Finy jsme nepouštěli do velkých šancí, oceňuje Moser. Co řekl o Vejmelkovi?

Joel Armia a Janis Moser | Foto: Sabina Prokešová

6. května 2023, 19:29

Lukáš Zrotal

Reprezentanti Švýcarska si připsali cenný skalp ‒ na brněnském ledě skolili úřadující mistry světa 2:1. V obraně Švýcarů nastoupil i Janis Jerome Moser, který uplynulý ročník odehrál v NHL v dresu Arizony. „Byli jsme pár minut pod tlakem, ale myslím, že jsme na to dobře reagovali,“ popisuje finský zámek z konce utkání.

Porážka Finska je podle něj pro Švýcary dobrou zprávou. „Myslím, že je dobré vědět, že jako tým můžeme hrát celých šedesát minut dobře defenzivně a nepouštět je do velkých šancí. To je pro mě nejdůležitější z tohoto zápasu,“ vyzdvihuje hlavně obrannou hru svého týmu.

Finové se v zápase dokázali prosadit jen jednou, když se v 18. minutě trefil Olli Määttä. Od té doby dnes již legendární švýcarský brankář Leonardo Genoni ani jednou neinkasoval. „Jsou to mistři světa, mají dobré hráče. V oslabení jsme ale hráli dobře a nedali jsme jim moc možností dostat se do hry,“ popisuje Moser svůj pohled, proč Švýcaři dotáhli zápas do vítězného konce.

Finové hrají svým úspěšným defenzivním systémem řadu let, tentokrát na ně však Švýcaři vyzráli. „Myslím, že vždycky se snažíme adaptovat na soupeře a hledat řešení, jak hrát lépe a dát jím méně šancí ke skórování,“ odkrývá Moser taktiku svého mančaftu.

„Je tady dobrá atmosféra, fanoušci byli hlasití. Je vždycky fajn hrát v takovém prostředí.“

Přestože ani jeden z týmů nebyl domácí, do brněnské Winning Group areny si našlo cestu 3 468 diváků, kteří vytvořili solidní kulisu. „Je tady dobrá atmosféra, fanoušci byli hlasití. Je vždycky fajn hrát v takovém prostředí,“ pochválil švýcarský bek fanoušky.

V Arizoně strávil celý ročník s Karlem Vejmelkou, tipy na prohlídku Brna od něj však nevyzvídal. „Ještě jsme si nepsali, soustředil jsem se na zápas, ale teď mu určitě napíšu. Myslím, že je hrdinou tohoto města,“ sděluje.

„Karlovi Vejmelkovi určitě napíšu. Je vždycky zábava se s někým takto hecovat.“

Přiznává, že pokud Vejmelka nastoupí, možná přijde na nějakou sázku. „Je vždycky zábava se s někým takto hecovat,“ usmívá se Moser a doufá, že čeští trenéři pošlou v neděli do branky právě jeho klubového spoluhráče.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz