Norům se omluvila řada opor, na MS nedorazí ani hvězda z NHL

Foto: iihf.com

8. května 2023, 21:29

Adam Bagar

Norové, kteří budou jedním ze soupeřů českých hokejistů na MS v Rize, představili pětadvacetičlennou nominaci, v níž chybí hned několik tradičních opor.

Omluvili se zkušení útočníci Mathis Olimb a Martin Röymark z Valerengy, další forvard Mats Rosseli Olsen z Frölundy nebo zadák Jonas Hölos ze Sarpsborgu, jehož vyřadilo zranění. Bek Alexander Bonsaksen z Frisk Askeru navíc uzavřel reprezentační kariéru. Tahle pětice má dohromady na kontě 62 startů na MS!

Nedorazí ani jediný norský zástupce v NHL Mats Zuccarello. Za sebou má přitom velmi povedenou sezonu, v níž zaznamenal celkem 72 bodů za 24 branek a 48 nahrávek. Po vyřazení Minnesoty z play off se ale 35letá ofenzivní hvězda trenérům taktéž omluvila.

Jedinou zámořskou posilou je tak 20letý obránce Ole Julian Björgvik Holm. Jeden ze 17 nominovaných krajánků byl před třemi lety draftován Columbusem, v uplynulém ročníku ale nastupoval jen na farmách v Clevelandu (AHL) a v Kalamazoo (ECHL).

Kouč Tobias Johansson bude spoléhat na zkušenosti útočníků Andrease Martinsena z Valerengy a Kena Andre Olimba ze Schwenningenu. První jmenovaný, jenž v NHL sehrál 152 zápasů za Colorado, Montreal a Chicago, se chystá na jedenácté MS. Druhý dokonce už na dvanácté.

Naopak hned osm hráčů může na šampionátu debutovat. Norové do něj vykročí v Rize sobotním duelem s Kazachstánem. Dál se postupně utkají se Švýcarskem, Slovinskem, s domácím Lotyšskem, Českem, Kanadou a skupinu B zakončí utkáním se Slovenskem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Norges Ishockeyforbund (@norskishockey)

Nominace Norska na MS v Rize a Tampere

Brankáři:
Tobias Normann (Sarpsborg), Jonas Arntzen (Örebro, Švédsko), Henrik Haukeland (Düsseldorf, Německo).

Obránci:
Ole Einar Engeland Andersen (Stjernen), Isak Hansen (Leksand, Švédsko), Ole Julian Björgvik Holm (Cleveland, AHL), Johannes Johannesen (Mora, Švédsko), Max Krogdahl (Västervik, Švédsko), Christian Kasastul (IFK Helsinky, Finsko), Emil Lilleberg (Oscarshamn, Švédsko), Mattias Nörstebö (Björklöven, Švédsko).

Útočníci:
Noah Steen, Petter Vesterheim (oba Mora, Švédsko), Philip Granath (Tappara Tampere, Finsko), Michael Haga (Linec, ICEHL), Ludvig Hoff (Stavanger), Andreas Martinsen (Valerenga Oslo), Sondre Olden (Le-Chaux-de-Fond, Švýcarsko), Ken Andre Olimb (Schwenningen, Německo), Thomas Olsen (Valerenga Oslo), Thomas Berg-Paulsen (Stavanger), Eirik Östrem Salsten (Storhamar), Havard Östrem Salsten (Sparta Sarpsborg), Mathias Trettenes (Hämeenlinna, Finsko), Markus Vikingstad (Bremerhaven, Německo).

Trenér: Tobias Johansson.

Foto: Facebook Norges Ishockeyforbund

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz