U mikrofonu má člověk pocit, že to je ucho, do kterého něco povídá. A to ucho musí přemýšlet s ním, říká Hana Kofránková

16. květen 2023

Rozhlasová režisérka vzpomíná na svoji touhu po rozhlase, na zvukovou jednoduchost v jejich hrách i „na mluvení na vařečku.“

Připravila: Kateřina Kubalová
Zvukový mistr: Lukáš Vorel
Natočeno: 2023

„Když jsem se dostala do síně slávy, tak to bylo přesně v ten den, kdy jsem zároveň dostala výpověď pro nadbytečnost. A to jsem říkala... No tak to nelze než říct, že jo. A byl z toho projev ve Smetanově síni, kdy se za mými zády najednou ozval takový šumot. Já si říkám, co se děje a to SOČR tam seděl a tleskal na struny. To se mi hrozně líbilo. To bych chtěla ještě zažít,“ zamýšlí se v podcastu Momenty rozhlasová režisérka Hana Kofránková.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

17. 5. Markéta Jahodová
18. 5. Pavla Jazairiová

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

autor: Kateřina Kubalová
Spustit audio

Související