Raiffeisenbank je na českém trhu 30 let. Začínala s 39 zaměstnanci, dnes obsluhuje 1,9 milionu klientů

5. května 2023 – Raiffeisenbank vstoupila na český trh před 30 lety, v roce 1993. Začínala se dvěma pobočkami, v Praze a Českých Budějovicích, s 39 zaměstnanci. Nyní skupina Raiffeisen v České republice obsluhuje 1,9 milionu klientů a zaměstnává více než 3 600 zaměstnanců.

„Za třicet let jsme vybudovali čtvrtou největší bankovní skupinu v České republice s 1,9 milionem klientů a několik posledních let rosteme rychleji než jakákoliv jiná banka na českém trhu. Nejčastěji ze všech bank jsme za tu dobu získali ocenění pro klientsky nejpřívětivější banku a naši klienti jsou jedni z nejspokojenějších na českém trhu. Naše služby a produkty vyvíjíme a testujeme v přímé spolupráci s našimi klienty, patříme mezi lídry v oblasti digitalizace bankovních služeb i odpovědného bankovnictví. Nic z toho by nebylo možné bez našich klientů a zaměstnanců,“ říká Igor Vida, generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank.

Kvalitu služeb Raiffeisenbank potvrzují získaná domácí i mezinárodní ocenění. Mezi ta nejcennější patří jedenáct ocenění za posledních deset let v soutěži o Nejlepší banku a o Klientsky nejpřívětivější banku roku. 

V posledních letech Raiffeisenbank přivádí nejvíce klientů ze všech českých bank, ale dlouhodobě roste i díky schopnosti integrace jiných finančních institucí nebo jejich klientů. Touto cestou se s Raiffeisenbank spojily eBanka, Zuno Bank, Raiffeisen stavební spořitelna a Equa bank. Raiffeisenbank zároveň v minulosti převzala retailovou klientelu Citibank nebo ING. 

„Rád bych na tomto místě poděkoval všem našim klientům za jejich přízeň. Je pro nás nesmírně povzbuzující, hluboce si jí vážíme a vždy budeme pracovat na tom, abychom si ji zasloužili i v budoucnu,“ dodává Igor Vida. 

Raiffeisenbank je jedním z lídrů v digitalizaci bankovnictví, a to už od převzetí eBanky, první čistě online banky v České republice. I dnes mezi prvními představuje novinky v online bankovnictví, jakými jsou například Bank iD, špičkové zabezpečení nebo nejrychleji se rozvíjející mobilní aplikace na trhu. Stejně tak podporuje digitalizaci i pro své zaměstnance, kterým mimo jiné umožňuje plnohodnotnou práci z domova. 

Raiffeisenbank patří i mezi průkopníky v oblasti odpovědného bankovnictví. Jako první finanční instituce ve střední a východní Evropě vydala v roce 2021 zelený dluhopis v objemu 350 mil. EUR a v lednu 2023 navázala vydáním udržitelných dluhopisů v hodnotě dalších 500 mil. EUR. Pro firmy nabízí ESG poradenství a specializované produkty. Dlouhodobě podporuje téma diverzity a žen na manažerských pozicích. V oblasti společenské odpovědnosti je Raiffeisenbank od roku 2017 hrdým generálním partnerem Národního divadla a aktivně už od jejího vzniku podporuje organizaci Dobrý Anděl pomáhající rodinám v nouzi. Systematicky podporuje finanční gramotnost dětí a veřejnosti ve spolupráci s webem Zlatka.in nebo v rámci projektu Bankéři do škol. 

„V pátek 5. května budou slavnostně vyzdobeny pobočky banky a každý příchozí klient dostane malou pozornost pro hezčí den. Narozeniny oslavíme i se zaměstnanci na celobankovním setkání, kde výročí 30 let na českém trhu spojíme s 30. výročím přelomového alba skupiny Lucie mimořádným koncertem této kapely. Další akce jsme připravili pro naše klienty i pro novináře,“ uvádí Tereza Kaiseršotová, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).