Serie A - preview 35. kola: Sampdoria proti Empoli

12.05.2023, 09:50, aktualizováno 15.05.2023, 09:56
Previews
Tommaso Baldanzi (© AFP)

Sestupující Sampdoria odehraje předposlední domácí zápas v sezoně proti Empoli, které si naopak může zajistit setrvání mezi italskou elitou...

UC Sampdoria - Empoli FC

pondělí 20:45

Definitivní jistotu příštího ročníku Serie A může mít Empoli, pokud uspěje na hřišti Sampdorie. Hosté jsou záchraně blízko a utkání na Luigi Ferraris je svým zpsůobem prvním "mečbolem". Pokud jde o Námořníky, jejich osud byl zpečetěn již v minulém kole.

Sampdoria míří do Serie B, s tím už se nedá nic dělat, avšak ve zbývajících kolech si ještě může jakžtakž spravit reputaci. Sezona byla pro Námořníky katastrofální a pokud si někdo zaslouží omluvu, jsou to fanoušci. Příznivci tradičního italského celku se mohli radovat z vítězství svého celku jen třikrát a kdoví, jak dlouho tento pocit v nejvyšší soutěži nezažijí. Sampdorii čekají ještě dva domácí zápasy a pak bude minimálně na jeden rok utrum. Smutnou jistotu dostala Sampdoria po porážce na hřišti Udinese (0:2), nicméně všem bylo jasné, že do propasti plula už dlouho.

Nejvyšší soutěž si naopak zahraje Empoli. Definitivní jistotu ještě nemá, ale dá se očekávat, že se tak v nejbližších kolech stane. Azurri mají na sestupové pozice osmibodový náskok a to mají tuto pondělní dohrávku k dobru.

Empoli před týdnem porazilo Salernitanu a slepilo už druhou výhru v řadě. Co se vzájemných zápasů se Sampdorií týče, ty bývají jako na střídačku. Lednový duel na stadionu Carla Castellaniho ovládlo Empoli gólem Tyronna Ebuehiho.

Ani na sklonku sezony neopouští Sampdorii marodka a k pro pondělní utkání nebudou k dispozici Sabiri, Yepes, Audero, Conti, Pussetto a Léris. Na druhé straně Empoli je takřka kompletní s výjimkou De Wintera.

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Günter, Nuytinck, Amione - Zanoli, Winks, Rincon, Augello - Djuričić - Gabbiadini, Quagliarella

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, Walukiewicz, Luperto, Parisi - Grassi, Fazzini - Pjaca, Henderson, Cambiaghi - Caputo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.44 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Turín FC

neděle 12:30

Prvním nedělním kláním 35. kola Serie A se stane boj Hellasu o udržení v první lize. Za tímhle účelem se pokusí ubránit pokusům FC Turín, který nemá s Hellasem špatnou bilanci. A minimálně gól mu umí dát na jeho půdě velmi často.

Hellasu se dlouhodobě nedaří ubránit doma s Turínem čisté konto. Když se ve Veroně ukážou "Býci" z Turína, je to pro Hellas velký problém, protože už v minulých deseti domácích utkáních od nich pokaždé dostali aspoň jednu branku. A jestli se vám to nezdá moc, tak vězte, že horší domácí bilanci a delší sérii má Hellas doma v první lize jen s jediným týmem, s Interem Milán. Od něj dostal gól při posledních dvanácti domácích utkáních.

Asi i tohle se bude honit hráčům hlavou, až v neděli krátce po dvanácté nastoupí na trávník. Půjde jim o hodně, protože Hellas zdaleka nemá jistou záchranu a i přes mírné zlepšení v minulých týdnech pořád dlí až na 17. místě! Na jeho konto zatím přistálo jen 30 bodů, což znamená náskok pouhých tří bodů na sestupové pásmo.

Týmu trenéra Zaffaroniho budou i tentokrát chybět zranění Henry, Hrustić, Lasagna a Veloso. Turínští "Býci" mají ještě o jednu absenci víc - hrát nemůžou Aina, Radonjić, Schuurs, Vieira a Zima.

Starostí mají ale mnohem míň. Sestup se jich prakticky už netýká, "Býci" dokázali vydolovat zatím už 46 bodů a delší dobu dokonce mysleli i na poháry. Z toho zřejmě ani tentokrát nic nebude, protože jim na Atalantu chybí už 12 bodů. Právě s ní na konci dubna prohráli. Pak sice dokázali zvítězit nad Sampdorií, ale minule si jen rozdělili body s Monzou.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Magnani, Hien, Dawidowicz - Faraoni, Abildgaard, Tamézé, Lazović - Verdi, Duda - Djurić

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Singo, Ricci, Ilić, Vojvoda - Mirančuk, Vlašić - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 2.94 - 3.17

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Udinese Calcio

neděle 15:00

V neděli odpoledne se do boje v rámci 35. kola Serie A zapojí taky Fiorentina. Pohárový účastník má za sebou hrubě nezvládnuté semifinále Konferenční ligy a proti Udinese si bude chtít lízat rány. "Zebry" ale mají pro strach uděláno.

Ostatně, dva poslední srazy, které si "Zebry" s Fiorentinou domluvily, skončily vždycky lépe pro tým z Udine. A to docela razantně, protože skóre za oba dva zápasy dohromady znělo jasně 5:0 pro Udinese. To je nyní v mírně horší pozici, aspoň co se týče tabulky. Patří mu deváté místo, ale faktem je, že vzhledem k posledním úspěchům se dokázalo na Fiorentinu dotáhnout a dělí jej od ní jen skóre!

Udinese nejprve remizovalo s Neapolí a následně bylo přímým svědkem jejích bujarých oslav. V minulém kole mu pak los nadělil ještě mnohem hratelnějšího soupeře, Sampdorii. Tu Udinese bez milosti rozneslo na kopytech a po vítězství 2:0 ji odeslalo definitivně do druhé ligy. "Zebrám" se ale rozšířila marodka, na níž jsou v tuhle chvíli Deulofeu, Ebosse, Pafundi, Success, Ehizibue a zřejmě i Beto.

"Fialky" mají za sebou obzvlášť nezvládnutou souhru s Basilejí, na níž si brousil zuby zejména kanonýr a její někdejší hráč Arthur Cabral. Ten se sice do sítě bývalého zaměstnavatele jednou trefil, ale ani jeho branka nestačila na odvrácení těsné porážky. Což zvlášť doma dost zamrzí. Fiorentina trochu ztrácí dech i v lize a z posledních šesti soutěžních klání vyhrála jediné.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Barák, Mandragora, Castrovilli - Ikoné, Cabral, Saponara

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Bijol, Pérez - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Udogie - Pereyra - Nestorovski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.75 - 4.56

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - SSC Neapol

neděle 15:00

Tradiční italský nedělní čas vrhne do hry i čerstvého mistra z Neapole, který se tentokrát postaví překvapení sezony. Nedělní program ho zavede do Monzy, která stále usiluje o vysněné osmé místo. A nemá k němu vůbec daleko.

Situace kolem desátého místa v Serii A je hodně našlapaná a hned pětice týmů má stejný počet bodů. Na šestapadesáti je i Monza a jen skóre ji dělí od osmé příčky, kterou vedení považuje jak za ambiciózní, tak i reálnou. Otázkou bude, jak zapracují zkušenosti a další faktory, protože o tohle místo stojí i Fiorentina, Turín nebo Bologna, tedy týmy, které v první lize mají za sebou mnohem víc náročných soubojů a dramat.

Monza ale ani tváří v tvář Neapoli nehází flintu do žita a hodlá se o osmé místo poprat až do samotného konce. Alespoň to prohlásil zkušený záložník Stefano Sensi. "Víme, co nás čeká a víme, jaký máme cíl. Naším nejbližším soupeřem bude Neapol, která zcela po právu vyhrála titul a předváděla po většinu sezony jasně dominantní výkony. Už jsme se ale jako celek naučili nebát se velkých jmen a umíme hledat skulinu v jejich plánu. Nemáme strach, naopak se těšíme, jak zvládneme zápas s takovým formátem."

Výhodou týmu trenéra Palladina bude kompletní kádr, kterým Neapol naopak nedisponuje. Partenopei se v Monze ukážou bez zraněné dvojice Mário Rui a Lozano. Na druhou stranu, tým trenéra Spallettiho prakticky nemá o co hrát. Mistrovské oslavy v Neapoli skončily před pár dny, v Lize mistrů už nefiguruje a na rekord v bodech za sezonu už taky nedosáhne. Přesto je asi nereálně očekávat, že by Neapol dala svou kůži zadarmo nebo konec sezony jen tak vypustila.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Caldirola, Pablo Marì, Izzo - Ciurria, Machin, Rovella, C. Augusto - Pessina - Mota, Caprari

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Östigard, Kim, Olivera - Zambo Anguissa, Lobotka, Zieliński - Elmas, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.50 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím

neděle 18:00

Bologna hostí v neděli navečer AS Řím v souboji dvou týmů, které v lize už dlouho čekají na výhru. Na Stadio Renato Dall'Ara čeká trenéra Josého Mourinha náročný úkol a navíc jedna stará známá tvář. O body se s ním podruhé v krátké době popere jeho někdejší hráč.

Thiago Motta sloužil pod Mourinhem v Interu, když se slavný portugalský stratég dočkal ovací za evropskou i domácí trofej. Jedním ze základních kamenů úspěchu unikátního hattricku byl právě důrazný záložník Thiago Motta, který si Josého Mourinha nemohl vynachválit. A teď se proti němu postaví jako ne úplně zkušený kouč, který ale už několikrát dokázal svým uměním zaujmout.

Jeho Bologna produkuje velmi zajímavý fotbal s výsledky, i když ji po většinu sezony provází zranění a výpadky formy. Vzhledem ke kádru, jaký Motta má k dispozici, je ale současné desáté místo rozhodně pozitivním výsledkem. Ještě nedávno sice Bologna mluvila potichu o evropských pohárech, ale to byl opravdu jen chvilkový sen. Felsinei už dlouhých pět utkání čekají na výhru, za tu dobu překvapivě padli s Hellasem a Empoli.

Marodka se jim sice trochu vyprazdňuje, ale pořád jim chybí Soriano se Sansonem. V případě Římanů jsou síly mnohem omezenější. Kumbulla s Karsdorpem a Llorentem už si v této sezoně nejspíš nekopnou, El Shaarawy se Smallingem možná stihnou jedno nebo dvě poslední kola. Dybala není úplně fit a Matiće s Mancinim bude Mourinho určitě šetřit.

Jejich schopnosti bude potřebovat ve čtvrtek, až se AS představí na půdě Bayeru Leverkusen. Půjde mu o hodně, protože v sázce je finále Evropské ligy. K němu má AS momentálně o chlup blíž, protože první duel mu vyhrál jedinou trefou odchovanec Edoardo Bove. V lize to ale jinak je těžký průměr, AS patří před tímto kolem až sedmá pozice a na vysněnou Ligu mistrů ztrácí viditelně unavený kádr už pět bodů.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Cambiaso, Sosa, Bonifazi, Lykogiannis - Moro, Schouten - Orsolini, Dominguez, Ferguson - Barrow

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Missori, Cristante, Ibañez - Celik, Bove, Camara, Pellegrini, Zalewski - Belotti, Abraham

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.17 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - US Cremonese

neděle 20:45

Juventus má před sebou důležitý týden, během kterého potřebuje uspět jednak proti Cremonese, ale také v odvetě Evropské ligy v Seville. Než "Stará dáma" odcestuje do Andalusie, čeká jí doma souboj s vyhecovaným nováčkem, který bojuje o záchranu seč mu síly stačí.

Juventus je samozřejmě proti Cremonese favoritem, ale na svého soupeře si musí dát dobrý pozor. Aktuálně předposlední celek Serie A čtyři zápasy v řadě neprohrál a dokázal přitom obrat o body AC Milán nebo Fiorentinu. Proč by se další překvapivý výsledek nemohl zrodit na Allianz Stadium?

Cremonese bude hrát o všechno, protože čtyři kola před koncem soutěže ztrácí na nesestupové pozice šest bodů. Svěřenci trenéra Davida Ballardiniho se v závěru sezony vyhecovali k zajímavým výkonům a výhra nad Spezií 2:0 z minulého kola je udržela ve hře. "Nemáme to ve vlastních rukou, ale procházíme pozitivní sérií a ta nám dává naději. Juve je těžký soupeř, který se dá porazit, ale musíme hrát jakoby to byl poslední zápas sezony, ve kterém jde o přežití," nechal se slyšet brankář Carnesecchi.

Pokud jde o Juventus, ten bojuje o Ligu mistrů, přičemž v lize zůstává jeho pozice nejasná. V nadcházejících týdnech by totiž klub mohl zasáhnout nový bodový odpočet. V současné době probíhají dvě vyšetřování FIGC, která mohou vést k dalším trestům pro Bianconeri. Aktuálně je Juve v tabulce druhé a tuto pozici si může vylepšit, pokud celek z Cremony porazí. Minulá dvě kola Allegriho svěřencům vyšla a Juventus porazil jak Lecce, tak především zvítězil v Bergamu na hřišti Atalanty.

První zápas obou soupeřů skončil nejtěsnější výhrou Juventusu 1:0. Gól přitom vstřelil až v nastaveném čase Arkadiusz Milik. Další vzájemné zápasy už jsou hodně letité a pocházejí z devadesátých let.

Trenér Allegri určitě nemůže počítat s Kaiem Jorgem, De Scigliem, Bonuccim a Soulém. Je otázkou nakolik pak bude šetřit sestavu na odvetu se Sevillou, protože zápas s Cremonese má rovněž velkou důležitost. Pokud jde o hosty, těm nepomůže vykartovaný Pickel a zraněný Tsadjout.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Danilo, Alex Sandro - Barbieri, Fagioli, Paredes, Miretti, Illing - Milik, Kean

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Sernicola, Chiriches, Lochoshvili, Vasquez - Benassi, Meité, Castagnetti, Galdames - Okereke, Ciofani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.08 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Atalanta Bergamo

sobota 15:00

Salernitana po dlouhé době okusila pachuť porážky a na zklamání z minulého kola se pokusí reagovat před vlastními fanoušky. Do Salerna ale v sobotu odpoledne zavítá velmi silný soupeř, který sám potřebuje body. Atalanta totiž hodlá hrát Ligu mistrů.

A na Atalantu má Salernitana hodně špatné vzpomínky. Když se řekne Atalanta, dost možná vstávají fanouškům klubu ze Salerna vlasy hrůzou na hlavě. Protože to, co La Dea předvedla naposledy, bylo něco neuvěřitelného. Noviny v Salernu psali o vraždění neviňátek, o demolici a nekompetentním řízení klubu. Atalanta totiž při minulém duelu roztrhala Salernitanu a nasázela jí v Bergamu potupných osm branek!

U tohoto výsledku samozřejmě ale nebyl muž, k němuž mnozí fandové vzhlížejí skoro až obdivně. Paulo Sousa. Portugalský trenér se vydal zachránit Salernitanu v první lize a zatím si vede více než obstojně. Za dobu svého nedlouhého působení totiž koučoval dvanáct zápasů a prohrál jen dva! Osm jich dokázal zremizovat a dvakrát brali jeho hráči všechny tři body. Jedna z těch dvou výher se urodila v minulém kole, když Salernitana nestačila na Empoli.

Série dobrých výsledků vynesla Salernitanu na patnácté místo a přinesla jí celkem už 35 bodů, takže od 18. Spezie dělí Salernitanu už osm bodů. Sousu musí mrzet snad jen marodka. Kromě vykartovaného Bronna se utkání nebude týkat zraněné čtveřice Črnigoj, Fazio, Valencia a Candreva. Hosté dorazí bez Maehleho, Palomina, Hateboera, Ruggeriho a Lookmana.

Atalanta ale i přes množství absencí z poslední doby má rozhodně dobré výsledky. Minule sice nestačila na rozjetý Juventus, kterému nedala ani jednu branku, ale předtím vyhrála třikrát v řadě. A trenér Gasperini oprávněně tvrdil, že jeho mužstvo chce hrát Ligu mistrů. V současnosti na ni ztrácí z šestého místa jen pět bodů.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Gyömbér, Pirola - Mazzocchi, Coulibaly, Vilhena, Bradarić - Kastanos - Botheim, Dia

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Scalvini, Djimsiti - Zappacosta, De Roon, Koopmeiners, Soppy - Pašalić, Éderson - Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 4.17 - 1.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - AC Milán

sobota 18:00

Fotbalisté Spezie budou v sobotu od 18 hodin hostit AC Milán a oběma týmům půjde o hodně. Čtyři kola před koncem jsou domácí v sestupovém pásmu, přičemž na sedmnáctou příčku ztrácejí tři body. Ztrátu mají i Rossoneri, a to na klíčovou čtvrtou pozici, která jako poslední zaručí start v Lize mistrů.

Utkání, které se odehraje na stadionu Alberta Picca, může mnohé napovědět. Do konce sezony už zbývá jen pár kol a jakákoliv bodová ztráta může být fatální. Pro Spezii a stejně tak pro Milán.

Domácí mají před sebou vpravdě nelehký úkol, pokusit se minimálně bodovat proti loňskému šampionovi. Pokud se tak nestane, může se ztráta na nesestupovou pozici ještě zvýšit a to by ve zbývajících třech kolech nebylo dobré. Spezia si samozřejmě může za celou situaci sama. Mimochodem v lize nevyhrála od 10. března, kdy si vyšlápla na Inter a pak nedokázala v přímých soubojích zdolat své konkurenty - Salernitanu, Sampdorii ani Cremonese.

Spezii navíc nehraje do karet ani los. Před vlastními diváky vyzve vedle AC Milán také FC Turín a venku jí čekají souboje s nepříjemným Lecce a ambiciózním AS Řím. Dokáží se svěřenci trenéra Sempliciho z této situace dostat?

Pokud by v sobotu domácí vyhráli, znamenalo by to obrovskou komplikaci pro Milán. Rossoneri bojují o umístění v první čtyřce a vzhledem k současnému postavení opravdu nemohou odpočívat. Pro Stefana Pioliho jsou to poměrně krušné dny, protože už v úterý jeho svěřenci vyběhnou k odvetě semifinále Ligy mistrů proti Interu, ve kterém budou dohánět dvoubrankové manko.

Milán v derby vůbec nepřesvědčil a hodně byla cítit absence Rafaela Leaa. Aby toho nebylo málo, Rossoneri se zranil i středopolař Ismael Bennacer a přišlo i na další zranění. Proti Spezii nebudou Pioliho svěřenci v žádném případě kompletní. Vedle zmiňovaných Leaa s Bennacerem jsou mimo hru i Florenzi, Messias, Krunić a potrestaný Thiaw. Spezia zase nemůže využít služeb Moutinha, Becka, Žovka, Holma, Maldiniho a Saly.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Ampadu, Wisniewski, Nikolaou - Esposito, Ekdal, Bourabia - Verde, Nzola, Gyasi

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Pobega, Tonali, Diaz - De Ketelaere, Origi, Rebić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.61 - 3.59 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Inter Milán - US Sassuolo

sobota 20:45

Inter zvládl fantasticky první bratrovražedný duel Ligy mistrů s AC a na nejcennější klubové scéně opět zazářil. Ještě než se na AC vrhne znovu, musí se v sobotu večer postavit dalšímu nebezpečnému soupeři. Na San Siru se totiž představí Sassuolo a to umí v Miláně uhrát velmi dobré výsledky.

Inter má za sebou skvěle zvládnuté semifinále Ligy mistrů, ve kterém si počínal naprosto dominantně. Hlavně v první půli utkání patřilo prakticky jen jemu a dokázal o něm rozhodnout jen za prvních 12 minut. Do sítě městského rivala se prosadili dva zkušení veteráni Edin Džeko s Henrikem Mchitarjanem a AC bylo na kolenou. Ani po změně stran výrazněji nehrozilo a tým trenéra Simoneho Inzaghiho si mohl gratulovat, protože první duel zvládl s naprostou jistotou.

Nerazzurri tím jen potvrdili, v jakém skvělém rozmaru se nachází a jak dobrou formu zrovna ke konci sezony v její klíčové fázi našli. Z minulých šesti soutěžních duelů neklopýtli ani jednou, vyhráli všech šest a v pěti z nich dokonce udrželi čisté konto! Zároveň si jen za tohle krátké období poradili s týmy jako Lazio, AS nebo Juventus. Tahle dobrá série je vynesla až na čtvrté místo s tím, že od třetího Lazia dělí Inter jen pouhý jeden bod.

Trenér Inzaghi ale taky varuje:

"Povedlo se nám v posledních utkáních najít ztracenou formu a vyhráváme jeden zápas za druhým. To je skvělý výkon, ale zároveň nebezpečí. Nesmíme podlehnout pocitu, že už nemusíme dál pracovat, spoléhat jen na formu. Ta je totiž vždy výsledkem tvrdé práce a jakmile přestanete být koncentrovaní na výkon, snadno klopýtnete."

To by se jeho partě mohlo právě proti Sassuolu úplně klidně stát a nebyla by to náhoda. Sassuolo totiž na Meazzu jezdí moc rádo - ze sedmi posledních duelů na půdě Interu prohrálo jen v jednom případě a rovnou čtyřikrát se radovalo z výhry! Dionisiho svěřencům se momentálně ale moc nedaří - vyhráli jen dvakrát z posledních šesti utkání a třikrát z toho prohráli. Čisté konto se jim povedlo udržet jen jednou, proti Juventusu. Po poslední remíze s Bolognou se nacházejí stále až na 13. místě.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Darmian, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Mchitarjan, Dimarco - Correa, Lukaku

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ruan, Erlić, Rogério - Frattesi, M. López, M. Henrique - Berardi, Defrel, Laurienté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.73 - 6.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - US Lecce

pátek 20:45

Laziu poslední dobrou trochu dochází dech a římský klub už musel opustit druhou příčku za Neapolí. Navíc se na něj nepříjemně dotahuje milánské duo Inter s AC, takže by Sarriho družina měla co nejdřív začít zase bodovat. Ideální šanci představuje páteční duel s Lecce.

Biancocelesti si užívají fakt, že už nehrají evropské poháry, takže mají více sil na boj v Serii A. Tam jim donedávna patřila druhá příčka, na níž se ale po vrácení odečtených bodů vrátil Juventus. Především se ale Laziu přestalo poslední dobou dařit a pokud by se mu nepovedlo opět se dostat do formy, mohl by na jeho účastí v příštím ročníku Ligy mistrů viset otazník.

Římané totiž prohráli ve třech z posledních čtyř duelů, což se trenéru Sarrimu přirozeně vůbec nelíbí. Naposledy proti AC Milán se Laziu dokonce nepovedlo ani skórovat, což nebývá u Lazia rozhodně zvykem. Přesto ale Biancocelesti dál drží třetí příčku a právě od pátého AC Milán je v tuhle chvíli dělí tři body. Trenér Sarri si navíc nemůže stěžovat na práci klubových lékařů, protože k dispozici má kromě Vecina s Cataldim všechny opory.

Lecce je na tom mnohem hůř. Přirozeně ne po stránce marodů, protože kromě Pongračiće může nasadit všechny. Ale ligové postavení musí fanoušky i trenéra Baroniho přirozeně dost trápit. Lecce nesehrálo vůbec špatný podzim, ale od nového roku se mu příliš nevede. Giallorossi vyhráli jen jedno utkání z posledních šesti, poradili si s Udinese, ale kromě toho čtyřikrát v tomhle období padli. To se logicky promítlo i do tabulky, neboť Lecce patří až 16. místo. Na pásmo sestupu má sice náskok čtyř bodů, ale v rychle se měnící tabulce tahle bilance nemusí nic znamenat.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Marcos Antonio, Bašić - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Blin, Hjulmand, Oudin - Strefezza, Ceesay, Banda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.66 - 5.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
34
26
5
3
70 : 23
83
2
Juventus FC
34
20
6
8
52 : 28
66
3
SS Lazio
34
19
7
8
52 : 26
64
4
Inter Milán
34
20
3
11
62 : 35
63
5
AC Milán
34
17
10
7
55 : 39
61
6
Atalanta Bergamo
34
17
7
10
56 : 41
58
7
AS Řím
34
17
7
10
45 : 33
58
8
ACF Fiorentina
34
12
10
12
45 : 40
46
9
Udinese Calcio
34
11
13
10
45 : 41
46
10
Bologna FC
34
12
10
12
43 : 44
46
11
AC Monza Brianza
34
12
10
12
42 : 45
46
12
Turín FC
34
12
10
12
36 : 39
46
13
US Sassuolo
34
12
8
14
41 : 50
44
14
Empoli FC
34
9
11
14
31 : 44
38
15
Salernitana Calcio
34
7
14
13
42 : 56
35
16
US Lecce
34
7
10
17
28 : 41
31
17
Hellas Verona
34
7
9
18
28 : 51
30
18
Spezia Calcio
34
5
12
17
28 : 56
27
19
US Cremonese
34
4
12
18
31 : 59
24
20
UC Sampdoria
34
3
8
23
20 : 61
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
El Matador

Forza Lazio

Reagovat
El Matador

Další sezóna v prd*eli

Reagovat
Salfovic

Pěkná formička na konci sezony

Reagovat
El Matador

To je furt dokola dokud prostě Lotito nezačne investovat do kádru (hlavně kvalitní lavička), tak se budem motat pořád kolem 5-8. místa a sem tam vyhrajeme třeba Copu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

Reagovat
El Matador

Nemohl sem vědět, že nás Atalanta, AC aji AS podrží.

Reagovat
GEGE

Rebic pokracuje v krasojizde...ty vole to je forma horsi jak pod Giampaolem...S tim smrticim trojzubcem vepredu nevim jak chceme vyhrat ani tady proti te prumerne Africe...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasická pohárové kocovinka, Nzola ho tam pověsi a čekám, že Sassuolo bude zase loupit.

Platí to samozřejmě i pro nás zítra

Reagovat
LesyJePan

Pioli to hraje na to, že Juve vyhra Uefu alebo Inter/my LM inak si neviem vysvetlit tieto striedania lebo on ma regulerne v pečku 4. miesto

Reagovat
cresposuper

Tak na to, aby sli z ligy len 3, by museli Taliani vyhrat LM aj EL, ci?

Reagovat
LesyJePan

No práve, keď vyhrá niekto z talianska Uefu/LM (okrem AS) tak pojde aj muzstvo s 5. Nie? No za predpokladu že skončíme vôbec 5.

Reagovat
cresposuper

Hej, ja som to zle pochopil ale uprimne uz ani neviem, ci to takto funguje.

Reagovat
Truffaldino

Takto to ale nikdy nefungovalo, nikdy nešel do Lm tým z páté a horší ligové pozice bez toho, aby vyhrál poslední ročním LM/případně měl místo díky vítězství v EL. Pokud vítěz LM či vítěz EL skončí v top 4 a zajistí si tedy místenku do hlavní evr. soutěže z ligy, do LM jde normálně jen první čtveřice. Pokud se tak nestane, jde první čtveřice plus onen vítěz LM/EL. A pokud by nastal případ, že EL vyhraje AS v lize skončí třeba 7. a LM vyhraje AC a skončí třeba na 6. fleku, do LM půjdou AC, AS a první trojice z ligy.

Reagovat
LesyJePan

Dokonca. Žijem v omyle. Díky

Reagovat
Kaka14

Skôr si myslím, že Pioli sa spolieha, že Juventusu sa zase odpočítajú body, alebo bude vyluceny z eu pohárov ….. potom stačí skončiť 5 …

Reagovat
10

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Salfovic

To si nemyslím, první čtyřka má podle mě LM jistou. Takhle to platilo kdysi, třeba Tottenham tak jednou přišel o LM, když ji vyhrála Chelsea. Ale to se změnilo a první čtyřka by měla mít LM jistou.

Reagovat
Salfovic

Tak ne, je to jak píšeš.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
LesyJePan

Pioli snad po sezone out

Reagovat
lnterista

Esposito

Reagovat
mastakillah

AC parádička

Reagovat
cresposuper

Inzaghi to s rotaciou totalne prehnal, snad na to bude reagovat, kym nebude neskoro.

Reagovat
Panděvova ofina

Inzaghi vysypal na hřiště celou lavičku a nejtalentovanějšího hráče, který potřebuje sbírat zkušenosti a rozvíjet talent, tam nechá. Mám pocit, že se spolu pohádali, protože není jediný logický argument k tomu, aby hrál Gagliardini na úkor Asllaniho.

Reagovat
Nuno čomes

Tomu nerozumim celou sezónu. Pokud Asllani odejde, bude to špatně. Můžeme jen věřit, že s nim vedení počítá a Inzaghiho příští sezónu osvítí.

Reagovat
Antijuve

Gagliardini mě neskutečně pije krev. Jak tohle jelito muže vůbec profesionlaně hrát fotbal absolutně nechápu.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

To držení míče 25% u AS je správně?

Reagovat
Truffaldino

Mohlo být, šmrdláním míče mezi stopery tahle statistika naskáče, jinak Bologna snad ani neměla chuť chodit za půlku, první a poslední šanci měli až v nastavení a ani jako tutovku bych ji nenazval, oba týmy hráli jak kdyby měli už týden dovolenou a k tomu byl i Orsato duchem nepřítomen. Zápas bez šancí, bez zápalu, hrálo se jen z povinnosti.

Reagovat
Alberto Aquilani

tak Belottak zahodil celkom tutovečku po super práci Olafa... inak si ani nemyslím, že v plnej palbe by bol ten výsledok iný. Pre takú tú zmenu ma to celkom aj bavilo.

Reagovat
stuff

Ty si Bianco?

Reagovat
Furia Ceca

Teď už Giallo

Reagovat
M11

Pogbu si uziju..

Reagovat
Furia Ceca

Uvidíme, no... mám pocit, že střed bude přehuštěnej a všichni si budou překážet

Reagovat
10

Reagovat
Zark

Tak jaké to bylo?

Reagovat
M11

Nestacil jsem se udelat

Reagovat
Furia Ceca

Jsem příjemně překvapenej, že ty nový dresy na hráčích nevypadají ve finále tak strašně... na tý obálce klubovýho porna to vypadá 100× horší: https://www.reddit.com/r/Juve/comments/13fgkc9/juventus_202324_home_kit_has_arrived/

Reagovat
Furia Ceca

I když při těch záběrech zblízka... Pořád nic moc. No já to kupovat nebudu

Reagovat
Zark

Jee, on dnes píská nejhorší sudí na světě

Reagovat
Furia Ceca

Doprdele, jenom to ne...

Reagovat
M11

To je v pii fakt

Reagovat
Zark

Z Pogby stává černý Rosický

Reagovat
Pinturicchio

Odepsany kokot, čím dřív půjde, tím líp.

Reagovat
Zark

Asi to bude lepší, naco nám bude týpek zakletý šamanem

Reagovat
Pinturicchio

Navíc je ta kletba evidentně nakažlivá.

Reagovat
stuff

Reagovat
Juventus 14

Černej Jarda Kužel...

Reagovat
Furia Ceca

Chiesa, ADM, Pogba... my jsme profesionální lazaret

Reagovat
10

Fedex se všeho bojí, dřív by do toho vlítnul jako tank, teď ve všech soubojích uhýbá. Snad ten blok někdy odstraní...

Reagovat
Furia Ceca

No... já si myslím, že pro něj i pro nás by bylo nejlepší poslat ho na rok na hostování do nějakýho menšího klubu. Kde by nebyl pod takovým tlakem, v klidu by se rozehrál, nabral sebedůvěru a třeba se zbavil i toho psychickýho bloku.

Ale podle mě se v létě s ním neudělá nic, zůstane i na další sezónu a tím si de facto zlikviduje kariéru

Reagovat
brenk

Jasne určite pôjde hosťovať do Empoli

Reagovat
Zark

Tzv na Pjacu

Reagovat
Furia Ceca

Chápu, že problém bude v prachách, ale... já se ale obávám, že on nemá moc na vybranou Nebo jak si představuješ, jak bude dál u nás (ne)fungovat?

Možná je ještě šance, že se probere po letní přípravě. Ale to už vidím jako fakt poslední možnost.

Reagovat
brenk

Veď v tom marazme hraje pod svoje možnosti takmer každý, hlavne mimo pozície prikovaný na lajne cez nohu po roku mimo ihriska... Trošku trpezlivosti by to chcelo.

Reagovat
Furia Ceca

Spíš by to chtělo psychoterapii. U něj je to spíš psychickej problém než fyzickej.

Reagovat
Furia Ceca

Carnesecchi k nám očividně hodně chce

Reagovat
DelPiero137

Nato ze si Paredes a Max dali takmer do drzky, dostava Argentinec dost priestoru. K tomu Rabiot, Pogba, Vlaho a parta sympatakov je na svete

Reagovat
M11

FAGI !!!

Reagovat
10

Fagiooooooooo

Reagovat
stuff

Pred zaciatkom sezony som nas tipoval bud na titul alebo na boj on.

Nadej mi davali najma Chiesa a Pogba. Ze to urveme kvalitou.

Prestavam verit, ze by sa ktorykolvek z nich este priblizil forme spred zraneni. U oboch je to skoda. Obaja maju nabeh na Rossiho.

A bez nich mozme skladat tim odznova, kedze okrem mladikov, ktori sa tento rok ukazali, tam nie je ale vobec nikto, kto by mal byt jasnou sucastou dlhodobej kostry timu.

Samozrejme okrem Vojtu

Reagovat
iamek

Dneska jede info, že ETH chce Rabiota. Pořád je to takový kokot nebo se polepšil ? Statistiky má letos slušné.

Reagovat
stuff

Vacsinu casu od sampionatu hra vynikajuco. Ako vzdy, ked ide o novu zmluvu.

Je deprimujuce po vsetkych tych rokoch vidiet, ze vie hrat futbal ked to on prave potrebuje

Reagovat
10

já bych ho už jen z principu neprodlužoval, protože u něj to je a bylo jen o přístupu, teď se hecnul, když hraje o novou smlouvu, ale ty sezony předtím to měl úplně na párku

Reagovat
stuff

ale som ohromeny, na aku vysoku uroven sa vie hecnut ked chce.

Je to ovela nechutnejsie ako uplne bezna neschopnost

Reagovat
10

právě

Reagovat
10

čím líp hraje tým, tím hůř hraje Rabiot...a naopak

letos poprvé ospravedlnil svůj plat, ale vsadil bych si, že s novou smlouvou znovu zapne svůj gay mód, kdy se nezaujatě prochází po hřišti, do soubojů nechodí a je úplně mimo

Reagovat
stuff

Fagio! :*

Reagovat
Furia Ceca

Ani gól, ani pencle

Reagovat
10

Bremer

Reagovat
stuff

Reagovat
Juventus 14

No, dva góly devatenáctému mančaftu tabulky, docela úspěch, ne?

Reagovat
Furia Ceca

Dneska jsme klidně mohli vyhrát 4:0, kdyby Drákula neměl svůj den...

Reagovat
Juventus 14

Jako Carne, jo? Koupíme ho?

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole Vlad, Drákula, Rumunsko... ty v tom nepoznáváš Chirichese? Už jenom fakt, že jenom on sám nás dneska připravil minimálně o dva góly by ti mohlo napovědět

Reagovat
Juventus 14

Jo tenhle Já už mám problém i s našima klukama. Pamatuju si sestavu z osmdesátek, ale teď furt někdo přichází a zase odchází, kdo se v tom má orientovat Ale ten druhej vypadá jako upír spíš

Reagovat
10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele