TOPlist

Hodinky Googlu zachutnaly. Na podzim prý představí rovnou dva nové modely

Pixel Watch 1
  • Google připravuje na podzim Pixel Watch 2
  • Dočkat bychom se měli i dětských hodinek od Fitbitu

Google v loňském roce představil své první chytré hodinky. Pixel Watch sice přišly na trh po dlouhých odkladech, což je na některých místech poznat, avšak jedná se o důležitý odrazový můstek, na jehož základech mohou vznikat další generace. Ta druhá by měla dorazit už na podzim letošního roku.

Podle zjištění serveru 9to5google Google připravuje pro letošní rok Pixel Watch 2, přičemž jejich premiéra je naplánovaná společně se smartphony Pixel 8 a 8 Pro. Co nového druhá generace přinese, zatím nevíme, prostoru k vylepšení je nicméně celá řada. Mohli bychom se například dočkat většího displeje na úkor širokých rámečků, výkonnějšího a efektivnějšího čipsetu, delší výdrže na jedno nabití, a také nových zdravotních a sportovních funkcí.

Pixel Watch

Žádné z výše uvedených vylepšení zatím nemáme potvrzené, ovšem Google je známý tím, že mu chystaná zařízení unikají doslova mezi prsty. Dá se tedy očekávat, že se podrobné informace o Pixel Watch 2 dozvíme dříve než na podzim.

Pixel Watch 2 navíc nemají být jediné hodinky, které Google pro letošní rok chystá – podle informátora Jona Prossera má v rukávu údajně ještě chytré hodinky pro děti. Tyto hodinky ale pravděpodobně neponesou označení Pixel, ale Fitbit.

Fitbit

O dětských hodinkách od Fitbitu jsme poprvé slyšeli na konci minulého roku, kdy se na internet dostala jejich údajná fotografie. Zařízení má mít podobný design jako ostatní hodinky Fitbit, novinkou má být čelní kamerka pro videohovory. Prosser tvrdí, že i tyto hodinky by měly dorazit letos na podzim, avšak je možné, že je Google představí nezávisle na Pixel Watch 2.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku