Hlavní obsah

Husí kůži nahradil údiv. Překvapilo mě, jak lehce se Inter dostával do šancí, přiznal Jankulovski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S AC Milán fotbalovou Ligu mistrů v roce 2007 vyhrál, a když se jeho bývalý obránce Marek Jankulovski na San Siro při příležitosti semifinále Ligy mistrů s Interem vrátil jako komentátor Nova Sportu, před začátkem ostře sledovaného derby mu naskočila v jiskřivé atmosféře husina. Nerazzurri však jeho bývalý klub bleskově zmrazili. Inter první semifinále vyhrál 2:0.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Edin Džeko a Nicolo Barella se radují z branky

Článek

V 8. minutě skóroval Edin Džeko, o tři minuty později Henrik Mchitarjan. V 16. minutě trefil Calhanoglu navíc tyč. A po půlhodině hry měl AC štěstí, když sudí odvolal po konzultaci s VAR pro černomodré barvy nařízený pokutový kop.

„Když dostanete dva góly v prvních deseti minutách, otřese to s vámi. Hráči Interu měli hodně prostoru, první poločas Inter dominoval, dostával hodně balonů nahoru a strašně lehce se dostával do šancí, což mě moc překvapilo. Každá akce Interu v první půli hrozila gólem. Ještě tam byla tyčka, sporná penalta a další šance. Na takový zápas podle mě AC udělal strašně moc chyb dozadu. Když bych to zhodnotil, Inter zaslouženě vyhrál," řekl pro Nova Sport Jankulovski, který za Rossoneri v kariéře odehrál celkem 158 utkání.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Henrik Mchitarjan dává druhý gól Interu

„První gól byl ze standardky, z rohu, což se může stát. Vynikající práci tam odvedl Džeko, Calabria se s ním držel, ale Džeko tam dal fantasticky nohu. Druhý gól padl po jednoduchém balonu za obránce, v tom prostoru tam nebyl nikdo, přebral si ho hráč Interu a v klidu zakončil. Takové góly v takovém zápase dostávat nesmíte. A pak tam byly další šance," zkritizoval bývalý obránce defenzivní hru svých následovníků.

„AC nestačil zareagovat, i když ve druhém poločase měl snahu a tlačil. Tonali dal tyčku a gól na 1:2 by ještě udělal hodně, ale na kdyby se ve fotbale nehraje. Je to škoda. Fanoušci udělali skvělou atmosféru, ale začátek všechny zmrazil. Sice ještě fandili a věřili a myslím, že i kluci udělali maximum, ale na rovinu je třeba říct, že Inter byl nad jejich síly," připustil Jankulovski, který v úterý oslavil 46. narozeniny.

Dárku v podobě zvýšení naděje na finále Ligy mistrů se však nedočkal. Naopak. Odveta se hraje příští úterý na stejném místě a AC musí smazat dvougólové manko.

Reklama