Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Třebíčský baseball slaví postup do TOP 6

autor: Robert | datum: 16.05.2023 | Kategorie: Muži "A"

Až poslední kolo základní části baseballové Extraligy rozhodlo o postupujících týmech do play-off. Souboj Třebíče Nuclears s Hrochy Brno nabídl v úvodním utkání Na Hvězdě pořádné drama, kdy se z vítězství po téměř čtyřech hodinách hry radovali hosté. Celou sérii ale nakonec vyhrála Třebíč 2:1 na zápasy a v tabulce poskočila na druhou příčku. Před dohrávkou odložených utkání ostatních týmů si tak Nuclears kromě postupu do Top 6 zajistili nejhůře třetí místo po základní části. V nadstavbě se ale všechny dosavadní výsledky mažou a boje o titul začínají znovu od nuly.

Během zahajovacího ceremoniálu před zápasem na třebíčské Hvězdě baseballisté symbolicky podpořili celoarmádní charitativní akci na podporu Vojenského fondu solidarity. Přivítali mezi sebou Vrchního praporčíka 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou, nadpraporčíka Pavla Eigla, který stál u zrodu právě probíhajícího štafetového „Běhu pro válečné veterány okolo republiky“. Po slavnostním nadhozu v podání Pavla Eigla se týmy pustily do baseballového souboje.

A bitva to byla urputná. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou a diváci nakonec mohli vidět celkem 23 doběhů a 29 úspěšných odpalů. Tříbodový náskok Hrochů v prvním extrainningu ještě domácí tým dokázal srovnat, na další čtyři body ve druhé nastavené směně ale už hráči Nuclears dokázali odpovědět jen jedním doběhem a úvodní utkání série vyhráli Hroši 10:13. Velmi dobrý výkon předvedl za Třebíč Lukáš Hlouch, který za 7 směn na nadhazovacím kopci umožnil jen 3 doběhy. Na pálce byli nejúspěšnější Russel Strilchuk (2 hity, 2 RBI, 2 doběhy), Miroslav Křivánek (2 hity, 3 RBI, 1 doběh), Jan Urbánek junior (3 hity, 1 RBI, 1 doběh) a Kamil Pejchal (2 hity, 1 RBI, 2 doběhy).

Parádní souboj a vítězství Třebíče nabídla odveta v Brně, kde se sice nejdříve Hroši ujali vedení, ale hráči Nuclears v osmé směně výsledek dvěma doběhy otočili a jedním bodem v posledním inningu potvrdili výhru 5:3. Na nadhozu se tentokrát Třebíč opírala o výkony hrajícího trenéra Jeffa Barto (5 směn, 3 umožněné doběhy) a mladíka Filipa Kollmanna (4 směny, 1 umožněný doběh). V útoku opět dominoval Russel Strilchuk se třemi úspěšnými odpaly, kterého následoval se dvěma hity Lukáš Malý. Proti nadhozu Hrochů se dokázalo prosadit ještě dalších pět pálkařů Nuclears. Stažený doběh si do extraligových statistik připsali Jeffrey Costello, Miroslav Křivánek a Robin Vávra.

O vítězi série rozhodl třetí duel, ve kterém na nadhozu udržel čisté konto třebíčský Lukáš Smejkal. Rozhodující náskok 4:0 si vytvořil útok Nuclears ve druhé směně. Utkání bylo následně ukončeno už po pěti odehraných směnách pro déšť za stavu 6:0 pro Třebíč. Stoprocentní úspěšností na pálce se blýskl Lukáš Malý se dvěma hity, třemi staženými body a jedním vlastním doběhem. „Vydařené ukončení základní části, postup do play-off nejhůř z třetího místa a ukončení smolné série z Hrochy, kterou jsme měli loňskou sezónu,“ pochvaloval si závěr základní části manažer Nuclears Jeffrey Barto. „V základní části jsme zapojili mladé hráče a nyní se již můžeme soustředit na play-off, kde nás čeká dalších dvacet zápasů,“ dodal před TOP 6 hrající manažer Třebíče pro extraligový web.

 

Text k foto …4723, …4731, …4756: Baseballisté Třebíče Nuclears a Hrochů Brno mezi sebou přivítali nadpraporčíka Pavla Eigla z 22. základny vrtulníkového letectva, která pořádá charitativní Běh pro válečné veterány okolo republiky. Zahajovacím ceremoniálem před začátkem důležité extraligové série hráči alespoň takto symbolicky podpořili akci pořádanou na podporu Vojenského fondu solidarity. Pavel Eigl je bývalým hráčem Nuclears, takže mu nedělalo žádný problém postarat se o slavnostní nadhoz v úvodu utkání.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …4812, …4832, …5140: Lukáš Hlouch na nadhozu držel 7 směn šanci Třebíče na výhru v úvodním utkání s Hrochy Brno, když umožnil jen 3 doběhy. Z vítězství se ale nakonec radoval soupeř, který rozhodl dramatickou bitvu až ve druhém extrainningu po téměř čtyřech hodinách hry. Dvěma výhrami v Brně ale Třebíč dokázala strhnout výhru v celé sérii na svoji stranu.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …5174: Dva úspěšné odpaly předvedl proti Hrochům v domácím prostředí také Kamil Pejchal.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …4984: Miroslav Křivánek předvádí na pálce dlouhodobě velmi dobré výkony. V úvodním utkání s Hrochy Brno si připsal další dva hity a hned tři stažené body, ke kterým přidal jeden vlastní doběh.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Exl 2023 TN vs. Hroši
12.05.2023 | Robert
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist