Cílem třetí etapy Gira nejrychleji projel Mathews, růžový dres lídra závodu udržel Evenopoel

Třetí etapu Gira d'Italia vyhrál ve spurtu do kopce australský cyklista Michael Matthews a na úvodní Grand Tour sezony triumfoval potřetí v kariéře. Lídr Remco Evenepoel z Belgie dojel po 216 kilometrech v hlavním poli a ještě si připsal bonusové sekundy na sprinterské prémii.

Melfi (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Matthews slaví etapový vavřín

Michael Matthews slaví etapový vavřín | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Matthews byl vzhledem ke zvlněnému závěru etapy mezi městy Vasto a Melfi jedním z hlavních adeptů na vítězství a svou roli splnil.

Po relativně brzkém nástupu za sebou člen týmu Jayco-AlUla udržel Dána Madse Pedersena a navázal na Giru na triumfy z let 2014 a 2015. Zároveň si rodák z Canberry připsal po čtyřech výhrách na Tour de France a třech na Vueltě jubilejní desátý etapový úspěch na Grand Tour.

Vítěz sobotní časovky Evenepoel vede nově o 32 sekund před Portugalcem Joaem Almeidou. Na třetí místo se posunul největší vyzyvatel Primož Roglič ze Slovinska, jehož ztráta na mladého Belgičana po porážce v bonifikačním sprintu mírně vzrostla o sekundu na 44 vteřin.

V úterý čeká cyklisty nejtěžší etapa dosavadního průběhu 106. ročníku Gira. Na 175 km mezi Venosou a jezerem Laceno jsou dva dlouhé a v závěru jeden prudký výstup druhé kategorie.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 3. etapa (Vasto - Melfi, 213 km):

1. Matthews (Austr./Jayco-AlUla) 5:01:41, 2. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck), 4. Albanese (It./EOLO-Kometa), 5. Oldani (It./Alpecin-Deceuninck), 6. Byström (Nor./Intermarché-Circus-Wanty) všichni stejný čas, ...60. Hirt -20, 122. Černý (oba ČR/Soudal-Quick Step), 165. K. Vacek (ČR/Corratec-Selle Italia) oba -15:11.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step) 10:18:07, 2. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -32, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -44, 4. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) -46, 5. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers), 6. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe) oba -58, ...74. Hirt -5:36, 160. Černý -19:08, 166. K. Vacek -19:42.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme