InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Hamru se odehrálo oficiální zahájení cyklistické sezóny v Jihočeském kraji

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

HAMR – Setkání účastníků tří cykloturistických akcí naplánovali pořadatelé do Hamru nedaleko Veselí nad Lužnicí. Na tábořišti poblíž jezu na Nežárce se v sobotu 20. května protnuly trasy veselského Jara na Blatech, Třeboňské šlapky a Jindřichohradeckého pedálu. Účastníci jednotlivých akcí byli v Hamru svědky neformálně oficiálního zahájení cyklistické sezóny v Jihočeském kraji. V jedenáct hodin byl začátek, ale nejvíce lidí přijelo v době oběda. To byly stoly na tábořišti hodně obsazené. Na improvizovaném pódiu vyhrávala živá hudba.

Na stánku Jihočeské centrály cestovního ruchu rozdávali z široké nabídky mapy nejen pro cyklo výlety. Všechny mapy nesly logo Jižní Čechy opravdová láska doplněné srdíčkem. Srdce s mottem Jižní Čechy opravdová láska v podobě samolepky mělo mezi účastníky také úspěch.

U stánku Besipu si lidé mohli vzít různé reflexní prvky pro bezpečnost provozu a modrou placku s nápisem: Nemusíme se milovat, stačí se respektovat. Platí to obecně, ale tady je to určené vztahu automobilistů a cyklistů a jejich vzdálenosti v dopravním provozu.

Jaro na Blatech zahajovali ve Veselí nad Lužnicí u občerstvení Hokejka. Veseláci v blatských krojích nabízeli blatské koláčky. Také místostarosta Ladislav Sýkora spolu s manželkou Martinou a další lidmi vyrazili na trasu přes Hamr dlouhou 34 kilometrů. Sýkorovi zvolili klasické kolo. „Na elektrické kolo jsme ještě moc mladí," okomentovala jejich volbu Martina Sýkorová.

U stejného stolu postupně k občerstvení v Hamru zasedli účastníci z dalších tras.

Zdeněk Komzák ze Včelné u Českých Budějovic jel Třeboňskou trasu dlouhou 54 kilometry. Zvolil elektro kolo. „Jaro na Blatech jezdím pravidelně, ale tentokrát jsem si vybral trasu z Třeboně, i když jsem musel do Třeboně dost složitě cestovat. Na začátku června jedeme s partou na Knížecí stolec na Šumavě a pak do Černého dolu v Krkonoších," popsal další plány na kola Zdeněk Komzák.

Účastnice Jindřichohradeckého pedálu byly například Eva Zemanová a Marie Vaňková. Na elektro kolech se vydaly na trasu 50 kilometrů dlouhou. Před dvěma týdny šly obě ženy s dalšími turisty pěšky z Jindřichova Hradce do Malého Ratmírova. Takto postupně po kratších trasách projdou celou Českou Kanadu.

Pro putování na kole i pěšky panovalo v sobotu velmi příjemné počasí. Na účastníky Jara na Blatech čekal v cíli u veselské Hokejky pamětní list a slosování o drobné ceny.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace