7. 5. 2023

Týden v obraze: Veliká, Fear the Walking Dead, Black Knight a další...

Týden v obraze: Veliká, Fear the Walking Dead, Black Knight a další...

Týden: 8. května 2023 – 14. května 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Bardot (France 2, novinka)

Minisérie zobrazuje život herečky Brigitte Bardot od jejího prvního castingu až po narození jejího syna.

Malory Towers (BBC, 4. série)

Seriálové zpracování stejnojmenné knižní série Enid Blytonové.

Spirit Rangers (Netflix, 2. série)

Sourozenci Kodi, Summer a Eddy jsou původní Američané a mají společné tajemství: jako Strážci lesa chrání národní park, kde jsou doma.

Top Dog (C More, 2. série)

Poté, co bohatý dědic Philip Schale zmizel beze stopy ve Stockholmu, není zpočátku jasné, zda si dává pauzu, nebo byl unesen. Jeho otec pověří vyšetřováním advokátní kancelář Leijon, kterou má převzít právnička Emily Janssonová. Doufá, že to povede k vzestupu advokátní kanceláře s cílem vyřešit její soukromé finanční problémy. Během svého výzkumu se setkává s kriminálním prostředím v Södertälje a Teddym Maksumicem, který se snaží z tohoto prostředí vymanit. Nedávno byl propuštěn z vězení poté, co si odseděl 10 let ve vězení za únos s následkem smrti.

Zwei Seiten des Abgrunds (RTL+, novinka)

Dcera policistky Luise Bergové byla před lety zavražděna. Nyní je její vrah předčasně propuštěn a rozehraje s Luise psychologickou hru, kdy se hranice mezi vinou a nevinou, právem a spravedlností, a obětí a pachatelem začnou stírat.

Ex on the Beach (MTV (UK), 11. série)

Osm svobodných mužů a žen jede na pláž, aby se mohli seznámit s někým novým. Jejich sen ale zničí přítomnost jejich bývalých, kteří se náhle ukážou.

Judge Steve Harvey (ABC, 2. série)

Steve Harvey vítá ve své soudní síni nejrůznější konflikty a postavy, od malých až po velké spory.

Dance Brothers (Netflix, novinka)

Dva bratři se snaží prosadit jako profesionální tanečníci. Jako zdroj příjmů si otevřou taneční klub, což jim zajistí nejen příjem, ale i ubytování a tréninkový prostor. Jenže jejich umělecká stránka brzy narazí na komerční požadavky.

Class of '09 (FX on Hulu, novinka)

Napínavý thriller o třídě agentů FBI, který se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se americký systém trestního soudnictví změnil díky umělé inteligenci. Skupina agentů FBI, kteří v roce 2009 absolvovali školu Quantico, se po smrti společného přítele znovu setkává. Seriál sleduje tři desetiletí jejich životů a vypráví děj ve třech prolínajících se časových liniích, zkoumá povahu spravedlnosti, lidskosti a rozhodnutí, která děláme a která nakonec určují naše životy a náš odkaz.

The Muppets Mayhem (Disney+, novinka)

V centru dění je kapela The Electric Mayhem Band, která se vydává na epickou hudební cestu, aby konečně nahrála své první studiové album. Nory je (lidská) cílevědomá mladá manažerka A&R, která má za úkol řídit a usměrňovat chaos, který v kapele panuje. S Nořinou pomocí se tato oldschoolová loutková kapela setkává se současnou hudební scénou a snaží se konečně získat slávu.  

Missing: Dead or Alive? (Netflix, novinka)

Podívejte se, jak policie z amerického státu Jižní Karolína horečnatě pátrá po lidech, kteří zmizeli za dost znepokojivých okolností.

North Shore (Paramount+, novinka)

Britský detektiv je vyslán do Austrálie, aby sledoval vyšetřování podezřelé smrti mladé ženy, dcery britského ministra. Když Max odcestuje do Austrálie, jeho život se ocitne na křižovatce. Jeho šéf pochybuje, že je Max týmový hráč, a ptá se, zda má u policie budoucnost, a jeho žena uvažuje o ukončení manželství. Kromě toho případ zavání spiknutím s mezinárodními politickými důsledky.

Race (Disney+, novinka)

Přestože má prakticky prázdný životopis, uspěje Park Yoon-jo v nezávislém výběrovém řízení do top PR firmy. Musí proto zabrat, aby ukázala, že to nebyla chyba. Naštěstí má podporu svých přátel.

College Hill: Celebrity Edition (BET, 2. série)

Podívejte se, jak celebrity žijí společně a nastupují na vysoké školy a univerzity jako studenti.

Safe Home (SBS, novinka)

Phoebe je dvacetiletá profesionálka opouští svou práci v prominentní právnické firmě, aby pomohla právnímu centru pro oběti násilí v rodině, kterému hrozí uzavření skrz snížení finančních prostředků. V sázce je mnoho a Phoebe musí projít cestou, která není vždy jasná – a věci nejsou vždy takové, jak se zdají.

Ultraman (Netflix, 3. série)

Hrdina z hvězd zanechal Zemi v míru. Nyní jeho syn musí převzít jeho odkaz a zastavit mimozemskou hrozbu.

Dahaad (Amazon Prime Video, novinka)

Anjali Bhaatiová vyšetřuje sérii úmrtí, kdy jsou ženy nalezeny mrtvé na veřejných toaletách. Zpočátku se zdá, že jde o sebevraždy, ale jak vyšetřování postupuje, Bhaati si uvědomuje, že na svobodě řádí skutečný vrah.

City on Fire (Apple TV+, novinka)

Příběh začíná zastřelením studentky NYU Samanthy v Central Parku dne 4. července 2003. Zločin se začne vyšetřovat a vyjde najevo, že Samantha představovala základní vodítko mezi sérií záhadných ohňů, které se objevovaly po celém městě, místní hudební scénou a zámožnou rodinou, která skrývá velká tajemství. Seriál je adaptací románu od Gartha Riska Hallberga.

Queer Eye (Netflix, 7. série)

Pětice mladých mužů se rozhodla vyrazit do Atlanty, kde pomáhají mužům s jejich šatníkem, stravou nebo s designem interiérů.

RuPaul's Drag Race: All Stars (Logo TV, 8. série)

Ikona nejen amerického drag businessu rozjíždí odnož původního pořadu RuPaul's Drag Race a pokračuje v hledání té nejlepší mezi „drag queens“. Všichni soutěžící jsou vybráni již z předchozích ukončených řad, aby napravili svou reputaci a získali tak druhou šanci vyhrát titul příští americké Drag Superstar.

Black Knight (Netflix, novinka)

Píše se rok 2071 a v dystopickém světě, který se dusí ve znečištěném ovzduší, se mladý uprchlík přidá k mocným kurýrům, aby neumřel hlady a přežil.

The Chris & Rosie Ramsey Show (BBC Two, 2. série)

Chris a Rosie si dělají legraci ze života: z dospívání, vztahů, hádek, nepříjemností, rodičovství a všeho mezi tím.

The Great (Hulu, 3. série)

Děj se odehrává v sedmnáctém století. Hlavní postavou je Kateřina Veliká. Ta je nucena zvolit si mezi svým osobním štěstím a nebo si vybrat budoucnost pro Rusko.

Agrometal (Prima+, novinka)

Komediální seriál z prostředí vesnice. Hlavní hrdina Lukyn propásne výročí svatby, z čehož je samozřejmě obrovský průšvih. Na čerpací stanici následně vidí plakát, který informuje o soutěži amatérských kapel. Vítěz soutěže získá motorku. Lukynovi se to zdá jako geniální nápad a myslí si, že případná výhra by vyžehlila problémy s jeho manželkou. Plán se zdá býti dokonalým. Jediný problém je, že Lukyn žádnou kapelu nemá. Dokonce ani na nic neumí hrát. Ale to by nebyl Lukyn, neohrožený mládenec z české vesnice, aby si s něčím takovým neporadil…

Ten Pound Poms (BBC One, novinka)

Skupina Britů opouští v roce 1956 poválečnou Británii a vydává se na dobrodružnou cestu. Rodina Robertsových se snaží ze své situace vytěžit co nejvíce, ale život v útulku je podrobí zkoušce, ale nejsou jediní, kdo se vyhýbá pravdě.

The Cube (TBS, 2. série)

Soutěžní dvojice musí prokázat zručnost při plnění zdánlivě jednoduchých úkolů, zatímco jsou uzavřeny v „kostce“, děsivé skleněné krabici s vlastní myslí a přístupem, v naději, že vyhrají hlavní cenu.

The Messenger (ABC (AU), novinka)

Ed Kennedy je jen další hloupý člověk, dokud se to jednoho dne nezmění. Toho dne překazí ozbrojenou loupež a stane se náhodným hrdinou. Další den mu začnou poštou chodit vzkazy… Čtyři hrací karty – kárová esa, kříže, piky a srdce. Každá s vlastním souborem úkolů. Kdo je posílá? A co s nimi má k čertu dělat beznadějný chlápek, který jezdí taxíkem, jako je Ed? Ed byl vybrán, aby se o ně postaral. Klopýtá touto záhadnou cestou, pomáhá a ubližuje, dostává další karty, dokud nepřijde na to, že skutečné poselství bylo určeno jemu…

Fear the Walking Dead (AMC, 8. série)

Spin-off seriálu The Walking Dead.
Příběh je zasazen do Los Angeles a točí se okolo nových postav a dějových linek. Vidíme, jak vypadá zombie apokalypsa v jiných částech země a jak se svět proměnil. Tento seriál patří do universa seriálu Walking Dead, jak se jeho děj prolíná s ostatními zjistíte v chronologii.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu