Den zdravého mozku a paměti - mozek, paměť a zrak

Konferenci pro odbornou i laickou veřejnost pořádá ve čtvrtek 18. května Krajská knihovna Karlovy Vary, Závodní 84. Vstup zdarma, ale je nutné se přihlásit nejpozději  do pátku 12. 5. 2023.

Zrak je hlavní způsob, jak mozek vnímá informace z okolního světa.

Chcete se dozvědět kde v mozku vzniká zrak? Jak zrak ovlivňuje naše vnímání? Co vlastně vidíme a co nevidíme? Jak mozek vyhodnocuje obraz? Co jsou to iluze a jak vznikají? Co je to 3D vidění? Jaký vliv má na nás světlo a jeho spektra? Co je to vizualizace a jak ji využít pro učení a zlepšení zapamatování? Jak se o zrak správně starat? Jaký je vliv moderních technologií a umělé inteligence na náš zrak, vnímání světa a učení?

Odpovědi na tyto otázky se účastníci dozvědí na této konferenci.

Hlavním pořadatelem konference je spolek Biblio Karlovy Vary, který akci připravuje ve spolupráci s Krajskou knihovnou Karlovy Vary. Záštitu nad akcí převzal hejtman Karlovarského kraje Ing. Petr Kulhánek.

Konference se může zúčastnit jak odborná, tak laická veřejnost. Dopolední program je koncipován pro zástupce škol, školní psychology, výchovné poradce, zdravotníky, sociální pracovníky, zástupce neziskových organizací a další profesionály.  Odpolední program je připraven pro veřejnost a zájemce o zdravý životní styl.

Návštěvníci se budou moci zúčastnit také zajímavého doprovodného programu. Jedná se například o testování IQ ve spolupráci s organizací Mensa ČR. Toto testování bude jako jediné zpoplatněno.

Dále bude možné si vyzkoušet si brýle, které simulují různé zrakové vady, simulovanou zvukovou střelbu s klapkami na očích. Významným partnerem konference je Tyflocentrum Karlovy Vary.

Akce se koná ve spolupráci s organizací Zlepši paměť, která se profesionálně věnuje tréninku paměti a dalším tématům, které souvisejí s činností mozku.

Kompletní informace o konferenci (program a přihlašování) na  https://www.zlepsipamet.cz/konference/.

Michaela Kožíšková​

 

 

Klíčová slova: