Bookmakeři: Češi jsou čtvrtým největším favoritem MS v hokeji

foto Lední hokej - ilustrační foto.

Praha - Čeští hokejisté jsou stejně jako loni podle bookmakerů čtvrtými největšími favority nadcházejícího mistrovství světa. Největšími adepty na zlato ze šampionátu, který se bude konat od 12. května ve Tampere a Rize, jsou podle sázkových kanceláří oslovených ČTK Kanaďané a obhájci Finové. Sázky by podle nich mohly být letos rekordní, ale záležet bude hlavně na tom, jak daleko dojde český tým.

"Kurzy se v nadcházejících dnech určitě budou korigovat v návaznosti na to, jak budou zveřejňovány konečné soupisky jednotlivých týmů. V tuto chvíli jsou hlavním favoritem na titul Kanada a Finsko ve shodném kursu 3,5:1, následuje Švédsko (5,2:1), Česko (6,5:1) a USA (8,5:1). Češi by tak stejně jako v minulém roce neměli scházet v boji o medaile," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Největším outsiderem je Maďarsko s kurzem 1000:1.

Tipsport vidí jako hlavního favorita Finsko s kurzem 3,4:1, následuje Kanada s 3,6:1, Švédsko s 4,8:1 a Česko s kurzem 6,5:1. "Jak podle kurzů, tak i osobně favorizuji Kanadu a Finsko. O medaile by měl bojovat také český a švédský tým. U sázkařů se může favorit s postupem času měnit, ale zatím sázející nejvíce věří Kanadě, následuje český tým," doplnil hlavní bookmaker Betana Jakub Vilikus.

U Sazkabetu jsou podle hlavní bookmakera Aleše Lehovce největším favoritem letošního MS v hokeji jsou obhájci zlata Finové s aktuálním kurzem na vítěze 3,15:1, kteří mají navíc spolu s Lotyšskem výhodu domácího prostředí. S lehkým odstupem se pohybuje tým Kanady s kurzem na vítěze 3,50:1, který je každoročně považován za jednoho z favoritů bez ohledu na složení týmu. Český tým pokládá za čtvrtého největšího kandidáta na titul mistra světa (6,10:1), jen těsně za týmem Švédska (5,75:1).

Sázkové kanceláře očekávají letos rekordní objem sázek. "Očekáváme náběry 1,3 miliardy Kč, loni to bylo 1,145 miliardy Kč. Zatím je vsazeno jen několik milionů korun, žít hokejem začnou sázkaři až v příštím týdnu a se začátkem šampionátu. Čeká se ještě na soupisky týmů a na zajímavé hráče z NHL. Z našeho pohledu je většinou šampionát tím úspěšnější, čím dál se dostanou čeští hokejisté," řekl ČTK mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

U Fortuny loni celkové vklady činily 625 milionů korun. "Letos věříme, že bychom mohli být o deset procent výše," podotkl Šrain. Sázkaři jsou podle něj zejména na těchto jednorázových akcích stále úspěšnější, nezaskočí je ani pár překvapivých výsledků. "Loni jsme na výhrách sázkařům z náběrů vrátili přes 95 procent," poznamenal. Rovněž Lehovec proti loňskému roku předpokládá zvýšený nárůst tržeb, i s ohledem na to, že se letos koná jen jedna velká sportovní událost.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď