Varianty brutalismu & bývalý hotel Intercontinental

Varianty brutalismu & bývalý hotel Intercontinental

Adresa:

Praha 2, Vyšehradská 2075/51

Termín: 18.5.2023
Vstupné:

zdarma (ale nutná rezervace)

18květen čtvrtek 19:00

Žánr: ostatní akcepřednášky Praha


Bývalý hotel Intercontinental na Starém Městě se řadí mezi přední zástupce brutalismu v Čechách. Vznikl na přelomu 60. a 70. let minulého století pod záštitou Karla Filsaka, který je někdy také označován jako „architekt v diplomatických službách“. Stál totiž za realizací několika československých ambasád vybudovaných v Číně, Indii a Brazílii. Hotel v současné chvíli prochází rekonstrukcí pod vedením architekta Marka Tichého z TaK Architects, která staví na dialogu historické a současné architektury. Jaké jsou jeho poznatky z práce na objektu postaveného v době počínající normalizace? Je možné zachovat kvality poválečné architektury a současně stavět s ohledem na ekologii a udržitelnost?

O brutalismu v Čechách i o tom, jak přistupovat k rekonstrukci těchto staveb, se dozvíte v rámci komponovaného přednáškového večera od Marka Tichého a architektky a přední historičky architektury Radomíry Sedlákové.

Akce se koná v rámci doprovodného programu festivalu Open House Praha, který se letos uskuteční v termínu 15.–21. května 2023.

Vstup na akci je zdarma, ale je nutná rezervace předem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce