Nejen Mrázek, Poruba hlásí další tři nová jména. A které opory zůstávají?

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Prvoligová Poruba představila první čtyři posily, kromě zlínského Petra Mrázka přivedla dalšího útočníka Daniela Klímka a obránce Michala Gutwalda s Andrejem Adamcem.

O výměně Jakuba Šlahaře za Petra Mrázka jsme informovali už v pátek.

„Kuba Šlahař potřeboval z rodinných důvodů být blíž domovu a rozhodně jsme mu nechtěli bránit.“

„Kuba je profesionál každým coulem, ale potřeboval z rodinných důvodů být blíž domovu a rozhodně jsme mu nechtěli bránit. Proto jsme se se Zlínem domluvili na výměně za Petra Mrázka, skvělého střelce,“ vysvětluje generální manažer Pavel Hinner.

Porubskou ofenzivu posílí také Daniel Klímek. 22letý forvard přichází ze Vsetína, uplynulý ročník však dohrával v Třebíči. Celkem v Chance lize naskočil už do 139 utkání, nasbíral v nich rovných 50 bodů za 15 branek a 35 nahrávek.

Z útočníků v Porubě pokračují Aaron Berisha, Jiří Brodek, Vít Christov, Tomáš Gřeš, Daniel Häring, Vojtěch Střondala, Tomáš Šoustal či Michal Vachovec. O místo v A-týmu se porvou i junioři Jakub Koudelný, David Moravec a Maxim Vehovský.

Obranu vyztuží Gutwald, o místo se porve Adamec

V obranných řadách pokračují Lukáš Doudera, Jiří Klimíček, Justin Lemcke, Adam Sedlák a Tomáš Voráček, šanci dostane i mladík Filip Hlaváč. „Řekl si o ni výbornými výkony v juniorce. Jsem moc rád, že se stane součástí hlavního mužstva,“ těší Hinnera.

Defenzivu má vyztužit Michal Gutwald. 29letý vytáhlý obránce hrál dřív extraligu na Kladně, posledních sedm sezon ale působil v cizině – postupně hrál na Slovensku, ve Skotsku, v Polsku a ve Francii, kde předchozí dva roky hájil barvy Angletu.

Na zkoušku pak přichází 19letý bek Andrej Adamec. Také on se vrací ze zahraniční štace, konkrétně ze Švédska, kde hrál za juniorku Växjö. Dřív si prošel mládeží Sparty, nyní se v Ostravě porve o premiérové starty v seniorském hokeji.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz