Bundesliga - preview 32. kola: Lipsko jistí Ligu mistrů

12.05.2023, 09:54, aktualizováno 14.05.2023, 09:38
Previews
Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko má šanci pojistit si Ligu mistrů na příští rok, situaci se mu dnes pokusí zkomplikovat Werder. Stuttgart hraje s Leverkusenem.

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen

neděle 15:30

Necelé tři dny po vyčerpávajícím střetnutí s římským AS odehraje Leverkusen další důležité klání. Bayer se v Bundeslize představí na hřišti Stuttgartu a bude chtít udržet výhodné postavení v boji o evropské poháry. Nečeká jej ovšem nic lehkého, neboť domácí hrají o holé přežití.

Leverkusen je jediným zbývajícím zástupcem německé kopané v evropských pohárech. Z bundesligových mužstev tedy aktuálně absolvuje nejnáročnější program zahrnující také semifinále Evropské ligy. To první Werkself moc nevyšlo, ovšem po porážce o jeden gól ještě tým z Porýní neskládá zbraně.

Ani poslední klání v nejvyšší německé soutěži nepřineslo fanouškům Bayeru radost, neboť ten v regionálním derby nestačil na Kolín. Čas na vyčištění hlav ovšem Werkself nedostává. "Jsou to intenzivní týdny. Chceme ale udržet šesté místo. K tomu potřebujeme vyhrát. Ne pro ostatní, ale nás," prohlásil trenér Leverkusenu Xabi Alonso, jemuž je očividně šumafuk, zda Stuttgartu pomůže či uškodí v boji o udržení v Bundeslize.

Naposledy si Schwaben uškodili především sami, když podlehli berlínské Hertě. Kvůli tomu se v tabulce propadli na šestnácté místo a ve zbývajících třech kolech ještě budou mít co dělat, aby se vyhnuli pádu do 2. Bundesligy. Výhra nad Werskelf by tak Stuttgartu přišla velmi vhod.

Favority duelu ale VfB nebude. "Leverkusen je jedním z nejsilnějších týmů z protiútoků v Evropě. Bude důležité, abychom neztráceli snadno míč a nenabízeli soupeři brejky. Bude zapotřebí disciplína. Pokud to společně dodržíme, můžeme uplatnit také naše silné stránky," řekl kouč Stuttgartu Sebastian Hoeneß.

Schwaben dál schází zraněný stoper Konstantinos Mavropanos, to jiný zadák Dan-Axel Zagadou by již měl být zase fit. V sestavě VfB by se po vypršení trestu za žluté karty mohl objevit též středopolař Atakan Karazor. Na straně Leverkusenu se nepředstaví obránce Odilon Kossounou a záložník Robert Andrich, oba se zranili ve čtvrtek v Římě. Na marodce dál zůstává útočník Patrik Schick.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Anton, Zagadou, Ito - Vagnoman, Karazor, Endo, Sosa - Millot, Tiago Tomás - Guirassy

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Amiri, Demirbay, Bakker - Diaby, Azmoun, Hložek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.77 - 2.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy

neděle 17:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.80 - 12.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04

sobota 15:30

Tři kola do konce, jeden bod náskok, taková je situace Bayernu na čele bundesligové tabulky před druhým Dortmundem. Pokud tak vyhraje všechny tři zbývající zápasy, obhájí prvenství. Proti mu teď bude Schalke, které horlivě usiluje o záchranu. Aktuálně se nachází dva body od barážové šestnácté příčky, čekají ho tedy ještě v závěru sezóny evidentně hodně perné chvíle.

Dva ze tří duelů sehraje výběr Stern des Südens před vlastními fanoušky, taková skutečnost je jistě povzbudivým faktem pro mnichovský soubor, který za týden přivítá Lipsko a na samotný závěr pocestuje do Kolínu nad Rýnem. Odstup od Borussie je sice minimální, ale i tak dostatečný. Osud mají svěřenci trenéra Thomase Tuchela ve svých rukách.

Při běžném pohledu na průběžné pořadí je jasné, kdo že bude plnit roli favorita v tomto souboji. Nicméně Die Königsblauen by nemuseli představovat tak snadnou překážku, jak hovoří papírové předpoklady. Mužstvo z Gelsenkirchenu je aktuálně ve formě, v posledních čtyřech případech na své konto uzmulo hned devět bodů za tři výhry. "Slušně jsme v minulých dvou týdnech pracovali. A měli jsme také štěstí,” přiznával hostující lodivod Thomas Reis.

Jarní část sezóny vypadá pro Schalke daleko, daleko lépe než ta podzimní. Když v lednu utrpělo tvrdý debakl s Lipskem, kdekdo ho pasoval do role jednoznačného sestupujícího. Reisova parta však od té doby začala pravidelně bodovat, najednou je dokonce mimo červené pozice. Na druhou stranu je třeba dodat, že minimálně Stuttgart i Bochum jsou v prakticky těsném závěsu, Hertha už přece o něco dále.

A ačkoli je tak toto následující tvrzení nesmírně odvážné, prostě se musí i v Bavorsku pokusit znovu urvat nějaký pozitivní výsledek, aby i po tomto kole mohla reálněji zůstat nad nepříjemnou zónou. "Cestujeme na půdu soupeře s velkým respektem,” pokračoval hostující lodivod, jehož tým pak čekají ještě měření sil s Frankfurtem a Lipskem. "Pokud se Bayern rozjede, může to být pro nás hodně nepříjemné. Máme však své ambice, dostali jsme se do dobré dobré pohody a musíme toho využít.”

Jakékoli zaváhání může mít v této fázi ročníku pro Der FCB fatální následky. Číhající Dortmund čeká v podvečerním sobotním klání Mönchengladbach a je nutno mu vzkázat, že první příčku nemíní přepouštět. "Při vší úctě k Borussii, vůbec si jí nevšímám. Jsme totiž o bod napřed, máme situaci pod vlastní kontrolou,” povídal domácí stratég Thomas Tuchel. "Dívám se jen na cílovou čáru, na náš mančaft a na ten se soustředím. Ligu musíme vyhrát. Schalke je určitě hodně povzbuzené, vždyť v Rückrunde je osmým nejlepším týmem. Na jeho silné stránky se musíme dobře připravit.”

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Mazraoui, Pavard, de Ligt, Joao Cancelo - Kimmich, Goretzka - L. Sané, Musiala, Coman - Gnabry

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, van den Berg, M. Kamiňski, Matriciani - Krauss, Král - Drexler - Karaman, Bülter - Mich. Frey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.76 - 19.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Union Berlín - SC Freiburg

sobota 15:30

Dva skromné kluby, které ze všech účastníků Bundesligy věří svým současným trenérům nejdelší dobu, si postup do Ligy mistrů jistě zaslouží. Do Champions League ale dost možná proklouzne jen jeden z nich. Přiblíží se milionářské soutěži po vzájemném klání Union, nebo Freiburg?

Na mezinárodním poli se oba oddíly prezentovaly i v aktuální sezoně. Avšak "jen" v Evropské lize. To Liga mistrů už patří skutečné smetánce. Do ní se z německé nejvyšší soutěže kvalifikují čtyři nejlepší mužstva. Bayern s Dortmundem už mají účast v Champions League víceméně jistou, avšak o zbývající dvě místa nadále bojují tři fotbalová vojska.

Z nich se v nejhorší výchozí pozici nachází Freiburg. Avšak příliš těžkou hlavu si z toho Breisgauer nedělají. "Tento zápas není o tom, kdo sestoupí - to by byla jiná forma tlaku. Já sám při pohledu na tabulku žádný tlak necítím. Jsem tu se svým trenérským týmem, abychom přemýšleli o základní sestavě," uvedl trenér SCF Christian Streich.

Union se před 32. kolem nachází v tabulce před Freiburgem jen díky lepšímu skóre. Berlíňanům je tedy jasné, že v sobotu je nic jednoduchého nečeká. "Freiburg dosud odehrál vynikající sezónu. Dlouhodobě působil ve třech soutěžích, má stabilní a dobře sehraný tým. Nedávno sice prohrál dva zápasy s Lipskem, jinak ale působí velmi konzistentně," řekl kouč Eisernen Urs Fischer.

Domácí budou moct nasadit to nejlepší, co se nachází na jejich soupisce. Pravý bek Christopher Trimmel pak může odehrát svůj už 300. zápas v dresu Unionu. Na straně Breisgauer jsou nejisté starty stopera Philippa Lienharta a záložníka Ritsua Doana. Dlouhodobě marodí pouze útočník Daniel-Kofi Kyereh.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Juranović, Khedira, Roussillon - Laïdouni, Haberer - Becker, Behrens

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart - Sildillia, Eggestein, Höfler, Günter - Höler, Grifo - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.11 - 4.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Už nyní je jasné, že Oliver Glasner po sezoně skončí na lavičce Frankfurtu. Svou práci v Hesensku ale rakouský trenér ještě nezabalil. Eintracht totiž hodlá dovést do pohárové Evropy. Ideální příležitost k tomu, aby se danému cíli přiblížil, bude mít ve 32. kole proti Mainzu.

Jarní část sezony vychází Frankfurtu pouze v DFB-Pokalu, v němž už postoupil do finále. Jinak se ovšem "Orlům" moc nedaří. Vedení klubu z toho vyvodilo důsledky tím způsobem, že se domluvilo na ukončení spolupráce se stávajícím trenérem. Glasnerova židle tak bude od června volná.

Ještě předtím si však Eintracht stanovil úkoly, které chce splnit. "Pro mě osobně je velmi důležité, abychom se dostali do mezinárodní soutěže - ať už přes ligu, pohár nebo oboje. Frankfurt do Evropy patří, klub i fanoušci si to zaslouží. A já chci klubu a fanouškům vše vrátit. Udělám všechno pro splnění tohoto cíle," řekl Glasner.

V sobotu se devátý Frankfurt utká s osmým Mainzem. A je tedy jasné, že poražený z duelu si výrazně zkomplikuje cestu do evropských pohárů, do nichž jistě proklouzne jen šest nejlepších celků Bundesligy. Zabrat tedy budou chtít i hostující "Nulapětky", které sice nedávno zaskočily silný Bayern, jenže poté dvakrát prohrály, přičemž pokaždé inkasovaly tři branky.

Ve Frankfurtu se Mainz bude dle odhadů moct spolehnout na čtyři tisíce fanoušků. Není se co divit, obě města dělí půlhodina jízdy autem, oba celky navíc stále mají o co hrát. "Proti Eintrachtu to bude speciální zápas, protože se blíží konec sezony. A také proto, že jsme v tabulce tak blízko sebe," uvědomuje si specifičnost střetnutí kouč Die Nullfünfer Bo Svensson.

Mainz bude před výkopem řešit zejména složení záložní řady, neboť kvůli trestům za žluté karty nenastoupí středopolaři Dominik Kohr ani Leandro Barreiro. Do sestavy se tak zřejmě vrátí Anton Stach. Hrát nebudou ani zranění hráči: pravý bek Silvan Widmer a útočníci Jonathan Burkardt s mladým Brajanem Grudou. Dlouho absentující Burkardt už však alespoň započal s tréninkem.

Eintracht dál postrádá trio obránců: Philippa Maxe, Hrvojeho Smolčiće a Kristijana Jakiće. Po drobných problémech by se měl uzdravit stoper Tuta, to start forvarda Lucase Alaria zůstává nejistý. Kvůli suspendaci za žluté karty si odpočine jiný útočník Rafael Borré. A na lavičce bude chybět trenér Glasner, jenž v minulém utkání proti Hoffenheimu viděl kvůli nesportovnímu chování červenou kartu.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Buta, Kamada, Sow, Lenz - Lindström, Götze - Kolo Muani

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - Da Costa, Stach, Caci, Aaron - Onisiwo, J.-S. Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.83 - 3.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Hoffenhiem se v předchozích letech pral o pohárové příčky a přinejhorším se nacházel v klidném středu tabulky, letošní sezóna mu však vůbec nevychází podle představ a momentálně má starosti se záchranou. V dosavadním průběhu posbíral jen dvaatřicet bodů a je až čtrnáctý, nyní se pokusí překvapit na půdě Wolfsburgu. Ten naopak živí naději na pohárovou Evropu a s šestačtyřiceti body mu náleží sedmé místo.

Vlci sbírají body celkem pravidelně, nicméně k lepšímu umístění by potřebovali větší vyrovnanost výkonů. Až do minulého kola sice bez potíží porazili Mohuč (3:0) a předtím deklasovali předposlední Bochum (5:1), naposledy však neměli vůbec žádnou šanci v Dortmundu a utrpěli debakl 0:6. Aktuální sedmá pozice jim nezajišťuje předkolo Konferenční ligy, za šestým Leverkusenem zaostávají o body dva.

TSG je před šestnáctou barážovou příčkou Stuttgartu o čtyři body, a pokud v sobotu vyhraje a Stuttgart s Bochumí prohrají, tak ho o prvoligovou licenci pro příští ročník již nikdo nepřipraví. Od začátku dubna se přeci jen zlepšilo, jelikož porazilo Brémy (2:1) i Schalke (2:0) a dokonce remizovalo s vedoucím Bayernem (1:1), po porážkách s Kolínem (1:3) a Lipskem (0:1) zabralo v předchozím kole proti Frankfurtu (3:1).

Oba soupeři se v tomto ročníku utkali v posledním kole podzimní části a VfL zvítězilo na půdě soupeře 2:1. Domácí trenér Niko Kovač nemůže nasadit Lacroixe, Nmechu, Paula Otávia a zřejmě ani Fischera s Franjičem. Jeho americký protějšek Pellegrino Matarazzo se musí obejít bez Vogta, Bruuna Larsena a českého obránce Pavla Kadeřábka, trest za předchozí vyloučení navíc bude odpykávat Nsoki.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Bornauw, Guilavogui, van de Ven - R. Baku, Arnold, Kaminski - F. Nmecha, Svanberg - Wind, Wimmer

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Akpoguma - Geiger, Angelino - Bebou - Prömel - Kramarič - Baumgartner, Dabbur

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 4.09 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Bochum - FC Augsburg

sobota 15:30

Po důležité výhře nad berlínským Unionem může Augsburg učinit další krok k záchraně. Jistotu udržení získá za určitých okolností už v sobotu. K tomu ovšem potřebuje porazit Bochum, která se taktéž pohybuje ve spodních patrech tabulky a v domácím prostředí hodlá zabrat.

K tomu, aby si Augsburg prodloužil svůj 12 let trvající pobyt v 1. Bundeslize ještě alespoň o jeden rok, stačí FCA sobotní výhra v Porúří a zaváhání jednoho z konkurenčních týmů Schalke či Stuttgartu. "Pokud v Bochumi získáme tři body, bude to vypadat dobře. Musíme zápas zvládnout, nesmíme se nechat ovlivnit jinými věcmi," prohlásil trenér "Fuggerstädter" Enrico Maaßen.

Po třech bodech ale bude lačnit sestupem též ohrožená Bochum, která po šestizápasovém čekání na vítězství spadla na předposlední místo. "Zbývá méně kol a už nejsme v tak pohodlné situaci, v jaké jsme byli. Tým nicméně ví, o co jde. Všichni od začátku věděli, že hrajeme o udržení. V tomto ohledu pro nás situace není překvapivá. Musíme se vypořádat s tlakem. Doma proti Augsburgu máme obrovskou šanci získat tři body. Podle toho k utkání přistoupíme," řekl kouč VfL Thomas Letsch.

Kvůli angíně bude Letsch postrádat útočníka Moritze Broschinského. K dispozici na straně Bochumi zřejmě nebudou ani obránce Jordi Osei-Tutu a středopolař Patrick Osterhage, naopak lépe to po drobných potížích vypadá s jiným záložníkem Kevinem Stögerem.

Augsburg nebude moct počítat s vykartovaným středopolařem Arnem Engelsem, k laborujícím brankáři Rafałovi Gikiewiczovi a levému beku Iagovi přibyl na marodku také křídelník Rubén Vargas. Do konce sezony už si nezahrají stoper Reece Oxford a záložník Julian Baumgartlinger, to útočník Mërgim Berisha je po měsíční pauze zase fit.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Janko, Ordec, Mašović, Stafylidis - Losilla, Stöger - Förster - Asano, Antwi-Adjei - P. Hofmann

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Bauer, Gouweleeuw, Uduokhai - Maier, Renato Veiga, Rexhbecaj, Pedersen - Berisha, Demirović - Beljo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.74 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

sobota 18:30

Sobotní Topspiel bude tentokrát patřit měření sil mezi dvěma Borussiami. Ta dortmundská pořád věří, že může na úkor mnichovského Bayernu uzmout mistrovský titul. To "Hříbata" z Mönchengladbachu už sezonu dohrávají spíše z povinnosti.

Při domácích zápasech není v Bundeslize lepšího týmu než Dortmundu. Sílu na svém Westfalenstadionu demonstrovali "Schwarzgelben" též uplynulý víkend, kdy šesti góly zničili Wolfsburg. Podobně dominantní by žluto-černí rádi byli i proti Gladbachu, zcela jistě se ale spokojí s jakoukoli výhrou. Ještě předtím nicméně budou příznivci BVB doufat, že Bayern zaváhá ve svém odpoledním klání proti Schalke.

Dlouhodobě se Dortmundu daří v domácím prostředí i proti Hříbatům. Naopak v Gladbachu se BVB často trápí, a na hřišti konkurenční Borussie se tak v poslední době zase víc daří černo-bílým. Ostatně i první vzájemné klání v probíhající sezoně dopadlo pro Schwarzgelben krachem. "Proti Gladbachu často nevypadáme dobře. V prvním utkání jsme brzy zaostávali a nakonec jsme prohráli. Nechceme, aby se nám to stalo i tentokrát," vzkázal trenér Dortmundu Edin Terzic.

Pokud se však potvrdí papírové předpoklady, měl by se i nyní radovat domácí celek. Zatímco Dortmund na Westfalenstadionu válí, Hříbatům to v arenách soupeřů moc nejde, vždyť v aktuálním bundesligovém ročníku zvítězili venku pouze jednou. V Borussia-Parku je to sice v jejich podání lepší, celkově se ale Gladbach pohybuje "jen" v šedivém středu tabulky a v květnu už nemá moc o co bojovat.

Svou nečinností by Hříbata paradoxně mohla ještě promluvit do boje o mistrovský titul. Úplně vydechnout každopádně nechtějí. "Fandím pouze Borussii Mönchengladbach. Ať už se stane mistrem kdokoli, nezajímá mě to. Chci v sobotu získat tři body, všechno ostatní jde mimo mě. Mistrem si zaslouží být ten, kdo skončí v čele tabulky," řekl jasně kouč Gladbachu Daniel Farke.

V Dortmundu bude Mönchengladbach řešit zejména složení ofenzivy, neboť Farke aktuálně nemá k dispozici útočníka. Marcus Thuram sice udělal v posledních dnech pokrok, jenže s jeho návratem do zápasové praxe se počítá až pro další mač proti Leverkusenu. Hrát nebude ani Alassane Pléa, který si musí odpočinout kvůli trestu za žluté karty. Zdravotní problémy řešil během týdne stoper Nico Elvedi, na sobotní střet by však měl být připraven. Totéž platí o dalším obránci Ko Itakurovi, jenž by se do sestavy Gladbachu mohl vrátit po jednozápasové absenci způsobené červenou kartou.

BVB zas tolik absencí neřeší, což v průběhu ročníku nebylo moc zvykem. Zranil se ovšem talentovaný křídelník Jamie Bynoe-Gittens, jenž bude kvůli pochroumanému ramenu marodit několik týdnů. Jinak má Terzic k dispozici to nejlepší, co současný Dortmund nabízí.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Süle, Hummels, Guerreiro - Can - Bellingham, Brandt - Malen, Adeyemi - Haller

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Lainer, Itakura, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Koné - Hofmann, Neuhaus, Stindl - Ngoumou

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.45 - 11.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC

pátek 20:30

Hertha se dál snaží utéct hrobníkovi z lopaty. Po výhře nad Stuttgartem potřebuje uspět též v Kolíně, v opačném případě by se její už tak nepříznivé vyhlídky na záchranu rapidně zhoršily. Naváže "Stará dáma" na zlepšení a zvítězí nad celkem, jenž do konce ročníku už nemá moc o co hrát?

V bundesligové tabulce zůstává Hertha dál poslední, její situace už ale nevypadá tak katastroficky jako před 30. kolem. Berlíňané uplynulý víkend zvládli veledůležitý mač proti Stuttgartu, který rovněž bojuje o udržení. K jednomu tříbodovému zisku však BSC potřebuje přidat tři další. Tak alespoň vypadá plán Pála Dárdaie, trenéra mužstva z Olympiastadionu.

Náročná šichta tedy Berlíňanům ani náhodou neskončila. "Po výhře (nad Stuttgartem) se nemůžeme spokojit, musíme v tom pokračovat. Potřebujeme uhrát sérii, což je něco, co se nám letos ještě nepodařilo. Stále je co zlepšovat - přechodovou fázi či chování po zisku míče," upozornil Dárdai na středeční tiskové konferenci.

Kolínští "Kozli" rovněž slavili ve 31. kole výhru. V derby porazili Leverkusen, definitivně se vyhnuli sestupu do druhé nejvyšší soutěže a nyní už mohou spřádat plány na další sezonu. V ní 1. FC nadále povede kouč Steffen Baumgart, který v průběhu týdne prodloužil s klubem smlouvu až do roku 2025.

Stávající lodivod Kolína se netají smělými plány směrem do budoucna. "Chci FC dovést do finále (německého) poháru v Berlíně. Víme, že to bude těžké. Chci každý rok dosahovat toho, čeho jsme letos dosáhli postupem do Evropské konferenční ligy. Chci také hrát v jiných patrech tabulky," prohlásil mezi fanoušky velmi oblíbený Baumgart.

Proti Hertě se na straně Kozlů nepředstaví dlouhodobě zranění útočníci Mark Uth s Florianem Dietzem, druhý jmenovaný už alespoň začal s lehčím tréninkem. Hrát nebude také vykartovaný pravý bek Benno Schmitz, jehož by měl nahradit Kingsley Schindler. Po vypršení trestu za žluté karty by se naopak do sestavy 1. FC měl vrátit středopolař Eric Martel.

Berlíňané budou postrádat dva zraněné hráče: záložníka Tolgu Cigerciho a forvarda Kéliana Nsonu.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schindler, Hübers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Ljubicic, Kainz, Maina - Selke

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Uremović, Kempf, Plattenhardt - Tousart, M. Dárdai - Lukébakio, Jovetić, Richter - Niederlechner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.86 - 4.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
31
19
8
4
83 : 34
65
2
Borussia Dortmund
31
20
4
7
73 : 40
64
3
RB Lipsko
31
17
6
8
55 : 37
57
4
Union Berlín
31
16
8
7
44 : 32
56
5
SC Freiburg
31
16
8
7
46 : 38
56
6
Bayer Leverkusen
31
14
6
11
54 : 43
48
7
VfL Wolfsburg
31
12
10
9
54 : 43
46
8
1. FSV Mainz 05
31
12
9
10
51 : 46
45
9
Eintracht Frankfurt
31
11
10
10
51 : 49
43
10
Borussia Mönchengladbach
31
10
9
12
46 : 48
39
11
1. FC Köln
31
9
11
11
42 : 49
38
12
Werder Brémy
31
10
5
16
49 : 60
35
13
FC Augsburg
31
9
7
15
40 : 55
34
14
TSG Hoffenheim
31
9
5
17
42 : 52
32
15
Schalke 04
31
7
9
15
31 : 59
30
16
VfB Stuttgart
31
6
10
15
39 : 54
28
17
VfL Bochum
31
8
4
19
33 : 69
28
18
Hertha BSC
31
6
7
18
37 : 62
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Basty

Tak ten Grifo měl koule takhle kopnout penaltu , no skoro se mu to nevyplatilo . Škoda že to Freiburg nedotáhl aspoň na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Anglie jasný titul, Itálie jasný titul, Španělsko jasný titul, Francie jasný titul. Jediná země, kde se ještě o titul bude hrát je Německo. Tak si to užijme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele