InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Chýnově mohou předškoláci začít chodit do školy. Uvolní to místa v mateřince

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

CHÝNOV – Naprostou novinku nabízí město Chýnov šestiletým dětem a jejich rodičům. Starosta Ondřej Jaroš se rozhodl otevřít v případě zájmu přípravnou třídu při místní základní škole. Důvodem je nejen zvýšení šance pro přijetí nových dětí do zdejší mateřské školy a uvolnit tak její kapacitu, ale především pomoci dětem před nástupem do první třídy.

„Přípravná třída je určena pro děti před zahájením první třídy, zejména těm, u nichž pomůže vyrovnat jejich vývoj. Přednost budou mít děti s odkladem povinné školní docházky. Na realizaci spolupracuje město s mateřskou i základní školou," uvedl starosta.

Do třídy je možné podle slov zástupkyně ředitelky školy Jany Janů přihlásit i zájemce odjinud, mimo spádovou oblast základní školy. „Hlavním smyslem je připravit děti s odkladem povinné školní docházky k bezproblémovému nástupu do první třídy. Nejmladší školáci se budou učit od 7.40 do 11.20 hodin, nebudou dostávat známky, přivyknou si na volnější školní režim. Rodiče budeme o pokrocích a úspěších školáčků informovat," uvedla Janů.

Dodala, že samozřejmostí je stravování ve školní jídelně a možnost přihlásit děti odpoledne do družiny. Škola bude rovněž spolupracovat se školkou na různých doplňkových aktivitách.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace