rashford, k jeho smůle však balón o chloupek minul pravou tyč. Ve 12. minutě se do šance znovu dostal nejlepší střelec Manchesteru, ale tentokrát jeho pokus směřující doprostřed brány bravurně zlikvidoval Martínez.

O dvě minuty později spálil tutovku Sabitzer, jenž z výhodné pozice střílel těsně nad. V 19. minutě měli velkou příležitost ke skórování hosté, Moreno si našel odražený balón, svou následnou střelu ovšem poslal pouze doprostřed brány, kde stál připravený De Gea.

Ve 28. minutě byli United opět blízko, ale Casemiro nastřelil pouze břevno. "Rudí ďáblové" se dočkali ve 39. minutě, kdy se po střele Rashforda odrazil míč k Fernandesovi a ten ho jen uklidil do odkryté brány.

V druhém poločase se hra téměř nezměnila, domácí si udržovali herní převahu a soupeře přehrávali přesnou kombinací. Julen Lopetegui v 64. minutě udělal dvě změny v poli. V zápase skončili Young a Dendoncker a do hry se nově zapojili Chambers s Traorém. V 73. minutě měl změnu skóre na kopačce Casemiro, střelu z hranice vápna poslal však kousek vedle levé tyče. V 81. minutě zahrozili i Villans, Douglas Luiz se dostal k dorážce v malém vápně, ale jeho následnou střelu výborně zblokoval jeden z obránců United.

Manchester si už těsný náskok pohlídal a na Old Trafford zvítězil 1-0. Hosté tak přišli o sérii bez prohry, která trvala deset zápasů.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 3:1

30.04.2023 15:00

Góly: 54. Callum Wilson, 79. Theo Walcott (vl.), 81. Callum Wilson - 41. Stuart Armstrong

Newcastle ve 34. kole Premier League porazil poslední Southampton 3-1. Hosté šli ve 41. minutě z ojedinělé akce do vedení, ale domácí dokázali ve druhém poločase třemi góly utkání otočit. Výborný individuální výkon podal především anglický útočník Callum Wilson, který naskočil do zápasu ve 46. minutě a na obratu se podílel dvěma góly.

Již ve 4. minutě zbytečně zajel do protihráče hostující Bednarek a rozhodčí okamžitě tasil žlutou kartu. Newcastle si v úvodních minutách vypracoval několik příležitostí, Gordon a Guimarães však svými střelami mířili vedle. Ve 22. minutě rozehrál Newcastle rohový kop, na pěkný centr si naskočil Joelinton, ale mířil těsně vedle levé tyče. V dalších minutách se hrála spíše opatrná hra, která žádnou vyloženou šanci nepřinesla.

Ve 41. minutě se krásnou samostatnou akcí prezentoval Murphy, jeho následná střela z hranice vápna však o kousek minula břevno. Ve 41. minutě se trefili z ojedinělé šance hosté, Sulemana našel přesným centrem Stuarta Armstronga a ten přesným zakončením doprostřed brány poslal Southampton do vedení.

Eddie Howe reagoval v druhém poločase na nepříznivý stav střídáním. Ze hry stáhl Gordona a místo něj poslal Wilsona. Že to byl dobrý tah, se ukázalo v 55. minutě, kdy Isak našel právě Wilsona a ten střelou pod břevno vyrovnal na 1-1. V 56. minutě zajel Walker-Peters nešetrně do protihráče a za svůj zákrok viděl žlutou kartu. V dalších minutách poslali oba manažeři do hry několik nových tváří.

Newcastle po přestávce zvyšoval tlak a v 75. minutě Wilson vstřelil druhou branku, rozhodčí ale situaci zkoumal u videa a nakonec objevil, že gólu předcházel ofsajd. Magpies nemuseli smutnit, hned v 79. minutě si nešťastně srazil balón do vlastní brány Walcott a domácí šli do vedení 2-1. O dvě minuty později se navíc podruhé trefil Wilson a upravil skóre na 3-1. V 82. minutě sestřelil protihráče Joelinton a sudí tvrdý zákrok potrestal žlutou kartou.

Wilson mohl v úplném závěru zkompletoval hattrick, ale ke své smůle napálil v obrovské příležitosti břevno. Newcastle po výborném výkonu v druhém poločase otočil utkání a doma vyhrál 3-1. Domácí se po další výhře nachází na třetím místě, zatímco hosté jsou stále poslední. V dalším kole čeká Magpies souboj s Arsenalem, Southampton zavítá na hřiště Nottinghamu.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Nottingham Forest 2:1

29.04.2023 16:00

Góly: 82. Ivan Toney, 90+4. Josh Dasilva - 45+1. Danilo

Brentford porazil ve 34. kole Nottingham 2-1. Domácí sice prohrávali po gólu Danila, ale v druhém poločase dokázali dvěma brankami utkání otočit. Nejdříve se prosadil v 82. minutě Toney a poté zařídil v nastavení tři body Dasilva.

Brentford od úvodních minut držel míč na svých kopačkách a soupeři ho prakticky nepůjčil. V 10. minutě vyzkoušel pozornost brankáře Mbeumo, který ze střední vzdálenosti pěkně vypálil, jeho střela však mířila jen doprostřed a Navas ji bez větších problémů pokryl. Ve 29. minutě zajel do protihráče Henry a za svůj prohřešek okamžitě viděl žlutou kartu. O šest minut později se na druhé straně podobným zákrokem prezentoval Felipe a ani on neunikl žlutému varování.

Větší vzrušení přineslo až posledních pět minut prvního poločasu. Brentford několikrát zahrozil, ale Navas Nottingham podržel a nepřipustil změnu skóre. Naopak hosté se z ojedinělé šance dokázali v nastavení prvního poločasu prosadit. Odražený balón si v pokutovém území našel Danilo a střelou k pravé tyči poslal Nottingham do vedení.

Po přestávce začali opět lépe domácí, ale jejich snaha končila na velkém vápně soupeře. V 60. minutě Thomas Frank reagoval na nepříznivý vývoj utkání dvojitým střídáním. V zápase skončili Henry a Damsgaard a místo nich přišli Dasilva a Wissa. Brentford postupem času zvyšoval tlak, k vyložené šanci to ovšem stále nevedlo.

Bees nakonec vysvobodil v 82. minutě Toney, který se trefil přízemní střelou z přímého kopu těsně za hranicí vápna. V nastavení domácí soupeře hodně zatlačili, a nakonec z toho byl i druhý gól, Dasilva prošel úplně sám až do pokutového území a střelou k pravé tyči vystřelil tři body Brentfordu.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 6:0

29.04.2023 16:00

Góly: 6. Deniz Undav, 13. Pascal Groß, 26. Pascal Groß, 39. Danny Welbeck, 48. Danny Welbeck, 66. Deniz Undav

Brighton si v zápase 34. kola Premier League pohrál s Wolverhamptonem Wanderers, který na Amex Stadium porazil 6:0. Utkání přineslo tři dvougólové střelce, trefili se Pascal Gross, Deniz Undav a Danny Welbeck.

Brighton fanoušky nenechal dlouho čekat a v šesté minutě se ujal vedení. Veltmanův centr z pravé strany mohl zakončovat Welbeck, jenže balon pořádně netrefil a jen jej "líznul". Nebylo to však vůbec na škodu, jelikož si jej našel Undav a zblízka vstřelil svůj první gól v dresu Seagulls. Hororový začátek utkání Wolves pokračoval nadále o sedm minut později, když Brighton přidal druhý gól. Hosté přišli ve středu pole o balon, následně se dopředu vydal domácí Enciso. Ten před pokutovým územím našel Grosse a ten se před gólmanem Sá nemýlil.

Zanedlouho mohlo pro hosty být ještě hůře, když obrovskou chybu vyrobil Sá, jenž doslova namazal Welbeckovi. Ten naštěstí pro Wanderers svou šanci nevyužil a bránu z hranice vápna přestřelil. Poté se ozvali také Wolves, když Neto potáhl míč po straně a poté vybídl ke skórování Nunese, kterého však famózně vychytal Steele. Ve 26. minutě už to však bylo 3:0. Středem polem opět vedl míč Enciso, jehož následný pas si zpracoval Gross a vyslal tvrdou ránu přesně do horního růžku.

Ve 39. minutě už byli Wolves opravdu zralí na ručník. Hosté poněkolikáté zbytečně přišli o míč ve středu hřiště, domácí poté přenesli hru doleva na Encisa, který našel Estupiñána. Ten měl dostatek času, aby vyslal kvalitní centr na zadní tyčku, kde čekal Welbeck a se štěstím procedil míč do sítě. Po přestávce se nic nezměnilo a chvíli po začátku druhého poločasu Seagulls dokonali "bůra". Collins sice vystihl přihrávku Encisa, ale poté nedokázal přesně nahrát a našel jen Dannyho Welbecka. Ten se s balonem příliš nepáral a poslal jej přesně k pravé tyči.

Tři minuty poté se Estupiñán zjevil za obranou Wolves a postupoval sám na bránu. Balon se mu ale zamotal pod nohy a nakonec ho stačil doběhnout Neto, který i zblokoval jeho střelu. V 66. minutě přidal Brighton už šestý gól a opět po chybě Wolves. Sá rozehrál na Nunese, jenž byl pod tlakem Mitomy. Toho využil Undav, který soupeře obral o míč a elegantním obloučkem překonal gólmana Wanderers. V závěru ještě mohl snížit Daniel Podence, ale Steele jej vychytal nohou.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 4:3

29.04.2023 13:30

Góly: 15. Jordan Ayew, 20. Wilfried Zaha, 30. Jeffrey Schlupp, 66. Eberechi Eze (pen.) - 9. Tomáš Souček, 35. Michail Antonio, 72. Nayef Aguerd

Crystal Palace porazil ve 34. kole Premier League West Ham 4-3. Sedmigólové utkání přineslo brankové hody na obou stranách a hned pětkrát se měnilo skóre v prvním poločase. Marocký obránce Aguerd snížil v 72. minutě na rozdíl jediného gólu, ale hosté se už na závěrečný tlak nezmohli, a museli tak zkousnout druhou ligovou porážku v řadě.

West Ham úvodní aktivitu naplno využil v 9. minutě, kdy se dostal k odraženému balónu v malém vápně Tomáš Souček a střelou pod horní tyč otevřel skóre zápasu. Vedení hostujícího týmu však netrvalo moc dlouho, v 15. minutě zužitkoval dobré postavení v pokutovém území Jordan Ayew a střelou k pravé tyči vyrovnal na 1-1. Ghanský útočník ještě vzápětí obdržel žlutou kartu za nesportovní chování. V 19. minutě byl David Moyes nucen udělat první změnu, zraněný Zouma už nemohl pokračovat dál a místo něj se do hry zapojil Ogbonna.

Produktivní dvacetiminutovku zakončil domácí Zaha, který se poměrně šťastně dostal k dorážce v malém vápně a bez obtíží dopravil balón do odkryté brány. Ve 23. minutě nebezpečně střílel aktivní Souček, ale jeho střelu doprostřed jistým zákrokem zlikvidoval Johnstone. O minutu později český záložník nešetrně zajel do protihráče a po právu od rozhodčího viděl žlutou kartu. Ve 30. minutě už to bylo o dva góly, velkou chybu jednoho z bránících hráčů potrestal Schlupp a přesnou střelou upravil skóre na 3-1. West Ham tentokrát dokázal zareagovat, ve 35. minutě Souček našel krásnou přihrávkou Antonia a ten z bezprostřední blízkosti snížil hlavou na 3-2.

V 54. minutě se krásnou střelou z dálky prezentoval Olise, Fabiański však pokus dobře viděl a předvedl výborný zákrok. V 58. minutě sestřelil protihráče Vladimír Coufal a sudí okamžitě tasil žlutou kartu. V 64. minutě se provinil faulem v pokutovém území hostující Aguerd a Crystal Palace dostal k dispozici pokutový kop. Ten následně posvětilo i video a k balónu se postavil Eze. Střelou k levé tyči nedal brankáři šanci a vrátil domácímu týmu dvougólové vedení.

To ale opět netrvalo dlouho, v 73. minutě Souček našel přihrávkou Aguerda a ten hlavou snížil na 4-3. Rozhodčí vzápětí kontroloval, jestli marocký obránce nezahrál rukou, ale nakonec bylo rozhodnuto, že branka platí.

V 87. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Andersen, pokus hlavou ale poslal těsně vedle levé tyče. Crystal Palace si už těsný náskok uhlídal a ve 34. kole porazil West Ham 4-3. Eagles se v dalším kole představí na půdě Tottenhamu, zatímco West Ham bude hostit Manchester United.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
34
24
6
4
81 : 39
78
2
Manchester City
32
24
4
4
84 : 30
76
3
Newcastle United
33
18
11
4
61 : 27
65
4
Manchester United
32
19
6
7
49 : 39
63
5
Liverpool FC
33
16
8
9
65 : 42
56
6
Tottenham Hotspur
34
16
6
12
63 : 57
54
7
Aston Villa
34
16
6
12
46 : 42
54
8
Brighton & Hove Albion
31
15
7
9
61 : 40
52
9
Brentford FC
34
12
14
8
52 : 44
50
10
Fulham FC
33
13
6
14
45 : 45
45
11
Crystal Palace
34
10
10
14
35 : 45
40
12
Chelsea FC
33
10
9
14
31 : 38
39
13
AFC Bournemouth
34
11
6
17
36 : 64
39
14
Wolverhampton Wanderers
34
10
7
17
29 : 50
37
15
West Ham United
33
9
7
17
37 : 47
34
16
Leicester City
34
8
6
20
46 : 59
30
17
Leeds United
34
7
9
18
43 : 67
30
18
Nottingham Forest
34
7
9
18
30 : 62
30
19
Everton FC
34
6
11
17
27 : 52
29
20
Southampton FC
34
6
6
22
28 : 60
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (250)

Přidat komentář
Pablos

Asi bramborovej salát

Reagovat
eder

... asi rejži...

Reagovat
SunFells

Forest mohli z Brentfordu odjet s tak důležitými třemi body a Kouyate při přímáku tak hloupě rozbil zeď Na to se tam bude vzpomínat až spadnou.

Reagovat
Bayern +

Snáď nie, súčasná zostupová trojka je ideálna.

Reagovat
Nikikrew

Aby nehrali existencny zapas prave s nami doma.

Reagovat
SunFells

To by bylo super zatlouct jim poslední hřebík.

Reagovat
Busby babes

Qatar only want the whole club but aren’t prepared to pay what the Glazers want for it, Ratcliffe is willing to give them more per stock with it and let them experience the upside (which is unfortunate but again they own it and they have the final say)

dneska to vypada spis na Ratcliffa nez na Katarany. Jeho oceneni klubu je vetsi.

Reagovat
nani92

To treba úplne prestať sledovať, aj tak sa nič nestane

Reagovat
wild

Reagovat
Devil

Reagovat
mithro

Reagovat
Salfovic

Luxusní zápas v Římě, dvě střely na bránu. 1. v 94´ a 2. v 97´

Reagovat
Wazza228

Střely: 11:11

Střely na bránu: 1:1

XG: 1.3:1.2

Góly: 1:1

Asi hodně vyrovnanej match.

Reagovat
Salfovic

Fanoušci defenzivního fotbalu měli orgie.

Reagovat
andkoo

a pozri tabulku, body, skore

Reagovat
Wazza228

Ty vole

Body: 57:57

Rozdíl skóre: +14:+14

Reagovat
mistr129

finále francouzského poháru taky kvalitní, 31. minuta 0:4

Reagovat
Busby babes

Po tech vcerejsich zpravach, ze to na Katar nevypada, je na twitteru slusnej meltdown katar fans... Tak snad to tak dopadne, to druhy kolo bude jeste lepsi.

Reagovat
Busby babes

a je i vtipny sledovat ten narativ okolo nabidek. SJR je prezentovanej jako ze chce koupit jen 69 procent, zatimco Katar 100 procent. Jenze Glazeri vlastni jen tech 69 procent. Ne celej klub. Takze ani Katarani nemuzou jen tak koupit celej klub. Museli by pak vyjednat prodej i s ostatnima akcionarema a s nima zatim nikdo nejedna , neni proc.

Jako neni to zas takovej problem, musi pak tusim koupit uz jen 2 procenta akcii a pak muzou stahnout klub z NYSE a tim vyplatit minoritni akcionare, ale to muze pak udelat a nejspis i udela INEOS.

Reagovat
Wazza228

Pak jsem zase viděl, že Katar kromě samotné nabídky nabízí navíc i peníze na rekonstrukci stadionu a tréninkového zařízení. To jsem u SJR neviděl. U něj se bojím, že pro něj koupě klubu bude ten strop a nebude na přestupy/rekonstrukce a pod. V tomhle u Kataru problém nevidím.

Reagovat
Busby babes

daval jsem to vcera Mrazikovi vedle.

tohle se objevilo vcera:

Big twist in the #MUFC sale process. As revealed earlier on @UnitedPeoplesTV, confusion over Sheikh Jassim bid. Insiders claim Nine Two Foundation's total offer is circa £5bn ($6.3bn), but number includes the debt & around £0.8bn ($1bn) in pledged investment. Latter NOT on top.

k tomu asi nejlepsi komentar bylo tohle:

It does feel a little odd that we keep hearing the Sheikh Jassim bid has more money than god to fix up Man Utd but won't just pay the asking price.

Navic, ne ze by se to nedalo smluvne osetrit, ale tyhle veci o tom, jak do toho budou i pak sypat spousty penez jsou zatim jen v rovine slibu no.

Uvidime, ale za me nechci aby nas vlastnil stat. A Sheikh Jassim je jen figurka, je to proste nabidka Katarske vladnouci rodiny.

Reagovat
Hlahart

Tohle jsem měl včera rozepsaný, že je dost možný, že v tý ceně je i uhrazení dluhu, ale pak jsem to smazal, jelikož mi nedává smysl, proč by to zahrnovali pod kupní cenu, když z toho glazeři reálně už nic nebudou mít

Reagovat
Busby babes

prave, jestli je to pravda, tak je to demence, to Glazery nezajima

Reagovat
r.mrazik

"It does feel a little odd that we keep hearing the Sheikh Jassim bid has more money than god to fix up Man Utd but won't just pay the asking price"

tyhle narativy jsou ale dost spatny ze jo, preci jen tu cenu chces platit co nejmensi vzdycky

i kdyz jsi bohaty jak prase

jinak samzrejme i Katar muze byt extra spatny majitel, takhle dopredu proste nemuzes vedet,co bude lepsi

Reagovat
Talker

Tak je otázka, zda "asking price" je prostě z jeho pohledu adekvátní. Ono to totiž ve výsledku není 5 miliard, ale téměř 6 miliard včetně dluhu. Což se jim líbit nemusí.

To je jako kdybys kupoval auto, měl bys na něj v pohodě, ale ještě bys měl převzít dluh ve výši 15-20% po bývalém majiteli. To prostě nechceš dělat, i když na to máš a chceš to v rámci toho uspořádat.

Reagovat
Busby babes

coz se ale vi od zacatku, ze jo.

Reagovat
Talker

Tak třeba očekával, že část těch financí půjde na umoření toho dluhu, že jo.

Reagovat
Hlahart

To nevím, proč by předpokládal, když to platí jinýmu subjektu

Reagovat
Busby babes

jinak na me to pusobi ze si SJR chce proste postavit pomnicek, je mu 70, je z Manchesteru, tak chce neco cim se zapise do knizek.

Takze bych se spis obaval co nastane az umre, jak se k tomu nove vedeni INEOSu postavi a tak. Tam muze byt problem s tim nastupnictvim.

Ale vlastne to same hrozi i u tech kataranu. za par let si reknou, ze je to vlastne nebavi a cus.

Reagovat
Wazza228

Jasný no. Žádná volba není stoprocentní. Taky se může stát, že Glazeři zůstanou. Ukáže vše až čas.

Reagovat
Hlahart

I když to stáhneš z NYSE, tak s tím odkupem musí minoritáři souhlasit. Pouze mají zakotvenou cenu a právo donutit majoritáře, ať koupí

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

V suchem triku

Reagovat
Devil

...a trochu v mokrých trenkách

Reagovat
Salfovic

Kdyby jen v mokrých.

Reagovat
mithro

Reagovat
El Cid z City

Tak jsme první no a cóó

Reagovat
Registrujisejenproto

Richarlison cringe jako prase

Reagovat
Kixi Syhimour

My

Spurs

Dobře Richarlisonovi tak

Reagovat
avicii

Reagovat
Bowie

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gunner14

Richarlison si 3x sunda dres na oslavu gola, 2x mu to nevyjde a ted mu to konecne vyjde, jen aby hned v zapeti prohrali zapas, vetsi Spursy moment jen tak nenajdes

Reagovat
Nizzie

Reagovat
pingla

rozhodné borec, který neměl být ani na hřišti nedá se, příští kolo musíme vyhrát na Amexu, ale tam to bude moc moc těžké

Reagovat
avicii

Radšej bud tíško..dal ho hlavne borec o ktorom si písal ze za United by nehral lebo máte lepších

Reagovat
pingla

prý bud tiško samozřejmě, že máme, Jotu bych do rotace klidně bral, na základ u nás fakt nemá

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

jeho problem u nas by byl, ze to neni klasickej hrotak ale takovej hybrid jako treba Rash, takze by pro nas nedavalo smysl ho chtit.

Jinak letos by u nas na hrotu hral zaklad

Reagovat
avicii

Reagovat
mithro

ale prisli by sme o dokonale *vout vout*

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
avicii

Ale zrazu

Reagovat
mithro

videl som len fotku jak mu hral miesto lopty hlavu, var to ani nekontrolovalo?

Reagovat
Busby babes
Reagovat
mithro

autorske prava, neskoro ale vidim, ze uz sa tu argumentuje, ze nieco nepiskol pred, tak vlastne pohoda

Reagovat
O.Giroud

No nie argumentuje sa to tu preto lebo sa tu spominalo, že rozhodol hráč, ktorý mal byť vonku. A prečo to teda podľa tejto logiky nefunguje aj na Jotu? Že fauloval hráča, ktorý mal byť vylúčený? Ale možno mi to vysvetlíš

Reagovat
Laliga

Reagovat
Amon

Tottenham ideme ďalej. Snáď sa kvalifikujeme aspoň do EKL

Reagovat
SunFells

Bylo jasné že když dá ten gól Richarlison tak to s nimi vyjebe

Reagovat
Gunner14

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Bowie

Reagovat
Nizzie

karma

Reagovat
vrabejka

Liverpool 14/15 vibes

Reagovat
EL Gringo

Práveže v sezóne 13/14 boli časté takéto prestrelky, keď sme museli súpera prestrieľat

Reagovat
O.Giroud

Nechápem akým zázrakom máme tú sériu výher, lebo to čo predvádzame v obrane to je na pokuty. Konate úplne stratený odkedy je Trent v zálohe nevie či má byť vpravo alebo vzadu a nakoniec je asi vždy schovaný v útoku alebo kde lebo nie je ani vpravo ani v obrane.

To ak ešte nepríde stopér alebo sa Konate nenaučí byť tam kde má byť tak budeme bojovať maximáne tak o TOP4 a nie o titul.

Reagovat
avicii

Trent do zálohy a kúpiť kvalitné RB

Reagovat
Unai

Reagovat
Luc-Luc

Richarlison dobre mu tak hajzlovi

Reagovat
avicii

Po vedení 3:0 sme hrali ako by sa už nič nemôže stať, strašne lajdacke.. šťastné 3 body ....

Reagovat
Seydou Doumbia

však se nic nestalo...polevili jste, ušetřili síly a když bylo potřeba tak jste si ten další gol dali a vyhráli...no stress

Reagovat
avicii

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Beči

Reagovat
Salfovic

To bych jim neměl za zlé, myslel jsem si to samé a po poločase to vypnul.

Reagovat
Gunner14

A Owny klasicky nikde borec regulerne chodi uz jenom na Arsenal

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SophRicho/status/1652722853605769223

az ted vidim toho Jotu. v jakem vesmiru tohle neni cervena?

Reagovat
Coutinho10

tak to vypadá, že jediný štěstí, že dřív hrál míč

Reagovat
Frony

Po tom co v první půlce nevyhodil Skippa, tak nemohl vyhodit ani Jotu.

Reagovat
Tribuna gauč

Souhlas

Reagovat
Jardin

Reagovat
Salfovic

To je hroznej idiot.

Reagovat
Gunner14

Richarlison's season:

Goal, takes shirt off, disallowed booked.

Goal, takes shirt off, disallowed, sent off.

Goal, takes shirt off, does chicken dance, booked, Liverpool go up the other end and win it anyway.

He was made for Spurs.

Reagovat
Salfovic

Za chicken dance musí následovat trest.

Reagovat
Miguel19

Hlavně ten dnešní gól byl zase o centimetry a ten blb zase hned sundavá dres

Reagovat
SunFells

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Front hell

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Beči

Já se fakt nemůžu zbavit dojmu, že Trenta bychom měli přeučit na záložníka (kde by byl podle mě skvělý) a pořídit pořádného pravého beka, který umí i dozadu.

Reagovat
fenixLFC

Tak preucit...on je povodne stredny zaloznik ktoreho prerobili na beka aby mal najlahsiu cestu do acka

Reagovat
Beči

Jasně, ale to už bylo opravdu vyloženě "před dávnými věky", takže dnes by ho bylo zřejmě potřeba znovu řekněme přeučit.

Reagovat
ondris

Posledné zápasy už hrávame v podstate na troch obrancov. Trent sa už na pravej strane vôbec nepohybuje.

Reagovat
ondris

A RB sa teda podľa mňa kupovať bude.

Reagovat
Bandita_Harry

Asi sa to vyrieši Conorom Bradleym

Reagovat
O.Giroud

Ak hrá Konaté tak by som povedal, že na dvoch bohužiaľ chalan moc nepomáha svojou pozičnou hrou

Reagovat
Melda

No, dnes mě spíš dozadu štval Robo.

Reagovat
danielfc

opravím, posledné zápasy hráme bez RB, keby sme hralina 3 obrancov, tak tam by musel Konate byť, ale on tam nie je, .... stále ho niečo ťahá napádať rozohrávku súpera až niekde medzi záložníkmi, nedrží líniu, necháva za seba zabiehať útočiacich záložníkov, ani Martineliho ani Sona si nevšímal

Reagovat
Whitemedia

Graeme Souness is leaving Sky Sports after 15 years with the channel.

Pogba za to může.

Reagovat
martin.b

Opozdil se tak o 5 let nejmíň, ale pořád lepší než nikdy

Reagovat
SunFells

Anooooooo

Reagovat
Hlahart

good riddance

Reagovat
iamek

PSV vítěz poháru a Ruud jako manager

Carrick hezky vede Boro

Mckenna zase top v Ipswich ( jeho odchod pořád bolí ).

Reagovat
SunFells

Reagovat
Swarley

Ruud

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
mr.Silver

Richarlison

Reagovat
Arnar Resmusonn

Liverpool ukázal jaký je rozdíl mezi nima letos a Newcastlem. Zatímco straky napráskali 5 golů za 21 minut a pak hráli s přehledem(jakmile dostali gola, dali ještě 6) tak Liverpool se zcela očividně uspokojil s vedením 3:0 a nechal slepice odpovědět. Konec zápasu jsem si pustil zpětně a Richarlison si doufám tu oslavu užil pořádně Moura krásná asistence

Reagovat
Bandita_Harry

Tu žiadny rozdiel vidieť nebolo, vieme vyhrať vysoko, my nevieme vyhrať 1:0

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jako vážně? Viděl jsem oba zápasy. Newcastle je sestřelil ! Jim nestačilo 3:0 a to nic proti tvému oblíbenému klubu. LFC se zcela očividně uspokojil s vedením 3:0 a nebýt Moury tak to prošustrovali.

Reagovat
fenixLFC

tak on bol rozdiel aj v tom, ze porit nim sa tottenham viac rozsypal a stellini nebol schopny akokolvek reagovat a len cakali na porazku. s nami to po tretom gole zmenili a zacali hrat.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ale no tak, Liverpool mohl nasázet taky 5 golů, já jsem to viděl. Slepice byli jak v kurníku zavřené. Jenže pak jim LFC nechal prostor a už to jelo. Já rád sleduji LFC, mě jejich fotbal dlouhodobě baví ale letos? TAA to není obránce zbytek obrany někdy jak po obrně a záloha jak kdyby nebyla. Ale chápu to, minulý rok to skončilo 2/4 trofeje a to muselo vzít hodně sil i psychicky! Přál bych aby se tým v létě znovu nastartoval. Jelikož PL začíná vypadat lépe. City, Arsenal is back? Newcastle jde nahoru, United se stabilizuje a k tomu LFC a další týmy v závěsu. Za mě super

Reagovat
fenixLFC

nenechal im priestor. ono to bolo krasne ukazane aj v MOTD kde po treotm gole presli z nejakeho 343 na 352 cim boli schopni v zalohe podrzat loptu a zapojit do hry viac aj sona

Reagovat
danielfc

presne tak, my sme nepochopiteľne nereagovali a stále sme hrali na krásu a na góly, prečíslovali nás v zálohe po krídlach a aj dlhými loptami za obranu... teda za obranu.. ona tam žiadna nebola... možno sa tma niekde pohyboval VVD, ale za ostatných obrancov museli zaskakovať Fabinho, Curtis a Elliot, neskôr Milner a aj Hendo. Napriek priebehu zápasu TAA hral stále tvrdohlavo v strede zálohy a Konate si behal kde chcel.

Reagovat
Coutinho10

teoreticky by ta šance na top 4 pro LFC klidně ještě být mohla, škoda, že to LFC výsledkově jde dobře až takto pozdě, kdyby to přišlo o chvilku dřív, tak to mohlo být ještě celkem reálný, protože ten los v závěru pro nás není tak těžký, ale bohužel pro konkurenty držící místa v top 4 taky ne, takže případně to 5. místo bude asi ještě výhra, když před sebe nepustíme týmy za sebou, nicméně bez samozřejmě bez LM se nové posily budou shánět hůře

Reagovat
Busby babes

no, podle me teda hodne teoreticka. musite vsehcno vyhrat, pricemz soucasne 4 vyhry v rade je vase sezonni maximum. Los mate lehkej, takze mozne to je, ale my bychom museli zacit hodne prohravat. Doma mame super formu celej rok, 3 zapasy doma proti Wolves, chelsea a Fulhamu. To by byl od nas hroznej meltdown, pokud bychom vypadli z top 4

Reagovat
Coutinho10

j, vlastně potencionálně ten nejtěžší zápas jste dali včera s Villou...možná, kdyby vás třeba případná prohra na Brightonu nějak znervózněla, ale asi objektivně by nebylo fér, aby s tou sezonou, jakou jsme měli, tak aby se zajistila LM, prostě to od nás je málo

Reagovat
martin.b

Na stažení 9 bodů už je pozdě no, věřil jsem ještě, že Newc může ztratit se Spurs a na Goodisonu, pak by šance byla s ohledem na to, že hrají ještě s Ars, Che a BHA, nestalo se a teď z 15 bodů těžko 9 ztratí (vlastně spíš 10 při pohledu na skóre). Ale nemá cenu si to moc vyčítat, my nehrajem dobře stále, jen nám teď trochu přeje a vyhráváme zápasy se štěstím o gol hlavně díky návratu Joty.

Reagovat
Coutinho10

j v kontextu celý sezony třeba i ten Newcastle si to zaslouží víc, nedá se nic dělat

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Grahf

chuckebrother to beckembrother

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

https://onfootball.substack.com/p/the-harry-kane-tug-of-war

docela zajimave cteni o Kaneovi. Z pohledu Spurs: His contract runs out in a year and would reportedly be open to leaving for free in 2024. Spurs would have to break their wage structure to match what he could get on the open market. If that’s how it is, the choices are selling him now or letting him walk in 12 months. The only reason to keep him for another season in that scenario is if you have a real chance at a meaningful trophy. So I’ll ask you, dear reader: do you think Tottenham are winning a trophy next season?

i United: United need a striker. “Not a wide player or number ten who can also play upfront a bit”, I wrote recently. “A genuine, undisputed, honest-to-god number nine. That’s the most important thing this summer.” Kane is exactly that. But there are also good reasons not to sign him, so let’s explore both sides of this.

If Kane needs runners close to him, he’ll definitely get that at Old Trafford. I can easily picture it now. Kane comes short to receive the ball to feet from Christian Eriksen, then launches a counter attack by springing the ball to Marcus Rashford or Antony. Kane and Rashford could easily become the new Kane and Son. Kane would be the fixed point around which the other attackers could move. If you were to build in a lab the kind of striker to elevate this team right now, you would build him.

That’s obviously what Erik ten Hag is thinking. With Kane playing every week, the whole attack gains structure. It means Rashford always plays from the left when fit, and more consistent patterns can develop. Kane offers a direct route, but he’s also one of the tidiest strikers out there, giving all the good link-up play you could ask for. He’d make them better in patient possession, better at going long, and better at fast counter attacks.

a argument proti: Kane would be the perfect “final piece” signing for a team just short of winning the title, but Man Utd aren’t there yet. I’ve said it before and I’ll say it again: the target for Man Utd should be winning the title in 2025/26, the final year of Ten Hag’s contract if the extra year clause is triggered. Every single decision should be judged on whether or not it brings the club closer to that goal.

Kane will be 32 during that season. If United sign him right now, they’re making an expensive bet that he’ll still be a top-quality striker at that age. I think there’s a reasonable chance of that working out.

Reagovat
Mastný Chobot

“A genuine, undisputed, honest-to-god number nine. That’s the most important thing this summer.” Kane is exactly that.

Heh, Kane je geniálny futbalista, ale rozhodne ho nevnímam ako undisputed honest-to-god number nine teda

Reagovat
Hlahart

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

a jako co bys ho vnimal?

Reagovat
masly008

One season wonder?

Reagovat
Mastný Chobot

Ako lepšieho Rooneyho

Reagovat
Mastný Chobot

Nemyslím to nijako výsmešne, samozrejme. Kane je all-round striker tak, ako bol Rooney, ale ešte gólovejší a s ešte väčším impactom.

Reagovat
Busby babes

tak to bych nesouhlasil. Kane je golovejsi ale hlavne proto, ze vetsinu sve kariery hral ciste na hrotu. Wazza byl cistej hrot asi sezonu a pul. jinak kvalitou na tom budou obdobne, zalezi co si kazdej vybere, oba jsou/byli world star utocnici, ale oba teda imho uplne jini typologicky.

Takze teda rict, ze Kane je neco jako Rooney mi prijde spis nesmysl.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mastný Chobot

V poriadku, ale Kane so svojou kreativitou a sťahovaním sa úroveň CM pri zakladaní útokov je určite viac ako klasická deviatka.

Reagovat
Kinky7

ja vnimal vzdycky Kane spise jak van persieho nez Van nistelroye

Reagovat
El Cid z City

Ten šašek Klopp běžel po čtvrtém gólu na někoho křičet?

Reagovat
Salfovic

Na čtvrtého rozhodčího, idiot

Reagovat
Bandita_Harry

Paci sa mi ako si sa na konci vety podpísal

Reagovat
Benzema

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Rothbard

Nezvládáš.

Reagovat
Bandita_Harry

Ja viem

Reagovat
El Cid z City

Tys byl vždycky trošku jednodušší.

Reagovat
Bandita_Harry

Na tebe sa mi zase paci tvoje objektivne zhodnotenie môjho mentálneho stavu na základe dlhodobého pozorovania Ďakujem

Reagovat
danielfc

Reagovat
norton

kvoli comu ?

Reagovat
O.Giroud

Myslím, že pred tou štandardkou bol piskany dosť smiešny faul Salaha, kde to asi skôr bol faul na Salaha. Ale možno to bolo v kontexte celého zápasu, Klopp moc Tierneyho nemusí a tie zápasy nezvláda dvojnásobne.

Reagovat
iamek

Arsenal talent Charlie Patino is expected to leave the Emirates Stadium on a permanent basis this summer, with the club receptive to his desire to seek regular first-team football.

Reagovat
O.Giroud

Škoda Leicester, ten Everton to ešte nejak uhaluzí

Reagovat
VTID94

Oriana Sabatini, the girlfriend of Roma’s Paulo Dybala, recently sparked outrage among Giallorossi supporters with her comments regarding a potential move to the Premier League to join some of his Argentina teammates.

Reagovat
fff

Jota mal mat cervenu kartu, tak ako davnejsie Haaland, no vtedy to twitter a punditi tak neriesili. Byvaly rozhodca sa k tomu vyjadroval uplne odlisne a posobi to az komicky (https://twitter.com/Biggies_MaIIs/status/1653161022331527169). Jota mal mat cervenu kartu, tak ako par rokov dozadu dostal Mane, ked dal kopackou do hlavy Edersonovi, hoci tiez tam bol umysel hrat loptu, no stalo sa a nikto sa na to nestazoval. Z tychto 3 situacii mali byt 3 cervene karty. Na druhej strane mal mat cervenu kartu hrac Tottenhamu na faule na Diaza a nedostal ani zlty, VAR nic. Uplne sialene co ti rozhodcovia predvadzaju.

Opat je to o tom, ze ti rozhodcovia su tak nekonzistentni, ze to je neskutocne frustrujuce.

Klopp pokutu dostane a zasluzi si ju za tu reakciu voci 4,. rozhodcovi. Avsak pokial nadviazeme na odsek vysie, tak potom je otazka kde je konzistencia? Kopa manazerov sa spravalo obdobne voci 4. rozhodcovi a neriesilo sa to. Druha vec je, ze pokial by mal dostat trest za komentare o Tierneym, tak ok, ak sa skutocne zverejni ta audio nahravka, ktoru maju a skutocne sa ukaze, ze Klopp povedal nejaku uplnu sracku. Pokial mz dajz za to pokutu a nahravka sa nezverejni (alebo pokial s aukaze, ze fakt povedal Tierney nieco vyrazne cez ciaru), tak jebat take trestanie.

Bottom line je asi taky, ze za mna osobne kludne nech sa manazeri aj trenerei trestaju za spravanie voci rozhodcom. Uz davnejsie som pisal, ze to obskakovanie rozhodcu hracmi, za to by som daval zlte karty. Rovnako pokial chceme trestat trenerov za reakcie voci rozhodcovm fajn. Ale potom nech to je konzistentne a posudzovane rovnako, kazdy tyzden, voci kazdemu.

Druha strana tejto debaty potom je, ze ti rozhodcovia v PL su neskutocne tragicki. To co predvadzaju uz dlhodobo je hanba a chapem (a ciastocne suhlasim s tym), ze musia byt chraneni do istej miery (vid napr. ako pisme vyssie, kludne nech daju kartu kazdemu hracovi, ktory na nich bude hucat z 5 cm mimo kapitana a hraca, ktoreho sa situacia tyka napr.), no ta aura ktora sa okolo nich vytvara, mnohokrat aj v mediach, tiez nie je zdrava. Zjednodusene povedane, mali by mat urcity stupen ochrany, no ich pomaly uplna imunita voci kritike a ziadna snaha o vacsiu transparentnost (nech napr daju audio pri VARe ale aj pri rozhodcoch an ihrisku, nech je pocut ako a preco rozhoduju) v ich cinnosti nicomu nepomahaju.

Reagovat
fff

Martin Cassidy from Ref Support UK:

“Imagine if Liverpool didn’t qualify for the Champions League because they were deducted points because of the behaviour of their managers. Think of the message that would show across the world. I know a points deduction will seriously address the situation.” @JWTelegraph

A potom ma clovek citat taketo absolutne sracky? Napr. taky Brighton tuto sezonu stratil body, opakovane, po obrovskych chybach rozhodcov a fakticky maju "deducted points" kvoli neschopnosti rozhodcov, kvoli comu mozu prist o ucast v europskych poharoch. Ale to sa poriesi ospravedlnenim, alebo troma, co uz.

Reagovat
andkoo

everton s leicestrom, tych poslednych 10 minut aj s nastavenim cista komedia, to bola uroven tak 3.ligy

Reagovat
eder

FA

Reagovat
PP

Ty kráááávo.. City vám dá tak desítku..

Reagovat
Salfovic

Fanoušci Chelsea se mohou utěšit alespoň tím, že možná budou mít v příští sezoně hezké dresy.

https://twitter.com/CFCPys/status/1652369069025239041?s=20

Reagovat
Wazza228

Budou mít venkovní modrý dresy a domácí taky?

Reagovat
Nizzie

Ale venkovní jsou tmavší

Reagovat
JohnnyBravo

Ještě do nich víc kopej... vždyt to je hrůza

Reagovat
jk

Nike dělá tak hnusný dresy jen v PL nebo obecně?

Reagovat
Mastný Chobot

Druhý polčas slabučký, neviem, či sme vôbec mali nejakú šancu. Kiwior ma teda vôbec nepresvedčil a ak sa Gabriel zranil, tak je to veľký problém. Odegaard je klenot a Xhaka veľmi dobrý. Trossard sa mi tiež pozdával.

Reagovat
Gunner14

Vsak prvnich 10 minut druhe pulky jsme tam meli nekolik sanci. A v cem se ti nelibil Kiwior? Za me uplne v pohode prvni start v PL

Reagovat
Mastný Chobot

Na to, ako málo ho Chelsea preverila, tam mal dosť neistých momentov - prehral tam ľahký súboj s Aubom, od Havertza odletel jak handra, raz spracoval loptu až mi zatrnulo. Rozohrávku má dobrú, ale tak s tým sa rátalo.

Reagovat
norton

Podla mna sa len potrebuje rozohrat a bude dobry. Ale tiez som mal z neho zmiesane pocity. Hlavne na zaciatku.

Reagovat
Gunner14

Ok s tim souhlas, ze byl v soubojich pomerne slabej, ale celkove mi ten jeho vykon neprisel nejak spatnej, kor jako prvni start v PL, kdyz neni vubec rozehranej

Reagovat
Nikikrew

Kiwior bol uplne v pohode nato ze to bol jeho velky zapas.

Reagovat
norton

no na zaciatku teda dost zmatkoval a hovoril som si, ze toto bude zle. Potom sa ale chytil a rozohral.

Reagovat
J0EL

Reagovat
mr.Silver

Hrozný zápas, druhý poločas vůbec nemuseli hrát, totální ztráta času

Reagovat
Gunner14

Pohodicka, skoda ze jsme jim nenalozili vic a klasicky cisty konto v prdeli, Ramsdale by je tam mel lyncovat normalne co tam obcas predvadi ti nasi obranci

Dekuju za prasulky a pekny vecer.

Jo a jeste nevim co tam zkousel ten sasek s laserem na Mudryka

Reagovat
kitas

Bosak má účes ako 80 ročná babka. Už staromódnejšie ho ostrihať nemohli

Reagovat
J0EL

Ved mullety "vpredu biznis, vzadu party" idu znova do mody

Reagovat
r.mrazik

Na Slovensku??

Reagovat
Mastný Chobot

Všade, len u vás už sú 35 rokov v kuse

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
r.mrazik

to musis nekdy z té salaše vyjet za hranice,abys nemel predstavu jak nejaky strýko z košic

Reagovat
Mastný Chobot

Na to, že si taký rozhľadený až mne dávaš rady, tak vieš toho celkom málo o súčasných trendoch

Reagovat
r.mrazik

co se tyce muletu,tak nastesti ano

a vlastne me ten styl nezajima do doby,nez si to necha narust David Beckham

coz asi nikdy...snad

Reagovat
PP

Mají ale pravdu.. Já to taky slyšel.. Mě se vybaví André Agassi..

Reagovat
r.mrazik

ten je plesaty, pokud se neco nezmenilo

Reagovat
j_mrazik

Ten to měl na hlavě přilepený.

Reagovat
avicii

Reagovat
Svatej

Chelsea u mě plynule presla z aktivniho fandeni a sledovani fotbalu x hodin denně skrze sledování z povinnosti az do stavu, kdy to nevydrzim mit zapnuty ani bokem vedle televize, když dělám něco jinýho.

Ubohý, tenhle přístup ke hře hráčům neodpustim ani v příští sezóně. Naprosto jim mrdam na ukoncenej rocnik a zdánlivě nulovou motivaci, nastupujou tam kvůli fanouškům, ne kvůli trenérovi nebo bodům.

Výběr sestavy je věc druhá. Pokud Lampard pujde ven s holou pravdou a rekne, ze Mudryk a spol na trenovani mrdaji, tak to pochopim, ale v jakymkoliv jiným případě může jit do prdele sám. Hraci jako Sterling nebo Auba jsou urážkou tohohle klubu jak predvedenyma vykonama, tak přístupem.

Reagovat
Elliasson

Co říkáš zatím na Joaa Felixe? Vím, že dneska nehrál, ale to si vážně zaslouží sedět?

Reagovat
Greny

Já bych vylosoval 11 fanoušků z hlediště před zápasem a další na lávku dal jim plat hvězd a ty primadony bych nechal sedět na tribuně vsechny

Reagovat
Svatej

Skvelej start, mizernej dojezd, to jak na úrovni zápasů, tak obecne v tom angažmá.

Mohl by fungovat nekde v Poolu 4 roky zpet misto Firmina, kde okolo nej byli dva úžasní střelci (pripadne jako zaskok za Benzemu x let zpátky k Ronaldovi), ale v dalsich scénářích pro nej moc nevidím místo. Ten jeho post, at uz 9ka nebo 10ka ma bejt bodově prinosnej a on chvilema připomíná vyse postavenyho Kovacice. Propojení dvou řad, skvělá technika, určitá pohledná elegance, ale čím blíž je k bráně, tím větší pruser v rozhodovacích procesech. Ve výsledku je pred branou celkem k ničemu.

Reagovat
John Obi Mikel

Někde jsem četl drb, že Poche bude chtít útočné duo Lukaku-Felix

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem četl, že se vrátí The Special One.

Reagovat
aramaki

Reagovat
Greny

to je Cucurella

Reagovat
andkoo

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
krisa

Reagovat
avicii

Reagovat
PP

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Unai

Chelsea

Reagovat
Mastný Chobot

Chelsea nezvládla úterní derby proti Arsenalu, prohrála mimochodem pošesté v řadě, ještě horší čísla si přitom zapsal na své konto dočasně zvolený manažer Frank Lampard. Pokud do statistik zahrneme i jeho lednové působení v Evertonu, prohrál napříč všemi soutěžemi už desetkrát po sobě.

to je úžasné

Reagovat
Raff81

Trochu mě to připomíná jak mě děda jako malýho učil šachy - " musíš nejdřív stokrát prohrát abys dokázal zvítězit"

Reagovat
Edgar Davids

to je dobry moudro

Reagovat
Miguel19

Z 20 zápasů má 1 výhru. To je neuvěřitelný.

Reagovat
Trand

Jako to jsou fakt neuvěřitelný čísla, to bys nečekal ani u manažera v nejhorším týmu PL, natož v Chelsea. Bych až čekal, že je prakticky nemožný. Ale jako včera byla do střídání Chelsea ultra tragická a zápas proti Brightonu jsem viděl a tam je Brighton tlačil celý zápas a naopak Chelsea dala náhodný gól, takže o žádné smůle nemůže být řeč, to byly naprosto zasloužené prohry.

Reagovat
vitasrp

Tak tohle zrovna byly úplně jednoznačný zápasy, ale to jsem třeba já očekával. Pak tam ale máš zápas na Wolverhamptonu (wonder gól soupeře), s Brentfordem doma (z jedné přesné střely na branku dá soupeř dva fíky) nebo třeba s Realem doma, kdy jsme do 60. minuty měli dobrý šance, ale samozřejmě jsme z toho nedali ani gól.

Ono to je všechno se vším, hrajeme špatně, příšerně zakončujeme, máme občas smůlu a Lampard se na tom moc hezky veze.

Reagovat
Mastný Chobot

In his last 15 Premier League matches, Frank Lampard has avoided defeat on just one occasion: a 1-1 draw to Manchester City on December 31.

Nakoniec nám ešte pomôže k titulu, uvidíš

Reagovat
VTID94

Barcelona transfer chief Mateu Alemany will leave the club at the end of the season amid talk of a huge offer from Aston Villa.

Reagovat
Eichel

Je to veľká strata pre Barcu, ja by som sa z neho tešil byť fanúšikom AV. A teda štve ma v tomto prípade Laporta, lebo takto ho nechať ísť je mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Livesport u Sterlinga (6,1) a Auby (6,0) asi nechtěně prohodil cifry v hodnocení výkonu za včerejší zápas.

Reagovat
nani92

tak Auba mal aspoň úspešné prihrávky od stredového kruhu

Reagovat
PP

No, mě teda přijde poslední týdny hodně v úpadku Saka.. A včera byl za mě dost možná nejhorší na hřišti v kontextu toho, jak umí zahrát. Předržoval, finálka slabota.. snad se zase zvedne.

Reagovat
mimi_united

Ja nechápem ten hype okolo neho

Ode je úplne iný level, ten by mal mať 2x takú cenovku ako Saka

Reagovat
Nikikrew

lol ze hype , Ode vobec nie je uplny level ale ok

Reagovat
Trand

Reagovat
nani92

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Mastný Chobot

Saka 100m, Ode 200m?

Reagovat
Gunner14

mimo_united

Reagovat
Gunner14

mimon_united taky jde

Reagovat
Busby babes

Reagovat
PP

No, ty toho nechápeš povícero.. Hráč je to vynikající, ale přijde mi, že od února mu forma lehce upadá nebo je utavený už..

Reagovat
j_mrazik

Potřeboval by posadit a poslat ho tam v 60. minutě do utahaný obrany, ať si trochu zvedne zase sebevědomí.

Reagovat
Nizzie

To jsem tu psal už pár týdnů zpět, že se mi Saka zdá špatný. A taky mě napadlo, že je to tím (stejně jako loni), že hrál úplně všechno včetně repre a teď už je unavený. Přeci jen pořád mu je jen 21 let a už třetí sezónu hraje vše. A nenechá ho sednou a nenechá, ani v zápase, kdy je vyloženě do počtu.

Reagovat
jk

To bude tím, že se na něj hráči chelski dobře připravili, nedali mu prostor a občas ho i ztrojovali.

Reagovat
Gunner14

vsak z vas si pravidelne dela sasky, ale tak to neni jedinej no

Reagovat
Mastný Chobot

To z neho robí max level Jacob Murphy

Reagovat
jk

Jn. 1+2 v sedmi zápasech

Co pak mají říkat v United…

Reagovat
Nizzie

Z vás se dají udělat šašci i bez gólů joudo.

Reagovat
jk
Reagovat
bbbauch

Reagovat
j_mrazik

Když si vezmu, jak spousta našich fandů chtěli Sterlinga k nám… Uff, ještě že to dopadlo jinak.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
krisa

tak už prý chytli toho pablba s laserem

co to ale musí být za vyhráblo, nejen kvůli tomu že to vůbec dělal ale v dnešní době si myslet, že na něho nepřijdou?

Reagovat
Nizzie

owny

Reagovat
Maximm9

Na to, ze ten Ake byl v lete na odstrel a skoro ho koupila Chelsea, tak sel neskutecne nahoru

Reagovat
Hlahart

Asi to pro něj byla dost těžká životní lekce

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
j_mrazik

Asi ho to vyděsilo, tak začal makat.

Reagovat
jk

Jsem říkal, ať po něm jdem když jsme hledali toho obránce na levou stranu…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele