Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2023 19:54
Čas čtení 1:12
Ilona Hobzová

Tom Hanks: Nového Jamese Bonda by měl hrát Idris Elba. Hlasuj v anketě, zda souhlasíš

FILMY A SERIÁLY JAMES BOND TOM HANKS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tom Hanks poskytl rozhovor v rámci propagace svého debutového románu.

Herec Tom Hanks se v rámci propagace svého prvního románu pro BBC rozpovídal o tom, jak vnímá upravování knih tak, aby více odpovídaly současné době. To se mimo jiné týká také vydání knižních bondovek. Vlastník práv na knihy Ian Fleming o agentu Jamesi Bondovi oznámil, že v nových vydáních bude provedena řada úprav tak, aby z nich byl odstraněn rasistický obsah. Co si o tom myslí představitel Forresta Gumpa?

Doporučeno
Herec z Čelistí: Chce se mi zvracet z nových standardů pro rozmanitost ve filmech Herec z Čelistí: Chce se mi zvracet z nových standardů pro rozmanitost ve filmech 7. května 2023 14:00

Povolení zabíjet bych mu dal jednoznačně, řekl Hanks k adeptovi na roli agenta 007

„Jsem toho názoru, že jsme tu všichni dospělí. Věřme ve vlastní smysly a nenechme nikoho jiného, aby za nás rozhodoval, co nás může nebo nemůže urazit. Chci se rozhodnout sám o tom, jestli mě něco uráží, nebo ne. Nerad bych četl jakoukoli knihu z jakékoli doby, na které bude napsáno ‚Zkráceno kvůli moderní citlivosti‘,“ nechal se slyšet dvojnásobný držitel Oscara.

Hanksova slova přichází krátce po nedávném vyjádření jeho hereckého kolegy Richarda Dreyfusse, který se vymezil proti novým standardům pro rozmanitost ve filmech. Ty zavedla americká Akademie filmových umění a věd. Dreyfuss uvedl, že mu z nich je na zvracení. 

V souvislosti s tematikou Jamese Bonda Hanks v rozhovoru prozradil i to, kdo by se měl stát novým filmovým agentem 007. Za jasného nástupce Daniela Craiga označil Idrise Elbu. „Pochopte, že James Bond má povolení zabíjet. Idrisi Elbovi bych tohle povolení udělil už jen na základě toho, co jsem od něj viděl,“ sdělil herec. O Elbovi se v souvislosti s rolí Jamese Bonda hovořilo už několikrát.

Idris Elba.
Idris Elba. Zdroj: Flickr/DFID/volně k užití

Tom Hanks si nově kromě herecké, režisérské a producentské role vyzkoušel taky roli spisovatelskou. Jeho román The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece pojednává o natáčení velkorozpočtového hollywoodského filmu o superhrdinech a zahrnuje osmdesát let měnící se Ameriky. Vyšel 9. května. 

Anketa:
Líbil by se ti Idris Elba jako nový James Bond?
Ano, je to super volba!
Nevím, je mi to jedno.
Jamese Bonda by měl hrát jiný herec.
Agenta 007 by měla hrát žena.
Ano, je to super volba!
21 %
49 Hlasů
Nevím, je mi to jedno.
6 %
13 Hlasů
Jamese Bonda by měl hrát jiný herec.
71 %
167 Hlasů
Agenta 007 by měla hrát žena.
3 %
7 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse