LaLiga - preview 33. kola: Athletic a Betis o šesté místo

02.05.2023, 08:45, aktualizováno 04.05.2023, 08:39
Previews

Přímou bitvu o šesté místo uvidí Bilbao, Athletic v ní hostí Betis. Espanyol porazil Getafe a potřebuje na to navázat proti Seville, body do boje o záchranu potřebuje i Valladolid.

Girona FC - RCD Mallorca

čtvrtek 19:30

Ve čtvrtek navečer se otevřou brány Estadio Municipal de Montilivi a domácí Girona se pokusí o zisk dalších bodů, které by podpořily jeho již tak skvělou kampaň. Ani Mallorca ale rozhodně nepřijede s cílem jen bránit.

Momentálně musí být skvělé fandit Gironě, protože tenhle skromný celek prožívá úžasné chvíle. Girona se v tomto týdnu opravdu činila a připsala si dva nečekané úspěchy. Nejprve v životním zápase Castellanose sestřelila Real Madrid čtyřmi góly (o všechny se postaral právě mladý útočník) a následně si poradila 2:0 i se Sevillou. Rovněž do její sítě se Castellanos prosadil a jeho snový týden pokračuje.

Dalším na řadě je Mallorca a Girona se proti ní opírá o solidní domácí bilanci. Doma za 16 utkání prohrála jen čtyřikrát a pouze pět týmů LaLigy si vede na svém pažitu líp. K tomu musíme přičíst naopak hodně špatnou bilanci Mallorcy, pokud opustí svůj stánek. Při šestnácti výjezdech totiž Mallorca vyhrála jen čtyři. Mallorce se nedaří tak jako Gironě, v minulých dvou duelech urvala jen bod s Athleticem, ale přesto se drží na dostřel od Girony. Chybí mu k ní jen tři body.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, Bueno, Juanpe, Hernandez, Gutiérrez - Cyhankov, Martin, Oriol Romeu, Riquelme - Castellanos

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Augustinsson, Gayá, Valjent, Copete, Jaume Costa - Morlanes, Ruiz de Galarreta, Lee Kang-in - Muriqi, Ndiaye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.20 - 3.97

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Espanyol Barcelona

čtvrtek 19:30

Zajímavý duel bude k vidění ve čtvrtek v rámci vloženého třiatřicátého kola na hřišti Ramóna Sáncheze Pizjuána v andaluské metropoli, kde bude domácí Sevilla FC hostit barcelonský Espanyol. Oba celky se nacházejí v odlišném rozpoložení, zatímco Sevillští si stále ještě i přes nepovedenou sezónu mohou zajistit postup do pohárové Evropy, hosté se musí velmi rychle vzpamatovat a odlepit se z předposlední pozice.

Přestože se Los Nervionenses v posledních týdnech potkali se skvělou formou, minulé utkání v domácím prostředí se jim nevyvedlo. Na jih Španělska zavítala Girona, které se po postupu do LaLigy daří opravdu nad veškerá očekávání. Po vítězství 2:0 je už osmá a ztrácí pouhých pět bodů na pohárové pozice.

Utkání nezačalo pro Sevillu vůbec dobře, už ve třiadvacáté minutě se krásným zakončením po rohovém kopu prezentoval Juanpe. Na něj poté navázal v pětapadesáté minutě Castellanos, který svou ránu dokázal umístit těsně po břevno. Mendilibarovi svěřenci tak padli poprvé po sedmi utkáních, mrzet je to ale příliš nemusí, už to, že se v Evropské lize probojovali mezi čtyři nejlepší svědčí o tom, že neúspěchy ze začátku sezóny budou pravděpodobně zapomenuty.

Kataláncům se naopak o případných pohárech může jen zdát. Jejich současný problém je zejména udržení si příslušnosti mezi španělskou elitou, přičemž prozatím jsou spíše na cestě k tomu, aby se jim to nepovedlo. Před minulým kolem nevyhráli osmkrát za sebou, navíc si za tuto dobu připsali jediný bod.

Ideální chvíle věci napravit se naskytla před Garcíovými svěřenci v neděli večer, kdy se utkali s podobně mizerně hrajícím Getafe. V utkání byli aktivnější Katalánci, což vedlo i k odpískané penaltě po půlhodině hry. Zodpovědnost na sebe vzal Joselu a proměnil. Další branka už nepadla, a tak Espanyol v čistě záchranářském utkání dokázal získat všechny tři body.

Domácí se v zápase nebudou moci spolehnout na služby zraněných Marcãa, Nianzoua a Jordána. Periquitos se v minulém utkání vykartoval Braithwaite, chybět bude také dlouhodobě zraněný Gori, stejně tak jako José Gragera.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Navas, Bade, Gudelj, Acuña - Fernando, Rakitić - Ocampos, Suso, Gómez - En-Nesyri

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Calero, Gómez, Cabrera - Gil, Melamed, Suárez, Darder, Pedrosa - Puado, Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.70 - 4.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis

čtvrtek 22:00

O evropské poháry se bude ve čtvrtek večer bojovat v Bilbau. Domácí Athletic i hostující Real Betis chtějí obsadit pohárové příčky, avšak v zápase se může z vítězství radovat jen jeden. Prosincový zápas v Andalusii skončil nezáživnou remízou 0:0.

Těžko říci nakolik by s nerozhodným výsledek panovala spokojenost tentokrát. Pravdou je, že ani jeden tým nemá v současnosti nejoptimálnější formu. Athletic o víkendu jenom remizoval na Mallorce a předtím dokonce prohrál se Sevillou. Betis zase nevyhrál poslední tři zápasy a vypadl z pohárových příček.

"V tomto zápase jde o hodně. Musíme udržet nervy na uzdě a nechat na hřišti všechno. Chceme aby se utkání vyvíjelo podle nás a budeme se snažit, aby tomu tak bylo od první minuty," prohlásil na tiskovce trenér Ernesto Valverde.

"Jsou v sezoně body, které rozhodují a tohle jsou jedny z nich. Betis je na šestém místě, takže pro ně je to stejně důležité, jako pro nás," dodal kouč Basků, podle jeho názoru už Betis nevykazuje takovou výkonnost jako tomu bylo v průběhu první poloviny sezony. Přesto si je jeho nebezpečnosti zejména v útoku dobře vědom a defenziva bude muset být dobře připravena.

V Andalusii zase potřebují připravit ofenzivu, protože ta ve dvou kolech nezaznamenala jediný gól. Bude také otázkou, jak se tým vypořádá s debaklem, který mu o víkendu uštědřila Barcelona. Betis má pořád v držení důležitou šestou příčku, ovšem ve hře je i o Evropskou ligu, na Ligu mistrů už poměrně značně ztrácí.

Vzájemná bilance je poměrně vyrovnaná, o čemž svědčí i bezbrankový výsledek z prvního letošního utkání. V loňské sezoně zase vždy vyhrál domácí celek o jeden gól.

Nepříjemností pro Ernesta Valverdeho jsou určitě absence Capy, Jona Morcilly a Ikera Muniaina. Minimálně nejistý je i Iňigo Martínez. Na straně Betisu vynechá čtvrteční zápas Edgar González, stejně jako Nabil Fekir, Luiz Felipe a veterán Joaquín. Rovněž i tady jsou hráči, jejichž strat není jasný. Týká se to Victora Ruize, Youssoufa Sabalyho a Borji Iglesiase.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - Paredes, Vivian, Alvarez, Berchiche - Herrera, Vesga; Williams, Garcia, Berenguer - Guruzeta

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Montoya, Pezzella, Felipe, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Henrique, Canales, Perez - Jose

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.81 - 5.43

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Valladolid

čtvrtek 22:00

Čtvrteční večer nabídne mimo jiné i souboj dvou celků, které rozhodně mají po minulém kole co napravovat. Na Campo de Futbol de Vallecas v Madridu se utká domácí Vallecano s Valladolidem. Zatímco Rayo se drží na poměrně slušném desátém místě a o své setrvání v nejvyšší soutěži se bát nemusí, Real je šestnáctý a na sestupovou osmnáctou příčku má náskok pouhých čtyř bodů.

Nečekaný výprask na stadionu posledního a v současnosti také už jistě sestupujícího Elche zažili Vallecas v sobotu. Hrůzný výsledek předznamenal vyloučením již ve dvacáté sedmé minutě Lejeune, který byl poslán do sprch za velmi ostrý skluz. Domácí se pak chytli a soupeře ve zbytku utkání jasně přehráli. Ještě do poločasu otevřel skóre Pepe Morente, na nějž následně navázali Boyé, Fidel a Gumbau.

To Pucelanos schytali v minulém kole dokonce bůra. Je však nutno dodat, že proti podstatně věhlasnějšímu soupeři, prohru 2:5 zapsali proti Atléticu Madrid, které je v současnosti v obrovské pohodě. V prvním poločase se prosadili Molina, Giménez a Morata, na straně Valladolidu snížil Larin. O zdramatizování utkání se sice ve čtyřiasedmdesáté minutě postaral Escudero, pak si ale vlastní gól vstřelil Fernández a na konečných 5:2 dával Depay.

Poprvé v sezóně se spolu oba týmy potkaly v půlce ledna ve Valladolidu. Vyrovnaný zápas nakonec rozhodl Palazón, který napravil zahozený pokutový kop z prvního poločasu vítězným gólem v pětašedesáté minutě.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Catena, F García - Trejo, Comesana - Valentin, Tomas, A García - Camello

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fernández, Hongla, Yamiq - L Pérez, Monchu, K Pérez, Aguada, Fresneda - Plata, Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.64 - 4.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF

středa 19:30

Valencia prožívá hodně strastiplnou sezonu a ocitá se hodně blízko sestupovým pozicím. Aby do nich nespadla, potřebuje získávat body neustále. Ve středu večer by to ale mohl být problém, protože na stadionu Mestalla se ukáže Villarreal. A ten pořád nevzdává sen o tom, že se probojuje do Ligy mistrů.

Valencia by mohla určitou naději čerpat z historie. Tentokrát hraje doma a to je v souboji těchto dvou španělských veličin vždycky dobrá zpráva. Za poslední čtyři roky se ještě ani jednou nestalo, že by se z výhry radoval nějaký hostující tým. Naposled se to povedlo v dubnu 2019 právě "Netopýrům", kteří si z Villarrealu i díky dvěma trefám Guedese odvezli výhru 3:1.

Co by za takový výsledek tentokrát dali! Mužstvo koučované valencijskou legendou Rubénem Barajou se nachází až na 16. místě LaLigy a jeho vyhlídky nejsou zrovna poutavé. Do konce sezony stále chybí ještě 6 utkání, ale Valencia si vybudovala na sestupové pozice náskok pouhých dvou bodů! Na konci minulého měsíce Valencia zvládla utkání s Elche a následně i s Realem Valladolid, oběma týmům nastřílela dva góly a zdálo se, že se její útok konečně naplno probudil.

A pak přišlo minulé kolo. Do něj šla Valencia jako jasný favorit, jenže Cádiz ji překvapil a na rozhraní obou poločasů jí dal po gólu. "Netopýři" dokázali již jen korigovat, na víc se nezmohli. Takže je asi jasné, že trenér Baraja nebyl po utkání vůbec spokojený.

"Tohle utkání jsme vůbec nezvládli. Chyběl nám větší důraz, přestali jsme v klíčovou chvíli dávat pozor a ztratili koncentraci. Měli jsme jasně navrch, přestříleli jsme soupeře, ale ani 16 střel nám nestačilo na výhru. Moc mě to mrzí, protože poslední dobou si tým začal sedat a dařilo se nám. Na tomhle budeme muset zapracovat, abychom byli efektivnější."

Los Che budou v domácím utkání postrádat duo Kluivert a André, ideální zdraví nemá ani Francisco Pérez. V barvách Villarrealu už v této sezoně neuvidíme Coquelina a zdravotní obtíže trápí taky Moralese s Kikem. Villarreal stále nevzdává boj o Ligu mistrů, ale jeho ztráta v souvislosti s konkurencí mu zas tak moc nadějí nedává. Villarreal pořád ztrácí na čtvrtou příčku pět bodů i přesto, že poslední dva ligové duely dokázal vyhrát. Může ho proto mrzet, že v polovině dubna prohrál dva duely za sebou. Dokáže navázat na poslední výhru nad Celtou z minulého kola?

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Cumart, Diakhaby, Ozkacar, Lato - Musah, Moriba, Gonzalez, Lino - Duro

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, Torres, Moreno - Parejo, Capoué - Chukwueze, Lo Celso, Pino - Jackson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.44 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Cádiz CF

středa 22:00

Do bitvy proti skvěle hrajícímu Atléticu Madrid bude Cádiz vstupovat ze čtrnácté příčky, s náskokem pouhých čtyř bodů na osmnáctý Espayol. "Colchoneros" by rádi konečně předehnali městského rivala Real a budou k tomu mít skvělou příležitost právě ve vloženém třiatřicátém kole. Bílý balet se totiž představí v San Sebastiánu proti čtvrtému Realu Sociedad. Cádiz však svému soupeři po důležitém vítězství z minulého víkendu nedá nic zadarmo.

Madridští se v posledních týdnech pyšní opravdu výbornou formou. Z patnácti ligových utkání prohráli jediné, navíc proti suverénnímu lídrovi, Barceloně, na Camp Nou. Jinak jsou ale ve skvělé pohodě a brousí si zuby na Real Madrid, který se před nimi drží na druhém místě už jen o pouhé dva body.

V neděli večer se družina Diega Simeoneho vypravila do autonomního společenství Kastilie a León, kde se na stadionu José Zorilla utkala s domácím Valladolidem. A svou formu potvrdili hosté již v prvním poločase, kdy na úvodní trefu Moliny navázal Giménez a Morata. "Pucelanos” se ale podařilo zápas zdramatizovat. Nejprve proměnil penaltu těsně před pauzou Larín a následně na 2:3 snížil Escudero. Favorit si ale body vzít nenechal a v závěru pojistil své vysoké vítězství dvěma dalšími trefami. Divácky atraktivní zápas tak nakonec z pohledu Atlética skončil 5:2.

To Cádiz se v dosavadním průběhu sezóny trápí, a to zejména na útočné polovině. Ze všech týmů LaLigy má druhý nejmenší počet vstřelených gólu, ve dvaatřiceti utkáních jich dal pouze dvacet pět, což je jen o jeden víc než poslední Elche.

Do Madridu ale přijede posilněn vítězstvím v záchranářském souboji nad Valencií. Na vítězství 2:1 se svými přesnými zásahy podepsal zejména Gonzálo Escalante a Sergio Guardiola. Netopýrům se sice podařilo ve druhé půli snížit zásluhou Lina, vyrovnat už ale nedokázali. Andalusané se tak radovali z vítězství, díky kterému se zároveň výrazně přiblížili k záchraně.

Oba týmy jsou sužovány několikerými absencemi, na straně domácích nenastoupí Mandava, Savić a Llorente, nad startem Oblaka visí otazník. Ještě hůře jsou na tom, co do absencí, hráči Cádizu. Vlivem vykartování nebude hrát Hernández a San Emeterio, zranění jsou pak Cala, Chust, Ocampo, Garrido, Marti a Zaldua.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Witsel, Giménez, Hermoso - Molina, de Paul, Koke, Lemar, Carrasco - Morata, Griezmann

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Parra, Mbaye, Fali, Espino - Alejo, Alcaraz, Escalante, Bongonda - Guardiola, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.58 - 11.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo

středa 22:00

Getafe se staronovým koučem Bordalásem bojuje o zachování prvoligové příslušnosti a dalším sokem v jeho snažení mu bude Celta. Klub z Galicie si vede prozatím velmi dobře a sestupové starosti jsou mu vzdálené, ale rád by si vylepšil pověst po minulé vysoké porážce.

Getafe znovu změnilo trenéra a Quiqueho Sáncheze Florese nahradil starý známý. Pepe Bordalás, který lavičce klubu z předměstí Madridu šéfoval už delší dobu mezi roky 2016 - 2021 vyslyšel volání svého bývalého klubu a vydal se mu pomoct. Čeká ho pořádně těžká práce, protože Getafe momentálně okupuje až 18. příčku a na sedmnáctou Almeríi mu schází dva body.

Minule se mu stala osudnou jedna penalta, kterou zahrávali hráči Espanyolu. Joselu ji v první půli proměnil a díky tomu si tři body ve veledůležitém utkání nechal katalánský celek. Getafe se tak prodloužilo čekání na úspěch, naposledy se Getafe radovalo v půlce března, když si poradilo se Sevillou. Trenér Bordalás nemůže počítat s vykartovaným záložníkem Villarem a zraněnou dvojicí Milla - Arambarri. Ještě že obránce Djené se vrací do hry.

Hosté dorazí na Coliseum Alfonsa Péreze bez Marchesína s Minguezou, ale zpátky do hry vítá Carlese Péreze. Celta sice ještě teoreticky může pořád sestoupit, ale na bájnou hranici čtyřiceti bodů jí schází jen jeden. Svěřenci trenéra Carvalhala mají za sebou nepříliš povedené dny, protože prohráli tři zápasy z posledních čtyř. Naposledy dostali tři branky od Villarrealu.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Djene, Alderete, Alvaréz - Portu, Maksimović, Aleñá, Munir - Mayoral, Ünal

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Tapia, Aidoo, Galán - Pérez, Beltrán, Veiga, Strand Larsen - Paciencia, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 2.87 - 3.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna

úterý 19:30

Barcelona se v úterý navečer pokusí udělat velký krok směrem k titulu. Na Camp Nou se po půl osmé představí finalista Copa del Rey z Pamplony. Osasuna sní o evropských pohárech, i když k nim má relativně daleko. A test v katalánské metropoli pro ni bude opravdu těžkou překážkou.

Blaugranas v letošní sezoně prakticky od prvních kol vítězí a usadili se na prvním místě, o něž se přetahovali s Realem Madrid. Ten ale v posledních měsících mírně zpomalil a v poslední době i zcela odpadl. Zdá se, že už je jen otázkou času, než se Barcelona definitivně stane novým králem LaLigy právě na úkor svého odvěkého rivala.

Od druhého Bílého baletu dělí Barcelonu už pohodlných jedenáct bodů a občas si může dovolit zvolnit. Jako třeba v předminulém kole, kdy Barcelona šokujícím způsobem nestačila na Rayo Vallecano a přenechala mu všechny tři body. Nicméně Xaviho stoupenci se dokázali velmi rychle otřepat a na tuhle porážku zareagovali tím nejlepším možným způsobem. Minulé kolo jasně ovládli a Realu Betis nasázeli bez milosti rovnou čtyři branky!

Na tohle utkání bude dlouho vzpomínat zejména mladíček Lamine Yamal, který v něm debutoval a stal se v patnácti letech nejmladším hráčem LaLigy. Vzhledem k tomu, jak bídně si Barcelona vedla v Lize mistrů, následně Evropské lize a také v Copa del Rey, bude zisk titulu z rukou Realu Madrid vítanou náplastí. Podobnou dobrou zprávou by mohl být i návrat Sergiho Roberta, ale ten si na něj ještě nějakou chvíli počká.

Do hry se ale Barceloně už minule vrátilo duo Christensen - Dembélé. Hosté přijedou do Katalánska bez dvojice Darko Brašanac - David García.

Přivezou si ale chuť zlepšit své výkony, protože minulé kolo jim nevyšlo. Celek z Pamplony prohrál v utkání s Realem Sociedad, jemuž doma nedal ani jednu branku. Celkově ale může být se svou sezonou spokojený, poněvadž svěřenci trenéra Jagoby Arrasateho sní o vítězství v Copa del Rey a v lize obsazují nečekaně vysoké osmé místo. Dvanáct dosavadních porážek je ale přeci jen dost vysoká cifra.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Baldé - Pedri, Busquets, F. de Jong - Raphinha, Lewandowski, Gavi

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Aridane, Cruz, M. Sánchez - Moncayola, Muñoz - Barja, Oroz, M. Gómez - Kike

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.46 - 22.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Almería - Elche CF

úterý 19:30

Elche už ve čtyřech duelech s Almeríí neprohrálo a zrovna teď by se mu body zoufale hodily. Jenže právě Almería se nachází v obdobné situaci a další porážka by ji mohla poslat na sestupové pozice, čemuž se domácí budou chtít vyhnout.

V úterý navečer budou na Estadio de los Juegos Mediterráneos karty jasně rozdány. Elche se může stát prvním týmem, který získá neblahou jistotu v podobě pádu do druhé ligy. Jen jediná věc by mohla ještě prodloužit jeho naděje (nebo spíš agónii). Nesmí s domácím mužstvem prohrát. Pokud padne, padne i o úroveň níž. Už velmi dlouhou dobu patřilo Elche mezi hlavní kandidáty na sestup, protože letos se abnormálně trápí.

Dosud uhrálo jen pouhých 16 bodů. Tři z nich v minulém kole, kdy si překvapivě snadno poradilo s Rayem a porazilo ho o čtyři branky. Almería v minulém kole moc nezaválela a naopak čtyři góly dostala. Soupeřem se jí stal Real Madrid a Almería se i přes dvě vstřelené branky musela smířit s porážkou. Ta její situaci dost komplikuje, protože Almería se ocitla až na 17. místě.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Chumi, Babić, Centelles - Melero, De la Hoz, Robertone - Baptistao, Suárez, Embarba

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Josan, Magallán, Clerc, Blanco - Nwankwo, Gumbau - Morente, Fidel, Milla - Boyé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.13 - 4.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid

úterý 22:00

Královský klub stále ještě nevzdává boj o ligový titul, byť je už delší dobu v jeho podání na vedlejší koleji. Po impresivním vítězství minulého kola se Real pokusí vyhrát druhý duel v řadě. Tentokrát mu ale los nadělil nepříjemného soupeře, který má stále hodně o co hrát.

Real Sociedad, který slavného soka v úterý večer přivítá na stadionu Anoeta, se totiž zuby nehty drží čtvrté příčky. Momentálně se mu daří ji obsazovat, ale jeho náskok není tak vysoký, aby mohl polevit v aktivitě. Od pátého Villarrealu totiž La Real dělí jen pět bodů. Od té doby, kdy Real Sociedad prohrál slavné baskické derby s Athleticem, se mu začalo zase dařit. Porazil totiž Rayo Vallecano i Osasunu a s Realem Betis remizoval.

Trenér Imanol Alguacil sledoval, jak jeho svěřenci v minulém kole porážejí Osasunu i díky vlastní brance, jejímž smolným autorem se stal nešťastný brankář Sergio Herrera, k němuž se pak přidal i mladý talent Takefusa Kubo, mimochodem někdejší hráč Realu Madrid, v němž se ale neprosadil. A dobře udělal, když se vydal do Baskicka, protože pod Alguacilovým vedením z něj roste zajímavý hráč.

Letos zatím ve všech soutěžích zasáhl do osmatřiceti utkání a dal v nich sedm branek, k nimž přidal ještě pět asistencí. A právě mladý Japonec před utkáním s Realem mluvil o šancích svého týmu.

"Real je velikán evropského fotbalu, na každém postu má ty nejlepší hráče a já jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Ale tady jsem opravdu šťastný a spokojený. Mám tu čas a větší klid na přípravu a růst, panuje tu vlídné prostředí, ve kterém se cítím opravdu dobře. V zápase s Realem nikdy nebudete favorit, ale to je jedno. Víme, že máme zbraně na to, abychom ho porazili. Náš cíl je velmi důležitý a my nesmíme ztrácet body."

La Real vítá zpátky Rica, ale chybět mu pořád budou Merquelanz s Umarem. Hosté dorazí bez Mendyho, Alaby a Modriće. Ten by ale moc rád stihl finále Copa del Rey, které je na programu v sobotu.

I tahle trofej je jeden z důvodů, proč není nutné zatracovat trenéra Carla Ancelottiho. Jeho svěřenci sice zřejmě nevyhrají ligu, ale pořád můžou opanovat Ligu mistrů a právě pohár. S baskickým klubem má Real velmi dobré zkušenosti. Minule si s ním sice jen rozdělil body, ale neprohrál s ním v LaLize už od roku 2019.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Merino, Zubimendi, Méndez - Oyarzabal, Sørloth, Kubo

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho - Valverde, Tchouameni, Ceballos - Asensio, Benzema, Rodrygo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.19 - 3.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
32
25
4
3
59 : 11
79
2
Real Madrid
32
21
5
6
69 : 30
68
3
Atlético Madrid
32
20
6
6
55 : 25
66
4
Real Sociedad
32
17
7
8
41 : 29
58
5
Villarreal CF
32
16
5
11
46 : 33
53
6
Real Betis
32
14
7
11
39 : 37
49
7
Athletic Bilbao
32
13
8
11
43 : 32
47
8
Girona FC
32
12
8
12
50 : 45
44
9
CA Osasuna
32
12
8
12
29 : 34
44
10
Rayo Vallecano
32
11
10
11
38 : 41
43
11
RCD Mallorca
32
11
8
13
31 : 35
41
12
Sevilla FC
32
11
8
13
38 : 47
41
13
Celta Vigo
32
10
9
13
38 : 45
39
14
Cádiz CF
32
8
11
13
25 : 44
35
15
Real Valladolid
32
10
5
17
29 : 55
35
16
Valencia CF
32
9
6
17
35 : 39
33
17
UD Almería
32
9
6
17
40 : 57
33
18
Getafe CF
32
7
10
15
29 : 42
31
19
Espanyol Barcelona
32
7
10
15
38 : 53
31
20
Elche CF
32
3
7
22
24 : 62
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
Talker

Dotaz asi hlavne na fanousky Madridskych klubu. Přemýšlím že si skočím příští týden do Madridu, měl by někdo doporučení?

Především ubytování (prijde mi to jako extremne drahe ), ideálně bych asi skočil i na zápas (tj listky) a co všechno tam vidět.

Reagovat
JackBlack

Kdybys chtěl do pěknýho města u moře. Tak zkus SM hotel teatre auditori v Barceloně 2x a super, ale bývávalo to levnější

Reagovat
Talker

Mám kolegy v Madridu, tak přemýšlím že se tam stavím na prodloužený víkend.

Reagovat
CHONG

Záleží na tom, co považuješ za extrémně drahé... Za mě hotel Nuevo Madrid.

Reagovat
Talker

Tak já přemýšlím na týden a to ubytování ve alusnem hotels v centru vyjde na 20k, což mi přijde dost na vylet, kde budu 3 dny pracovat jeste

Reagovat
misinho7

Ok tak Vini, Cama, Benz, Luka out.. Eden vraj mozno v zaklade. No som zvedavy ako zle to dopadne.

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Christensen,Araujo,Kounde-Sergio,FDJ,Pedri-Gavi,Lewa,Raphinha

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna má hodně tuhou obranu, ale do poločasu by něco projít mohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri

Reagovat
Switchback

To by dnes mohlo být další čisté konto

Reagovat
Gazdo

Samozrejme. Osasuna sa ani nesnazi hrat futbal. Ti prisli vylozene stat pred vapnom a nic viac

Reagovat
LAM

A já myslel, že potřebujeme vyhrát

Reagovat
Switchback

Samozřejmě ale s tím, že mají vyloučenýho, tak to čistý konto očekávám víc

Reagovat
Switchback

*

Reagovat
LAM

No to mi je jedno. Daleko důležitější je jestli dokážeme proti tomu bloku něco trefit, což zatím nevypadá.

Reagovat
LAM

Zatím dneska velký kulový. Asi by se hráčům mělo připomenout, že samo se to nevyhraje a dlouhodobě neumíme hrát proti takovýmu bloku a aje jedno i když hrajeme přesilovku. Jediný nebezpečný jsou zatím centry.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáme na hřišti křídlo, takže nemá kdo udělat přečíslení. Jediný dobrý protiútok Raphinha zamotal jak moták. Jakmile nastoupí Dembouz, bude to vypadat líp.

Reagovat
LAM

Dembele nastoupí až v čase kdy už budeme nervózní. Naopak si myslím, že Balde tam měl dva velmi dobrý průniky, ale nebyl kdo by to zakončil. Nějak mi to připadá, že hrajeme jak se zataženou ruční brzdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Náběhy jsou dobré, ale opakovaně zpětný centr od Baldého nebo Koundého míří na střed vápna, kde není nikdo a ani tam nikdo nemíří. Měli by se kluci trochu dohodnout, kdo kam centruje a kdo kam nabíhá.

Reagovat
smazaný uživatel

De Jong tvleee

Reagovat
Gazdo

Vole my ten gol asi nedame. A Lewa je tam vylozene na smiech cely zapas

Reagovat
smazaný uživatel

ten Eric tam šel vlastně na co?

Reagovat
Kejza

dneska je to fakt hodně složitý dostat do branky

Reagovat
T:o:M

Dneska to bohužel nebo bohudík nevidím, ale jen podle třeba Livesport je Lewa fakt nulový?

Reagovat
smazaný uživatel

strašně se nadřeme, abychom vůbec dostali centr do vápna, je dost nefér mluvit jenom o něm

Reagovat
T:o:M

Jsem si to chtěl pustit pak ze záznamu celý zapas, ale asi takový masochista nejsem.

Reagovat
Kejza

bez zájmu, přijde mi, že tak čeká na přihrávku před prázdnou

Reagovat
Gazdo

Minusovy

Reagovat
Gazdo

Ale to co dnes predvadza Osasuna by znechutilo aj Mourinha tvl

Reagovat
Well

Letos je těchto zápasů moc, kde jsou ty časy, kdy to Leo nebo Ronaldo sami otevřeli a ty týmy pak musely hrát otevřeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajeme zbytečně složitě, pořád dokola zpětné přihrávky i skoro na malém vápně

Reagovat
smazaný uživatel

škoda tvle

Reagovat
Well

Tohle kdyby byl gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Ferrán hned zajebe Lewwovi gól

Reagovat
Switchback

ot: PSG have taken the decision to sanction Leo Messi for his trip to Saudi Arabia without club authorisation. The Argentine is suspended for two weeks.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň se pošetří pro nás

Reagovat
patas92

Domlouval si tam přestup s dvouletým hostováním v Barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

ALBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Reagovat
Murena

Jordi

Reagovat
smazaný uživatel

konečně pěkná akce

Reagovat
smazaný uživatel

Fati zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam, teď už jenom sledovat, jak Realu vyteče prdel na Anoetě

Reagovat
LAM

xG 3.29 a sotva tam dotlačili jeden gól a to ještě obránce.

S tou naší efektivitou snad přes léto zapracují.....

Jinak tohle už je hodně blízko a možná můžem slavit už na Espanyolu. Jinak pokuď je zdravá celá ta defenzivní 4, tak je to prostě obrovské zeď.

Reagovat
Jordi Alba

Suchý triko. Navíc špíny oficiální sestup. Gratulace ubožáci, můžete si zkusit zase za rok zaplatit postup do LL aby jste tam udělali 16 bodů, vy krysy.

Reagovat
Mateo16

Sociedad strasne valcuje Silva 2 tutovky spalil

Reagovat
Jordi Alba

Jsou blízko LM, zatímco pro Real je tohle nejmíň důležitej zápas už asi.

Reagovat
Well

Krásná rozehrávka.

Reagovat
smazaný uživatel

Militao skvělá forma

Reagovat
Mateo16

Kubo Ten ma tiež celkom slušnú sezonu

Reagovat
Well

Co se dívám je pokaždé výborný, s tím jeho herním příspěvkem se divím, že nemá ty statistiky ještě lepší.

Reagovat
vilp

Protože byl vždycky strašně zbrklý, hlavně ve finální fázi.

Reagovat
Jordi Alba

Super hráč, stejně jako Kang-In v Mallorce.

Reagovat
Phillipinho

Jedna o nem Atletico. Za tech 18 mega bych ho treba misto Lemara docela bral

Reagovat
Jordi Alba

Když nebudete chtít zpátky Rora, tak vám pár mega i přispějeme.

Reagovat
vilp

Jen to ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajalovi mrdá? Hned bych mu napálil druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj Carvajale

Reagovat
Well

Jak tam takhle může jít se žlutou kartou..

Reagovat
smazaný uživatel

už předtím tam na rozhodčího řval a dělal gesta se žlutou...vyloženě si o vylití říkal

Reagovat
Well

Asi si dnes chtěl taky odpočinout.

Reagovat
patas92

Podle Romera Newcastle nabízí 80M za Raphinhu

Reagovat
patas92

*chce nabídnout

Reagovat
Well

Tak ono objektivně moc lepších pravých křídel není, i tak je ta cena ale dost vysoká.

Reagovat
Laliga

Hlavne si myslím že v súčasnej situácii by ho Barca napokon pustila aj za 50 . Laporta samozrejme ako obranný mechanizmus proti "rabovaniu" bude plieskať premrštené cenovky, no vo finále budú potrebovať predávať. Ak bude Newcastle netrpezlivý, dobre pre Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Okamžitě i s mašlí

Reagovat
sylarko

a nahrada kto?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
patas92

Však v týmu jsou už dva RW - Dembele s Ferranem.

Reagovat
sylarko

a je podla teba ferran lepsi? alebo sa spoliehat na skleneneho dembeleho? sa ti zrani a co potom???

Reagovat
patas92

Tady o Ferranovi lidi píšou, jak je vlastně super, akorát nedostává prostor a sám si pak nevěří, tak dostane možnost se předvést. Za mě lepší není, ale nikdo za něj bohužel 80M nenabízí. Může se ta pozice přinejhorším lepit Messim, Abdem...

Reagovat
sylarko

to budeme donekonecna lepit pozicie hracmi po 30tke alebo priemernymi hracmi??(nechapem ten hype na abdeho, sak je totalny priemer)..a ked mame konecne hraca v najlepsich rokoch tak ho predame....takto sa v zivote nikam neposunieme

Reagovat
patas92

Začneš lepit až v případě, že se Dembele zraní a Ferran bude na hovno. Kolik potřebuješ hráčů na jednu pozici? Nekonzistentního fotbalistu, který v ideálním případě není hráč základu ani dneska bych za 80M prodal bez mrknutí oka, no.

Reagovat
sylarko

ja zas hraca po jednom roku, ktoreho forma ide smerom nahor by som nepredaval. skor by som predal radsej dembeleho.

Reagovat
Keboto

Reagovat
sylarko

najlepsie sucasne kridlo predame...tlieskam. hlavne ked na trhu tych moznosti moc nieje

Reagovat
Kluivert9

Cena by byla skvělá, ale koho za něj? Někoho ve výprodeji z Bayernu (Mané, Sané, Gnabry)? Nebo to hned obrátit za Bernarda Silvu?

Reagovat
Gazdo

Tak stale len Romero ale za 80 ho pojdem aj sam pobalit

Reagovat
patas92

Romero je v poslední době docela relevantní

Reagovat
Eichel

Reagovat
Jordi Alba

Wtf zaplatit celýmu městu včetně letiště ať vykliděj prostory, kdyby to byla pravda a padlo to, tak musí padat hlavy i kdyby to bylo 40 mega.

Reagovat
Eichel

On pôsobí dosť zmätene, ale napriek tomu má 10g+11a. Za posledných 10 rokov je len 7. hráč, ktorému sa podarilo dosiahnuť dvojciferné čísla. Plus je to jeho prvá sezóna a odmaká toho na ihrisku fakt veľa. Úprimne, neviem, či by som ho púšťal. Čakal som od neho viac, ale produktívny je a ktovie, či by sa tie prachy dali investovať lepšie. Ale zarobiť na ňom po jednej sezóne 22m...

Reagovat
vilp

Oni fakt jdou podepsat Bellinghama? Achjo.

Reagovat
Kluivert9

Real neustále nakupuje záložníky, když potřebuje útočníka. Liverpool neustále nakupuje útočníky, když potřebuje záložníka

Reagovat
vilp

My nutně potřebujem i beky na obě strany a pravý křídlo.

Reagovat
Kluivert9

O kom se u vás spekuluje na beky?

Reagovat
vilp

Nic moc vážnýho jsem nezachytil, jen Fran García a Rafa Obrador. Oni asi nikoho chtít nebudou.

Reagovat
Mateo16

Zrovna ten Fran Garcia je celkom slusny s Camavingou definitivne sa zbavime Mendyho, Horsie je RB - ty vole take talenty dostupne Cancelo, Frimpong a oni si tam nechavaju Lucasa

Reagovat
vilp

Frimpong je hráč úplně o hovnu, borec má slušnou kličku a to je asi tak vše.

Reagovat
vilp

Mně se hodně líbí Arnau Martínez. Výkupka prý 20 mega.

Reagovat
Well

Reagovat
Laliga

Tak s útočníkom je to ťažké, Benzema je stále TOP, a dobrého hráča na lavičku len tak neprivedieš. Skôr ako spomína kolega by som riešil kraje obrany. Vľavo ale nepríde určite nikto ďalší keďže už je podpísaný Fran. No na pravú stranu by bolo vhodné priviesť niekoho do základu. Dani už má najlepšie za sebou. To by nám veľmi pomohlo.

Čudujem sa že sme neriešili Grimalda/Guerreira ktorým končí zmluva. Keby ste sa zbavili Albu, Grimaldo by bola hlavne pre Vás zaujímavá možnosť.

Reagovat
Mateo16

Grimaldo je kktina Fran Garcia vyzera na LB na noveho Carvajala a Camavinga je defitivne lavy back

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti pred Realom Vamos Atleti!

Reagovat
Phillipinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele