Tajemství herecké legendy Jaroslava Marvana. Jeho milenka zemřela za podivných okolností

Od smrti legendárního českého herce Jaroslava Marvana v neděli uplynulo 49 let. Naposledy se před kamerou objevil ve filmovém muzikálu Noc na Karlštejně, slavnostní premiéry už se ovšem nedožil. Jaké bylo soukromí nezapomenutelného umělce, jehož role dodnes baví televizní diváky?

Jaroslav Marvan žil ve spokojeném manželství se svou Marií, které neřekl jinak než Márinka. Neměli spolu děti a byli tu jeden pro druhého. Manželka slavnému herci vytvářela rodinné zázemí a dělala pro něj vše, co mu na očích viděla. Šťastné soužití ale netrvalo věčně. Když už se Marvan pomalu chystal do penze, v Národním divadle se zamiloval do mladší kolegyně Aleny Jančaříkové, které bylo o šestadvacet let méně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Slávka Budínová umírala jako multimilionářka. Její jmění bylo odhadováno na 60 milionů korun

Ta z prvního manželství měla dva syny: Petra, který se proslavil jako televizní moderátor, a Tomáše. Mezi Marvanem a Jančaříkovou se rozhořela velká láska a z jejich milostného románku se narodila dcera Alena. Když přišla na svět, Jaroslavovi bylo šedesát.

Rozbitý telefon, roztrhané pyžamo, krev na zemi

Nikdy se sice nerozvedl, ale o holčičku se obětavě staral, pravidelně ji navštěvoval a platil alimenty. Když bylo maličké Alence pouhý rok, stala se obrovská tragédie. Jančaříková byla nalezena ve svém bytě mrtvá. Dožila se pouhých čtyřiatřiceti let. „Oficiální stanovisko bylo, že to byla nepovedená demonstrativní sebevražda. Ale to je nesmysl. Herečka Národního divadla se nesebevraždí demonstrativně v roztrhaným pyžamu. Je tam spousta dalších věcí, měla dost úderů v obličeji,“ popsal v pořadu 13. komnata Tomáš Jančařík.

„V bytě jsme byli za doprovodu policie pro oblečení a byl v takovém stavu, v jakém z něho moji sestru odvezli. Vše rozházené, rozbitý telefon, krev na zemi,“ uvedla Eva Viktorová, sestra zesnulé Aleny. Většina pozůstalých se dodnes domnívá, že šlo o vraždu. Pachatelem podle nich mohl být někdo, kdo vztahu Jančaříkové s prvorepublikovým hercem nepřál. Pravdu už se asi nikdy nedozvíme.

Jediná Marvanova dcera z dědictví nedostala nic

O Alenku a její dva nevlastní bratry Petra a Tomáše se starala babička, která je vychovávala společně s jejich tetou. Marvan svou jedinou dceru po tragické události nepřestával navštěvovat. „O Alenku se pořád dál vzorně staral a dával najevo, že je to jeho jediný potomek. Byl strašně rád, že ji má, byl na ní pyšný. Vídal se v ní. A staral se i finančně. Alimenty platil slušně a včas. Jednou jsem slyšel, jak říká: ,Alenko, ty nikdy nebudeš chudá.‘ Jeho slova se ale bohužel nenaplnila,“ prozradil redaktorovi CNN Prima NEWS Petr Jančařík, Alenin nevlastní bratr.

Z milionového dědictví po slavném herci totiž nakonec nedostala nic. Všechno připadlo Marvanově manželce Marii. Závěť, která měla údajně část majetku přisuzovat právě dceři Aleně, se ze záhadných důvodů nikdy nenašla.

Tagy: