Vražda bez motivu! Ubodal muže, pořezal ženu a napadl policistku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Vražda bez motivu! Ubodal muže, pořezal ženu a napadl policistku

Zavražděného seniora (†71) našel kolemjdoucí v říjnu 2018 u garáží v plzeňské čtvrti Doubravka.
Zavražděného seniora (†71) našel kolemjdoucí v říjnu 2018 u garáží v plzeňské čtvrti Doubravka. (Foto Aha! – R. Vébrová, Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje)

Vražda bez motivu, to je noční můra každého kriminalisty. Právě s takovým zločinem se setkali v říjnu 2018 policisté v Plzni. Brutální vrah Tomáš Dunka (†29) během jednoho víkendu ubodal seniora (†71), pořezal ženu a napadl policistku. Jeho řádění se nyní stalo tématem přednášek kriminalistů.

Bylo obrovským štěstím, že zdrogovaný gauner skončil poměrně rychle v rukou policie. Mužům zákona pak zločiny, spáchané na náhodných obětech, detailně a naprosto bez emocí popsal. Rozjel přitom estrádu, která překvapila i otrlé kriminalisty. „Vyskakoval, kýval se na židli, vykřikoval, že má léta schizofrenii a do vězení nepůjde. Měl jsem pocit, že zkouší, kam až může zajít,“ vzpomínal při přednášce ze série Plzeňské zločiny kriminalista František Müller.

Opravdovou nechutnost předvedl brutální vrah, když podepisoval protokol. „Uvedl, že policistce, na kterou zaútočil, řekl: Tak sem pojď ty pí*o. Kolega jeho slova zapsal,“ dodal kriminalista. Dunka si zmíněnou větu v protokolu s obtížemi přečetl a prohlásil, že by nikdy o ženě takhle nemluvil. „Nato se otočil, sundal si kalhoty, s protokolem si vytřel zadek a papír hodil na zem,“ popisuje v přednáškách Müller.

Dostala ho zlodějna...

Den po vraždě vlezl Dunka oknem do statku na Rokycansku a chtěl tam krást. Vyrušil ho ale majitel objektu a přivolal policii. Když policistka Dunku ukrytého v trávě vyzvala, aby vylezl, popadl ho amok. „Začal kolem sebe mlátit golfovou holí a slzný plyn, který policistka použila, na něj vůbec nepůsobil. Trefil ji do ramene,“ vyprávěla Nosková. Zpacifikoval ho až policejní pes. Pak Dunka k překvapení policistů oznámil, že předešlý den zabil muže...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.