Doba čtení:49 s
Méně ideologie, více realismu! Tak se dá shrnout obsah dopisu hornických odborů pirátským poslancům. Foto: horník geolog naftař

Po tříleté pauze proběhne setkání představitelů českého a slovenského odborového svazu hornictví. Společné jednání začíná dnes a potrvá až do středy. 

Jednání se za Odborový zväz pracovníkov baní, geologie a naftového priemyslu (OZ PBGN) zúčastní předseda Ľudovít Michalovič, místopředseda Pavol Štefanko a svazový inspektor BP Rastislav Píš, za OS PHGN se zúčastní předseda Rostislav Palička, místopředsedové Josef Zelenka a Jiří Waloszek a svazový inspektor BP Ing. Ivo Kavka.

Vyšší poplatek za stabilitu sítě zdraží elektřinu

Cílem společného setkání je navázat na předchozí velice dobrou spolupráci, neboť během tří let, kdy se společná jednání nemohla uskutečnit, se změnilo vedení v obou odborových svazech.

V obou zemích jsou podobné problémy s útlumem uhlí, energiemi a inflací. Setkání je proto vynikající příležitosti si předat zkušenosti v oblasti sociálního zajištění zaměstnanců, BOZP a především v odborové práci.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa