Voženílek klepe na dveře MS: Roli si nevybírám. Říkal jsem si, že tady…

Daniel Voženílek | Foto: Twitter Hokejový nároďák

6. května 2023, 19:56

Josef Prášek

Ještě tři roky zpět hrál první ligu za Litoměřice, poté se ale přes Motor dostal až do Třince, se kterým slavil letos titul. Nejlepší hráč play off teď bojuje o letenku na mistrovství světa – v sobotu gólem a dvěma asistencemi přispěl k výhře národního týmu proti Švédsku (4:3).

Na tenhle den jen tak nezapomene. A to ani Ondřej Beránek a Jiří Černoch. Čtvrtá formace táhla český tým a postarala se o tři branky!

„Cítili jsme se dobře, čekali jsme každé další střídání. Jsem rád, že jsme mohli dát nějaké branky,“ říká úvodem Voženílek, který byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem utkání. 

„S Jirkou Černochem jsem hrál i v mládežnických reprezentacích, takže s ním se znám déle. Snažím se přizpůsobit a pomáhat týmu v každém střídání,“ popisuje svou práci. 

„Honza Ščotka mi vzal puk, ale já si je úplně nevystavuji, možná ho někomu věnuju."

Jeho slavný moment přišel ve 34. minutě, kdy skrytou střelou srovnal na 1:1 a nakopl český tým k obratu.  

„Bylo to super. Ještě navíc doma – před skvělou kulisou,“ líčí spokojeně po první trefě za národní tým. „Honza Ščotka mi vzal puk, ale já si je úplně nevystavuji, možná ho někomu věnuju,“ přiznává. 

Už v neděli po utkání se Švýcarskem bude oznámena finální nominace na světový šampionát. Právě čtvrtá formace si možná výrazně řekla o své místo…

„Trenéři mají nějakou představu, těžko ale předjímat. Uvidíme,“ odpovídá. 

„Tým je nějak složený, máme skvělé hráče dopředu. Já jsem celý život zvyklý přijímat jakoukoliv roli. Kam mě trenér dá, tam se budu snažit hrát. Nechám to na trenérech,“ dodává 27letý forvard, jenž v letošním play off extraligy zapsal 16 bodů. 

„Já jsem celý život zvyklý přijímat jakoukoliv roli. Kam mě trenér dá, tam se budu snažit hrát."

Výrazný rozdíl v rychlosti hry oproti TELH ale nepozoruje. „Ani mi nepřišlo. Už ve čtvrtek jsem si říkal, že to není až tak rychlý, akorát tady jsou kvalitnější hráči – udrží se na puku – musíte být více ostražití – snaží se více tvořit,“ praví. 

„Když jsem sem jel, tak kluci měli celý týden oslavy. Říkal jsem si, že tady musím každé střídání nechat všechno, aby to stálo za to, že jsem celé oslavy vynechal,“ usmívá se fantom letošního play off. 

Jak už předeslal, případnou pozici v týmu vůbec neřeší. „Je to jedno. Já jsem si nepřijel vybírat,“ upozorňuje. 

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz