Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Vydejte se do hudebního světa prostřednictvím knih. Literatour se blíží

Na literární procházku zve už po jedenácté Krajská vědecká knihovna v Liberci. Tentokrát se mohou těšit milovníci hudby, muzikantů a hudebního zákulisí. Literatour po nečekaných místech našeho města je už tuto středu 17. května.

Tradiční literární procházka nabídne několik několika literárních čtení, volně svázaných jedním společným tématem, letos o muzice a muzikantech.

Literatour je tradiční akcí knihovny, která představuje nejen literární ukázky prezentované ústy libereckých herců a dalších známých osobností, ale též fakta o autorech a zvoleném tématu. Zároveň vše propojuje s návštěvou zajímavých míst Liberce, kam by se účastníci běžně nedostali. Ve své kategorii se proto jedná o unikátní akci, která se těší velkému zájmu našich čtenářů a příznivců a my se velmi těšíme, že letošní ročník bude minimálně stejně tak úspěšný a navštívený, jako ty předchozí,“ říká ředitelka knihovny Dana Petrýdesová.

Literatour má název Od Chopina k bigbítu a dotkne se zajímavých témat z hudební oblasti. Tak se například seznámíme se hrou na kontrabas, dozvíme se podrobnosti o možné emigraci Karla Gotta v roce 1971 a nasajeme atmosféru rockového koncertu v Berlíně, tak jak to popisuje Jaroslav Rudiš ve své knize Nebe pod Berlíne, v podání hostujícího herce DFXŠ Jana Jedlinského. Literární úryvky přednesou herci libereckých divadel a další hosté.

Procházkou projdete známá i neznámá místa letos v blízkém okolí knihovny. Začátek je v 17 hodin v Bunkru na Tržním náměstí, přes nejmenší liberecké divadlo HáeSko v Pastýřské ulici vystoupáte po strmých schůdcích podél knihovny do památníku protifašistického odboje v Rumjancevově ulici. Další zastávkou bude Appeltův dům, hned po něm Základní umělecká škola a poslední útočiště ke čtení Markéty Tallerové poskytne útulný prostor Sdružení TULIPÁN ve Frýdlantské ulici. Výčet účinkujících je letos pestrý: Jakub Kabeš, Jana Hejret-Vojtková, Lukáš Fogl, Veronika Korytářová, Jan Jedlinský a Markéta Tallerová.

Čtení začínají vždy po půlhodině, obsahově na sebe nenavazují, kdekoliv se můžete přidat nebo odpojit. Vlastní svačina a polštářek výhodou. Akce je zdarma.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajská vědecká knihovna Liberec

Štítky knihy, netradiční místa, literární vycházka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

No, krematorium, to je teda trhák. Předčítání ze Spalovače mrtvol?

Pondělí, 15. května 2023, 22:13Odpovědět

Vydejte se do hudebního světa prostřednictvím knih. Literatour se blíží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.