Turnovské koupaliště už je plné vody, novinkou objednávkový systém

blank

Město zahájilo přípravu na osmou sezonu provozu koupaliště. Vany v areálu Maškovy zahradu naplnila voda. Návštěvníky čekají novinky. Poprvé sem letos plavci zamíří v pátek 2. června. Uvedl to portál idnes.cz.

„Nejprve se bazén musí vypustit. Vodu v něm necháváme úmyslně celou zimu, protože se tím ochrání technologie, která je na dně bazénu – nepromrzne až na dno, a tím pádem se nezničí potrubí,“ vysvětlil manažer Maškovy zahrady Tomáš Špinka z Městské sportovní Turnov. Následně se na odstranění nečistot použije tlaková voda, vana se omyje kyselinou a pak se dalším přípravkem bazén finálně vyčistí. Napouštění bazénu trvalo pět dní.

„Největší pozornost jsme věnovali opravám tobogánů. Odhadovaná životnost našich tobogánů je zhruba 15 až 20 let, takže se blížíme k polovině. V letošním roce si drobné opravy, údržba, ale i leštění a pastování vyžádaly asi 120 hodin lidské práce,“ uvedl Špinka. Novinku letos chystá gastroprovoz. Bude zde fungovat objednávkový systém, který urychlí vydávání jídel na koupališti. Zákazník si totiž bude po celou dobu hlídat svoji objednávku a na obrazovce uvidí, jestli se jídlo připravuje a je připraveno k výdeji.

Scroll to Top