Oplocené hřiště pro psy, trailcentrum nad Matyldou i obnova chátrajících oblíbených atrakcí. Mostečané mohou vybírat z ohromného množství nápadů
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Most

Most – Z třiadvaceti návrhů mohou vybírat Mostečané v rámci participativního rozpočtu. Hlasovat mohou do posledního května.

Možnost rozhodovat o tom, co se v Mostě vybuduje nového či obnoví, se obyvatelům města zalíbila. Potvrzuje to i letošní ročník Hejbni Mostem, do kterého zaslali 35 rozmanitých návrhů. Jedenáct z nich do hlasování nepostupuje, protože nesplnilo některou z nezbytných podmínek, a dva byly sloučeny v jeden. O  hlasy se tak uchází 23 návrhů. Čtyři z nich jsou ze seniorské části Hejbni Mostem.

Letos město na Hejbni Mostem, respektive na uskutečnění vítězných návrhů vyčlenilo 3 miliony korun, tedy o 500 tisíc více než v ročnících předchozích. „Pro městskou část je vyčleněna částka 2,4 milionu korun a pro seniory trvale žijící v zařízeních Městské správy sociálních služeb v Mostě částka ve výši 600 tisíc korun. Hlasování bude rozděleno do dvou kategorií, pro každou část zvlášť. Lidé tedy budou moci přidělovat hlasy jak projektům městským tak i seniorským,“ sdělila Jitka Hejduková, koordinátorka Hejbni Mostem.

Jak hlasovat? Každý hlasující může přidělit 7 kladných hlasů a 2 hlasy záporné. Přidělovat kladné hlasy lze tak, že hlasující podpoří sedm jednotlivých projektů nebo si vybere menší počet projektů a mezi ně rozdělí sedm bodů podle svých preferencí (například 3 body pro jeden návrh a po 2 bodech pro další dva návrhy). V seniorské části nebude možné přidělovat záporné hlasy.

Hlasování probíhá do 31. května za pomoci mobilní aplikace Mobilní rozhlas. Ke hlasování je možné se dostat různými způsoby, například přes QR kód (zveřejněný v tištěném vydání Mosteckých listů) anebo přes odkaz v Munipolisu (dříve Mobilní rozhlas) v sekci „anketa“ – „Hejbni Mostem“ či prostřednictvím webových stránek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru