Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový generál v uniformě Policie ČR

Prezident republiky Petr Pavel dnes u příležitosti Dne vítězství jmenoval do hodnosti brigádního generála Tomáše Landsfelda. 

Ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Tomáš Landsfeld se tak dnešním dnem zařadil po bok dalších šestnácti generálů, kteří jsou v aktivní službě u Policie České republiky.

Krom dnes jmenovaného Tomáše Landsfelda jde o  brigádní generály Tomáše Kubíka, Davida Fulka, Martina Baláže, Petra Macháčka, Milana Majera, Petra Petříka, Miloše Trojánka, Libora Lochmana, Jakuba Frydrycha, Václava Kučeru, Tomáše Kužela, Leoše Tržila a Luďka Procházku. Generálmajory jsou Tomáš Lerch a  Jiří Komorous. Nejvyšší generálskou hodnost dnes z rukou prezidenta republiky získal policejní prezident Martin Vondrášek a stal se tak generálporučíkem.

„Brigádnímu generálovi Tomáši Landsfeldovi k dnešnímu jmenování do generálského stavu upřímně gratuluji. Generálské hodnosti v podmínkách Policie České republiky sice nejsou svázány s jakýmkoliv dalším benefitem, o to větší význam však pro každého jednotlivce mají jako neoddiskutovatelné symbolické ocenění dosud odvedené služby pro Českou republiku a její občany,“ uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

Prezident republiky jmenuje příslušníky bezpečnostních sborů do generálských hodností dvakrát ročně, a to u příležitosti Dne vítězství a Dne vzniku samostatného československého státu.

8. května 2023
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí policejního prezidenta

vytisknout  e-mailem