Předsedou dozorčí rady PVS Michal Hroza

blank

V čele dozorčí rady Pražské vodohospodářské společnosti je nově radní pro oblast infrastruktury Michal Hroza. Zvolili ho všichni hlasující. Ve funkci střída Petra Hejmu, který zůstává řadovým členem rady.  

„Mým zvolením do funkce předsedy dozorčí rady naplňujeme koaliční smlouvu tak, jak byla mezi stranami dohodnuta. Její znění, že gesční radní bude předsedou dozorčí rady, pokud je v ní zastoupen, hovoří jasně. Tento krok ale není jen o politické dohodě, má také praktický dopad díky kontrolní funkci,“ říká Michal Hroza.

Klíčový projekt na Císařském ostrově

Jako hlavní prioritu vnímá zahájení celkové rekonstrukce a modernizace stávající vodní linky Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově. Na čistírnu je přiváděno přibližně 96 % odpadních vod z území hlavního města. Ročně vyčistí více než 100 milionů kubíků odpadních vod od zhruba 1,4 milionu obyvatel. V budoucnu se očekává nárůst na 1,6 milionu.

Investiční plán za více než 3 miliardy

„Dále jsem moc rád, že se nám podařilo schválit roční investiční plán na 3,18 miliardy korun. Daří se nám naplňovat vize, jak rozvíjet vodárenskou, kanalizační a čistírenskou síť, které jsou formulované v Modré knize – Studie 2028. V tomto trendu chceme samozřejmě pokračovat. Praha má mimořádně kvalitní vodu a je potřeba udělat maximum proto, abychom si tento vodní blahobyt udrželi,“ doplňuje Hroza.

Scroll to Top