Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Duel dvou Samuelů ovládl Montembeault, jenž vychytal Kanadě proti Slovensku bod navíc

Na jedné straně střelecké trápení, na té druhé skvělé výkony brankářů. Duel mezi Slovenskem a Kanadou nabídl na mistrovství světa jen dva góly ze hry, a nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, po kterých se radovali Kanaďané z výhry 2:1. Vítěznou branku vstřelil Jack Quinn.

V nájezdech prokázal lepší formu kanadský brankář Samuel Montembeault, jenž inkasoval dvakrát z osmi slovenských pokusů, když ho překonali jen Richard Pánik v první a Martin Chromiak v páté sérii. Jenže na Codyho Glasse navázal z Kanaďanů Michael Carcone v páté várce a poslal nájezdy do náhlé smrti. V osmé sérii pak rozhodl Quinn, naopak Chromiak podruhé neuspěl.

"Trochu to mrzí, měli jsme šanci pomoct si v tomto turnaji s tak silným soupeřem. Jsme rádi i za bod, ale trochu nás mrzí nevyužitá šance," smutnil kapitán Marek Hrivík v narážce na to, že Slováci byli blízko druhému bodu.

V utkání měl přitom více práce Samuel Hlavaj, který zaznamenal 42 úspěšných zákroků, když nestačil jen na střelu Jakea Neighbourse mezi betony po sólovém úniku. Ještě v první třetině srovnával za Slováky Peter Cehlárik v přesilové hře po nádherné kombinaci se svým spoluhráčem ze švédského Leksandu Hrivíkem a Liborem Hudáčkem z Třince. "Trochu jsme nacvičovali tento signál křížem, takže jsme rádi, že nám vyšel," uvedl Hrivík k úspěšné akci. 

Právě Hudáček byl nešťastným hrdinou slovenského výběru, neboť v zápase spálil několik dobrých příležitostí, a navíc vyfasoval za tvrdý náraz MacKenzieho Weegara na hrazení trest na pět minut a do konce utkání. Kanaďané se však v početních výhodách trápili a nevyužili ani jednu ze dvou přesilovek pět na tři.

"Myslím, že jsme měli dost šancí v přesilovkách. Mohli jsme z toho něco vygenerovat, taky jsme jich měli dost. Ale zase jsme měli dost oslabení, stálo nás to hodně sil. Na konci jsme trochu šlapali (vodu). Musíme se tomu vyvarovat. Třetí zápas v řadě máme pětiminutové vyloučení, to se nám nemůže stávat na tak velkém turnaji. Je to něco, o čem si musíme promluvit," dodal Hrivík. 

Mistrovství světa v hokeji – skupina B (Riga):

Slovensko – Kanada 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Cehlárik (Hrivík, L. Hudáček) - 8. Neighbours (McBain), rozhodující sam. nájezd J. Quinn. Rozhodčí: Hribik (ČR), Schrader (Něm.) - Kroyer (Dán.), Niittylä (Fin.). Vyloučení: 8:9, navíc L. Hudáček (SR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4640.

Slovensko: Hlavaj - P. Koch, Š. Nemec, Kňažko, Grman, Rosandič, M. Ivan, Jánošík, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Kelemen - L. Hudáček, M. Sukeľ, Cehlárik - Chromiak, Tamáši, Regenda - Okuliar, Čacho, Lantoši. Trenér: Ramsay.

Kanada: Montembeault - Weegar, Middleton, Hunt, Bear, Joseph, Myers, Barron - Blais, Veleno, Lucic - J. Quinn, Laughton, Toffoli - Carcone, McBain, Neighbours - Crouse, Glass, Krebs - Fantilli. Trenér: Tourigny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články