Dvě vrchařské a dvě rychlostní prémie. Dalo se očekávat, že o všechny bude eminentní zájem. O konečném pořadí tady s největší pravděpodobností rozhodnou vteřiny a ty lze získat i na rychlostních prémiích a v cíli. Kde se dal i dnes čekat opět souboj rychlých mužů z početného startovního pole. Ve vrchařské soutěži měli před etapou první tři po 10 bodech, jeden měl 8, tři další 6 atd. 

V dresu nejlepšího vrchaře nastoupil do etapy Jakub Otruba (na snímku níže). V průběžném pořadí měl na 5. místě stejný čas jako 4. Aniolkowski (Human), dvě vteřiny mu scházely na 3. Leitaa (Caja Rural) a tři na 2. Townsenda (Bolton). Při nejoptimálnější konstelaci hvězd, kdy se na rychlostních prémiích berou 3, 2 a 1 bod, se tedy dalo postoupit až na druhé místo. Jenže Jakub na rozdíl od všech jmenovaných není spurtér, přičemž ve včerejší etapě byli Leitao 3., Aniolkowski 4. a Townsend 6. A den předtím vyhrál Aniolkowski před Leitaem.

Bylo příjemné sledovat, že první povedený únik realizovali Dan Turek s Michalem Schlegelem (Caja Rural). Michal na 49. místě se ztrátou 55 vteřin nikoho moc neohrožoval, Dan ovšem na 8. místě a odstupem pouhých 18 vteřin na lídra závodu už jisté nebezpečí představoval. Dan také vyhrál první rychlostní prémii a připsal si 3 bonifikační vteřiny (na titulním snímku).

V následném stoupání na nejtěžší kopec dne byla dvojice dojeta a odpoutalo se 21 cyklistů a mezi nimi z ATT Investments Jakub Otruba. Vrchařskou prémii vyhrál Miltiadis (Kypr) a dostal se tak do čela vrchařské soutěže. I tato skupina se poté opět spojila s hlavním polem, z něhož se realizoval třetí denní únik. Byli v něm tři cyklisté včetně Tomáše Jakoubka z ATT Investments. Na sprinterské prémii bral český závodník 2. místo a na druhé vrchařské byl 3. 

10 km před cílem měli náskok ještě půl minuty, ale bylo zřejmé, že úspěšní nebudou. Došlo tedy znovu na hromadný dojezd, v němž uspěl Iúri Litao z Caja Rural a získané bonifikační vteřiny ho posunuly do čela průběžné klasifikace o jedinou vteřinu před Aarona Gatea (Bolton).

Čas vítěze si připsalo 86 cyklistů včetně všech našich. Nejlépe se umístil Mihkel Räim na 15. místě. Jakub Otruba zůstal v celkové klasifikaci na průběžném 5. místě, Dan Turek sice pár vteřinek ubral, ale stále mu patří 8. příčka. Tomáš Jakoubek se dostal na 3. místo v bodovací soutěži, Jakub Otruba klesl ve vrchařské na 4. místo, v týmech je ATT Investments stále 3. To vše ve společnosti šesti týmů z druhé nejvyšší divize UCI.