Taky Liverpool cílí na Abrahama? Místo Firmina si jej měl vybrat sám Klopp

Osimhen, Kane, Lautaro Martinez jsou předpokládanými hlavními ofenzivními hity letošního přestupového léta. Anglický hrot Tammy Abraham bude podle všeho hned za nimi.   

Taky Liverpool cílí na Abrahama? Místo Firmina si jej měl vybrat sám Klopp

Liverpool se podle informací webu CaughtOffside připojuje k Newcastlu a Aston Ville, a bude spolu s nimi usilovat o letní přestup čtyřiadvacetiletého středního útočníka AS Řím Tammyho Abrahama. Fotbalista, který do Serie A odešel před dvěma lety z Chelsea je s návratem na Ostrovy během letního přestupového období silně spojován, AS má nicméně představu, že za hráče anglické reprezentace vyinkasuje minimálně čtyřicet milionů liber, což je aktuální cenovka, kterou má mít podle italských novinářů Abraham na sobě. A to vlastně po “slevě,” která přišla po letošní, ne až tak produktivní sezóně. 

Pětadvacetiletý hráč se totiž v minulé sezoně pod Josém Mourinhem stal hitem a během svého premiérového ročníku pod Apeninami dokázal v dresu Giallorossi vstřelit 27 gólů a tímto příspěvkem významně pomohl Římu vyhrát Evropskou ligu UEFA. V této sezóně nicméně už tak produktivní není, a v Serii A zatím vstřelil devět gólů a připsal si sedm asistencí. I přes to Jurgen Klopp údajně vidí v Abrahamovi potenciální náhradu za Roberta Firmina, který v létě Liverpool opustí s tím, že mu končí smlouva (zájem má údajně být jak v Itálii, tak třeba v Barceloně).

Anglický web Teamtalk již dříve informoval, že Aston Villa je považována za favorita anglických snah o repatriaci útočníka, přičemž Eddie Howe a Newcastle taktéž sondovali půdu a zvažovali, zda li se o přesun hráče na sever Anglie pokusit. Nyní se nad Římem začalo točit třetí laso. Z Liverpoolu. Po odchodu Firmina totiž Klopp bude mít díru na pozici středního útočníka, nemluvě o statistickém vypadnutí devíti Firminových gólů. Na místě hrotu sice může použít Darwina Nuneze, Dioga Jotu a pravděpodobně i Codyho Gakpa, podpis kvalitního útočníka by však rozhodně nebyl na škodu. Experti zároveň ale připomínají, že Abraham s Firminem nemají příliš mnoho společných vlastností, vzhledem k tomu, že je spíše zakončovatelem než presujícím útočníkem. Půjde do toho Klopp?