Hlavní obsah

Kultovní džínová bunda: Reese Witherspoon ji nosí k šatům, Dua Lipa miluje double denim

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se o vaši pozornost přetahují nejrůznější svršky, džínová bunda si ve světě módy drží výsadní postavení. A oprávněně. Málokterý kousek totiž sluší tolika různým outfitům. S čím tuhle denimovou klasiku nejraději kombinují hvězdy?

Článek

Chtělo by se říct, že džínová bunda je jen jedna, ale vlastně tomu tak není. Naštěstí! Pořídit si ji můžete v nejrůznějších obměnách a střizích, od toho vypasovanějšího přes klasický až po oversize, který dominuje aktuální módním trendům, zapomenout nesmíme ani na zkrácenou variantu. Mimochodem, ta se nosí i nezačištěná (tedy s roztřepenými lemy), takže pokud máte letitý model, který vás už omrzel, můžete se chopit nůžek.

Klikly jste na článek o džínové bundě, a tak soudíme, že minimálně jeden exemplář máte a s ním i několik osvědčených kombinací v rukávu. To ale neznamená, že byste nemohly vyzkoušet něco nového. S čím nosí džínovou bundu nejraději zpěvačka Dua Lipa nebo herečky Reese Witherspoon a Diane Kruger?

Dua Lipa a double denim

Máte pocit, že denim je to nejlepší, co kdy módní svět potkalo? Neostýchejte se a zkombinujte rovnou dva džínové kousky, jako to udělala Dua Lipa. Takzvaný double denim trend představuje ultra jednoduchý a zároveň efektní způsob, jak tento materiál nosit. Ptáte se, jestli mají jednotlivé odstíny ladit? Mohou, ale rozhodně nemusí. Ke kombinaci džínů a džínové bundy navíc můžete prostřídat nejrůznější obuv a doplňky. Zpěvačka vsadila na lodičky, skvěle vypadat ale budou i tenisky, mokasíny nebo sandálky.

Diane Kruger v puntíkách

Na mysl nám nepřicházejí šaty, které by se k džínové bundě nehodily. Herečka Diane Kruger k ní přidala midi šaty s puntíky, vy ale klidně zapátrejte v šatníku a vytáhněte jiné modely. K denimu se perfektně hodí lehké kontrastní materiály a také rozevláté střihy, pokud pak budete kombinovat přiléhavé šaty, přidejte raději bundu volnějšího typu.

Ležérní pojetí Mollie King

Inspirovat se můžete i jednoduchou ležérní sestavou, ke které se ráda vrací zpěvačka Mollie King. Džínovou bundu přidává ke kalhotám s puky, které svým materiálem a barvou připomínají úlovek z pánského šatníku. K „dvojce“ pak oblékne jednoduché bavlněné triko a nazuje stylové tenisky, ve kterých zvládne všechny důležité obchůzky.

Romantická Reese Witherspoon

Kde jsou džínové bundy, tam je herečka Reese Witherspoon. Vážně – v Hollywoodu asi nenajdete hvězdu, která by je nosila s takovou frekvencí. A protože je tahle blondýnka milovnicí všech možných šatů, nejčastěji bundu nosí právě přes ně. S podpatky si přitom hlavu neláme – k outfitům obouvá tenisky, a když chce být o chlup vyšší, přidá sandálky na klínku.

Lucy Hale v legínách

Herečka ze seriálu Prolhané krásky připomíná, že vám džínová bunda skvěle poslouží i jako doplněk k volnočasovým a sportovním outfitům. Ať už opravdu vyrážíte cvičit nebo jen jdete na procházku v legínách, oversized bunda se vám bude hodit. Celkový dojem jednoduše vylepší také stylové sluneční brýle nebo jiný drobný doplněk.

Načítám