Na skládce nebezpečného odpadu hořely sudy s chemikálií. Všichni zasahující museli k lékaři
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Teplice

Litvínov – V noci z úterý na středu došlo k požáru nebezpečného odpadu na skládce Celio, která se nachází v katastru obce Litvínov. Událost nyní prošetřují kriminalisté. Všichni zasahující byli povoláni ke zdravotní prohlídce.

„Událost byla ohlášena ve středu 17. května před druhou hodinou ráno. Požár byl eliminován poměrně rychle, ještě před příjezdem policie. Momentálně probíhají úkony trestního řízení s ohledem na podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostřední z nedbalosti," potvrdil informaci policejní mluvčí Václav Krieger. Hořelo 15 sudů s dosud neznámou chemickou látkou. Dodal, že všichni zasahující policisté byli povoláni na preventivní zdravotní prohlídku.

Požár potvrdil i generální ředitel skládky Celio Karel Šašek: „Vlivem povětrnostních vlivů, kdy pršelo a foukal vítr, došlo k chemické reakci látky uložené v sudech. My musíme veškerý nebezpečný odpad evidovat a hlásit, takže víme přesně, co v nich bylo uloženo. Nicméně nyní probíhá vyšetřování."

I on potvrdil, že k uhašení došlo velice rychle. „Požár se podařilo lokalizovat ještě před příjezdem hasičů našim zaměstnancům. Skvěle zafungovaly bezpečnostní opatření včetně termokamer. Hasiči po příjezdu ještě sudy zakryly hasicí pěnou. Je to samozřejmě mimořádná událost, nicméně i k takovým dochází a my máme vnitřní regule, jak při nich postupovat," dodal Karel Šašek.

Z hasičských jednotek na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Litvínov, podnikoví hasiči z ORLEN Unipetrol RPA Litvínov a jednotka dobrovolných hasičů města Litvínova. Na informace od hasičů je s ohledem na vyšetřování uvaleno embargo, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan potvrdil, že všichni zasahující podstoupili ve čtvrtek zdravotní prohlídku včetně odběru krve a moči: „To se dělá z preventivních důvodů."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru