Rusko v posledních týdnech zintenzivnilo ostřelování Chersonské oblasti. Byl vyhlášen zákaz vycházení

Rusko pokračuje v ostřelování Chersonské oblasti. Při středečních útocích zahynulo 16 lidí, uvedl to úřad ukrajinského generálního prokurátora. Pří útoku na hypermarket v Chersonu zemřeli tři, ostatní zahynuli v oblastech okolo Dněpru. Nejméně 22 lidí bylo podle úřadu zraněno.

Od stálého zpravodaje Cherson Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostřelováním poničený dům v Chersonu

Rusko opět ostřelovalo Cherson. Ve městě byl vyhlášen zákaz vycházení. | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Vojenský šéf Chersonské oblasti Oleksandr Prokudin potvrdil, že v posledních dvou týdnech Rusko zintenzivnilo ostřelování oblasti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž přímo z místa od stálého zpravodaje Martina Dorazína

V Chersonu při útoku na hypermarket Epicentr zemřeli tři lidé, další zahynuli ve vesnicích a městech podél Dněpru, jehož východní břeh je pod ruskou kontrolou.

Prokudin proto na 58 hodin vyhlásil celodenní zákaz vycházení. Rusko podle něj používá celou škálu zbraní – rakety, dělostřelectvo i salvové raketomety a chaoticky ostřeluje celou oblast na západním břehu Dněpru.

Někteří pozorovatelé to dávají do souvislosti s nočním dronovým útokem na moskevský Kreml. Mluvčí ukrajinského prezidenta Serhij Nikiforov ale prohlásil, že Ukrajina hájí své území a neútočí na cizí.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme