Německo prohrálo i třetí zápas na mistrovství světa v ledním hokeji. Zachrání je hvězda z NHL?

Přidat na Seznam.cz

Německo si na mistrovství světa v ledním hokeji připsalo třetí porážku a na začátku turnaje je pod tlakem. Po vyřazení v play-off by se však k týmu ještě mohla připojit hvězda NHL Leon Draisaitl.

Německá hokejová reprezentace zůstává po třech zápasech na mistrovství světa bez bodů. Tým Německa prohrál ve finském Tampere s USA 2:3 (0:0, 2:1, 0:2).

Góly Samuela Soramiese (31. minuta) z týmu Augsburg Panthers v oslabení a Justina Schütze (40. minuta) z týmu německých mistrů EHC Red Bull Mnichov nestačily, přestože německý tým měl šanci vyhrát. Za favorizovaný tým USA skórovali Ronnie Attard (26.) z AHL, Sean Farrell z Montrealu Canadiens (46.) a Matt Coronato z Calgary Flames (55.).

Předtím už německý tým reprezentačního trenéra Harolda Kreise prohrál s favority na titul Švédskem (0:1) a Finskem (3:4). Německo ve čtvrtek musí vyhrát proti Dánsku, aby si udrželo šanci na postup do čtvrtfinále.

Hvězda NHL Draisaitl, jako záchrana?

Stále není jasné, zda se hvězda NHL Leon Draisaitl připojí na konci týdne k týmu Německa. Sedmadvacetiletý hráč světové extratřídy byl v neděli se svým Edmontonem Oilers vyřazen z play-off v NHL a nyní by mohl absolvovat dodatečný výlet do Finska.

Sportovní ředitel německého týmu Christian Künast odpověděl na případnou posilu z NHL. „Pokud bude něco k oznámení, tak to oznámíme,“ řekl Künast před zápasem.

Zdroj: spiegel.de, sport1.de, redakčně upraveno