AKCE V LOUNECH: Farmářské trhy, festival heligonkářů nebo slavnosti stepí
V sobotu se konají Slavnosti stepí, kde bude i výstava ovcí a koz. Foto: Ilustrační foto
Louny

Louny - V úterý můžou zájemci vyrazit do divadla na koncert vážné hudby, ve středu v knihovně úspěšná novinářka vysvětlí, jak to chodí v médiích a jaké články jsou čtené veřejností. V pátek se opět otevřou brány výstaviště. 

 

PŘEHLED AKCÍ

Úterý 16. května

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: LEOŠ ČEPICKÝ (housle) a MICHAL KAŇKA (violoncello). Leoš Čepický na HAMU studoval housle u prof. Jiřího Nováka a komorní hru ve třídě prof. Antonína Kohouta (oba členové Smetanova kvarteta). Na HAMU se stal primáriem Wihanova kvarteta, jehož členem je dodnes. Od roku 2007 vyučuje housle na HAMU, kde byl v roce 2010 jmenován vedoucím Katedry strunných nástrojů. Michal Kaňka svá studia zakončil u prof. Josefa Chuchro (sólisty ČF a člena Sukova Tria) na pražské HAMU. Během svého studia se zúčastnil rekordního počtu – 32 – národních a mezinárodních soutěží. Vystupuje s předními orchestry včetně České filharmonie, spolupracuje s mezinárodními orchestry. V roce 2014 byl jmenován předsedou stálé komise Pražského jara a od roku 2018 je členem umělecké rady tohoto festivalu. Vstupné 300,- Kč, mládež 50,- Kč

 

Středa 17. května

9.30 - 12.00 hodin, Městská knihovna Louny(kongresový sál): SVĚT MÉDIÍ – NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY. Jaké články jsou na webu idnes.cz (pro Ústecký kraj) nejčtenější? Co myslíte, že získá největší počet kliknutí? Jak se vybírají a zpracovávají témata do tištěné verze? To vše s vámi prodiskutuje moderátorka Mirka Strnadová. Pro studentu oboru svět médií vstup zdarma, ostatní vstupné 50,- Kč.

 

Pátek 19. května

21.00 hodin, cvičiště Touchovice: OSTROV. Jarní promítání dobrodružné romantické komedie (novinka 2023) OSTROV. Hrají: Jana Plodková a Jiří Langmajer. Občerstvení zajištěno. Vstupné zdarma.

 

Pátek - neděle, 19. – 21. května

9.00 – 17.00 hodin, Výstaviště Louny: RODINA A VOLNÝ ČAS - AUTOSALON LOUNY - ŘEMESLA A KREATIVITA. Výstava je spojena s výstavou „Autosalon Louny" a „Řemesla a kreativita". Výstava Rodina a volný čas nabízí sportovní módu a výživu, zdravý životní styl, dětské a kojenecké potřeby. V rámci výstavy Řemesla a kreativita najdete na výstavišti v Lounech řemeslné dílny, užitou keramiku, vybavení pro řemeslníky, výrobky ze dřeva či textilu.

Další informace: www.vystavydiamantexpo.cz

Vstupné: dospělí 60,- Kč, důchodci a děti(6 - 15 let) 40,- Kč

 

Sobota 20. května

10.00 – 17.00 hodin, Kopec Raná: SLAVNOSTI STEPÍ. Desátý ročník Slavností stepí se bude konat na Rané v sobotu 20. května 2023 od 10:00. Návštěvníci akce se mohou těšit na vzdělávací okruh se soutěžními zastaveními, odborné exkurze, stánky s řemesly, výstavu plemen ovcí a koz i na doplňkový kulturní program. Z města Louny bude po celou akci zajištěna kyvadlová doprava: Louny (bus, Žižkova) - Dobroměřice - Lenešice - Raná a zpět. Pořádá: Obec Raná a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správa CHKO České středohoří. Záštitu nad akcí převzal hejtman Ústeckého kraje.

od 14.00 hodin, KD Zastávka: LOUNSKÁ HELIGONKA. Mezinárodní festival špičkových heligonkářů pod záštitou firmy Harmonikas s. r. o. Louny. Součástí festivalu je výstava nástrojů.

13.30 hodin, Fotbalový stadion L. Nováka: FOTBAL. FK Seko Louny (B) - TJ Sokol Obrnice

08.00 – 12.00 hodin, Mírové náměstí, Louny: FARMÁŘSKÉ TRHY. Nabídka a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin a produktů přednostně z Loun a okolí.

17.00 hodin, Chrám sv. Mikuláše: VSTALŤ JEST KRISTUS Z MRTVÝCH KRÁL. Zpívá soubor GONTRASSEK, umělecký vedoucí Jan Baťa.

 

Sobota - neděle, 20. – 21. května

10.00 - 17.00 hodin, Zámek Nový Hrad, Jimlín: NOVOHRADSKÁ POUŤ. Jagabab - středověká hudba, šerm Equites, divadlo - Pruhované panenky, kapela Funkus, Notochod v mracích - hudební vystoupení na chůdách, 100 opic - pohádka, katovské řemeslo, tanečnice, řemeslné dílny, tržiště, pouťové atrakce. Vstupné dobrovolné.

 

Neděle 21. května

14.00 hodin, KD Smolnice: PICHLOVANKA. Dechová kapela. Rezervace: 722 012 572

09.00 hodin, Městská sportovní hala: HÁZENÁ. TURNAJ STARŠÍCH ŽÁKŮ – REGIONÁLNÍ LIGA

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městská plavecká hala

  • PO, PÁ 13.00 - 21.00
  • ÚT - ČT 06.00 - 08.00
  • 13.00 - 21.00
  • SO - NE 10.00 - 21.00

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru