Sakamoto Days – úvodka

Kdyby byl John Wick akční komedií aneb Crew vydává mangu Sakamoto Days

3. 5. 2023
Zdroj náhledu: Crew

Že láska s lidmi dělá divy, je holý fakt. Představte si však, že byste měli skvěle našlápnutou kariéru, vaši podřízení by se třásli strachy jen při pomyšlení na to, čeho jste schopní, a vaše jméno by pro ostatní z oboru bylo symbolem dokonalosti. Snad nic na světě by vás nedonutilo se takové pozice vzdát… nic až na lásku. České nakladatelství Crew na náš trh přináší jednu z populárních mang jménem Sakamoto Days, která vychází už 9. května.

Zdroj: Crew

Proč si tato manga vysloužila samostatnou zmínku? Sakamoto Days vypráví příběh Sakamota, toho nejlepšího zabijáka pod sluncem a legendy podsvětí. Jeho dny na výsluní však přerušila láska. Čtete správně, láska. Sakamoto se totiž zamiloval, oženil se, usadil, stal se taťkou a změnil zaměstnání. Teď prodává v místní samoobsluze, je k ruce svým sousedům a svůj čas věnuje rodině. Není tak divu, že Sakamoto ztloustl a na první pohled byste si ho nikdy nespojili s tím nejprohnanějším zabijákem, protože vypadá jako milý pán za pultem. Co se však jednou naučíš, to jen tak nezapomeneš a Sakamoto balancuje na hranici nátlaku mezi likvidací nebo návratem do zločineckých kruhů. Je proto konfrontován mladým Šinem se speciálními schopnostmi, aby pověsil kariéru prodavače na hřebík a začal opět zabíjet… jenže Sakamoto nemůže, slíbil to své manželce a přes to zkrátka nejde vlak.

Sakamoto Days je komediální manga napěchovaná humorem až k prasknutí. Kombinuje akci a špionáž společně s rodinnými vztahy. Stejně tak jako například Spy x Family se snaží ukázat, jak prvotřídní zabiják řeší každodenní problémy všeho druhu a jeho postoj k životu se radikálně mění. Postavy jsou zábavné a rychle si k nim dokážete najít cestu. Jestli hledáte něco na odreagování, se Sakamoto Days rozhodně nešlápnete vedle. Nevěříte? Mrkněte na ukázku a přesvědčte se sami.

„Sakamoto Days je skvělá komediální manga,“ říká šéfredaktor Nakladatelství CREW Jiří Pavlovský. „Japonská komiksová série, která se podobá u nás velmi oblíbené řadě Spy x Family. I tady se mixuje zběsilá akce se ztřeštěným humorem a silnými emocemi. V podstatě je to John Wick pojednaný jako komedie.“

„Série sázející na humor a nápaditou akci potřebuje i solidního kreslíře, který by to dokázal uspokojivě prodat,“ pokračuje Jiří Pavlovský. „A Júto Suzuki takovým tvůrcem rozhodně je. Dokáže vytvářet jak solidně gradované, tak zcela mimochodné vtipy, dokáže vyjádřit emoce a nálady postav – a hlavně, dokáže zachytit efektní souboje, ať se odehrávají kdekoliv – na autobuse, nebo třeba ve vagónu řítícího se metra. Suzukiho kresba dodává příběhu ohromnou dynamiku.“

Zdroj: TZ

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.