CHYSTÁ SE: Jak se může pohybovat člověk na vozíku nebo maminka s kočárkem v Žatci? Vše si můžete vyzkoušet již tuto neděli
Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Nevšední aktivitu připravil žatecký spolek A dál?, který zve 14. května od 14 hodin na III. jarní vyjížďku. Na jedno odpoledne se budete moci vžít do kůže seniorů, maminek s kočárky, nebo osob po úrazu a vyzkoušet, zda se ve městě mohou pohodlně pohybovat.

“Kola tentokrát nechte doma. Sraz je před radnicí, kde zájemcům rozdělíme invalidní vozíky, chodítka, nebo berle laskavě zapůjčené Domovem a pečovatelskou službou v Žatci a vydáme se do ulic. Budeme zjišťovat, jakým nástrahám musejí lidé se sníženou mobilitou denně čelit,” předestírá Eva Sladká ze spolku A dál?.

Pořadatelé vysvětlí zásady bezbariérového pohybu po městě a principy spravedlivého veřejného prostoru. Každý účastník obdrží mapu s trasou vyjížďky, kam bude moci zanést své poznatky. Nasbírané podněty pak spolek A dál? nabídne vedení města. Město Žatec ostatně konání akce finančně podpořilo a ve spolupráci s Komisí architektury a regenerace města Žatce by na aktivitu rádo navázalo. (mk, es)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru