Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cehlárik po výhře s Lotyši: Dvě třetiny jsme byli lepší. Faul v závěru byla moje hloupost

Prožil zápas tak trochu na houpačce. Jeden z nejzkušenějších hráčů slovenské reprezentace Peter Cehlárik zapsal efektní zadovkou asistenci, ale také hloupě fauloval v závěru utkání. Jeho tým zvládl důležitý zápas ve skupině B s domácími Lotyši a vybojoval výhru 2:1.

Slováci vstřelili zatím nejrychlejší gól turnaje. Ve 44 sekundě duelu s Lotyši zajel Cehlárik za branku, našel parťáka z lajny Matúše Sukela a svěřenci Craiga Ramsayho šli do důležitého vedení. "Podíval jsem se za rameno předtím, než jsem dostal puk a fajn, že to přišlo Sukymu na hokejku," nastínil Cehlárik, který zapsal druhou asistenci na šampionátu.

Slovenský celek to nakoplo, v první části přestříleli Lotyše 15:8, ale další branku nepřidal. Naopak ve druhé části srovnal Rodrigo Abols. "Dvě třetiny jsme byli o mnoho lepší než oni. Šance, co měli, byly po našich ztrátách puku, nebo špatných přihrávkách. Gól je nabudil, měli tlak na konci, ale musíme příště navýšit vedení, abychom se cítili lépe," uvědomoval si sedmadvacetiletý forvard Leksandu.

Ve třetí třetině přišel jeho stinný moment. Za podražení dostal dvě minuty, nabídl Lotyšům přesilovku, a ti se dostali do tlaku. "Nechal jsem tam nohu, byla to hloupost z mé strany, ale super práce v oslabení. Kluci to vzali za mě. Na konci tam byla z naší strany obětavost, hráli jsme jako tým. Pomáhali jsme si, zblokovali jsme hodně střel a Škovi chytal výborně," ocenil gólmana Stanislava Škorvánka.

Objev play-off slovenské extraligy z Michalovců pochytal 27 střel, zvláště v závěru při hře domácích bez gólmana svůj tým podržel. "Hodně nám pomohl, super zápas. Je poprvé na mistrovství a cítí se líp a líp. Před zápasy vypadá klidně a chce nám pomoct vyhrát. Jsem šťastný i za něj, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce," chválil Cehlárik.

Slováci mají první výhru z důležitého utkání. "Potřebujeme body do tabulky s těmito soupeři, abychom splnili náš cíl a šli do play-off. Body nám dodají sebevědomí před duelem s Kanadou," dodal Cehlárik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články