Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

ZábavaZe života

Během tradiční galavečeře Be Charity se vybrala rekordní částka 7.239.500 korun!

Ve středu 17. května se v prostorách Západní dvorany Národního muzea konala již 6. charitativní galavečeře Nadačního fondu Be Charity. Večer zakončilo vyhlášení nádherné částky 7.239.500 korun. V úvodu večera se zakladatelka Be Charity Barbara Nesvadbová svěřila v úvodní řeči, že ještě nikdy nebyla tak nervózní.

„Možná jsem nervóznější, čím jsem starší. Ale myslím, že za to může ta stále větší zodpovědnost za všechny ty osudy, kterým můžeme pomoci právě díky štědrosti a dobrému srdci vás všech, kteří jste se rozhodli s námi strávit tento večer. Nadační fond Be Charity považuje za jedno z nejdůležitějších poselství přímou pomoc, neustálý kontakt a možnost kontinuální podpory osob s handicapem. A díky vám všem, že můžeme tomuto poselství dostát.“

V samém úvodu večera se hostě dozvěděli, že se už během jara vybrala částka 942.000 korun – a to díky dražbě kolekce skic večerních šatů, která vznikla ve spolupráci s československou edicí Vogue a s českými designéry – Liběnou Rochovou, Zoltánem Tóthem, Klárou Nademlýnskou, Tomášem Němcem, Tatianou Kováříkovou, Janem Černým, Hanou Zárubovou, Mirem Sabo a Miroslavou Kohutiatovou a Antonínem Soukupem a značkou La Formela. Ti začátkem roku navrhli skici, podle kterých si dražitelky nechali v průběhu jara ušít šaty na míru – a v nich také na galavečeři Nadačního fondu Be Charity přišly.

Be Charity dlouhodobě podporuje při výběru děl do dražby pražská DSC Gallery, v roce 2023 dražbu vedli pod svým kurátorským dohledem galeristka Olga Trčková a její kolega Edmund Čučka. Do aukce svá díla věnovali Jiří George Dokoupil, ale také jeho kolegové Pasta Oner, Martin Krajc, Lubomír Typlt, Milan Houser, Laura Limbourg, Jan Hísek, Václav Cigler, Krištof Kintera, Josef Bolf nebo Jiří David. Dražily se také prsten Gismondi nebo Váza Rückl či zážitky – např. Privátní koncert pianisty Iva Kahánka, výprava s DSC Gallery za berlínskými umělci či dvě noci v sídle kašmírového království značky Brunello Cucinelli.

Hosty byly opět osobnosti z veřejného a společenského dění, top manažeři a majitelé velkých firem. Během večera vystoupili bez nároků na honorář první sólisté Baletu Národního divadla Ayaka Fujii a Danilo Lo Monaco, zpěvák Richard Müller a klavírní virtuóz Ivo Kahánek. Celý večer excelentně moderovat a dražbu vedl Libor Bouček.

Partnery galavečeře byli Zátiší Catering, Johann W., Obelisk, Chandon, OlmerAD, Les and Flowers, Alca Group a Nejstyl.eu.

Be Charity podpoří…
KONKRÉTNÍ DĚTSKÉ OSUDY
Pravidelná pomoc konkrétnímu dítěti/dospělému, je jednou z nejlepších možností, jak lze zmírnit jejich tíživou situaci, takže pokud víme, že rehabilitace nebo léčebný program pomáhají a je možné ho klientovi pomoci hradit pravidelně, má taková pomoc nejen smysl, ale navíc je určující pro budoucnost daného jedince. V současné době podporuje 92 dětí. Převážná část z nich jsou děti s dětskou mozkovou obrnou narozené předčasně, případně se závažným zdravotním problémem, který se objeví v prvním roce jejich života. Mnoho z nich bojuje s těžkými epileptickými záchvaty. Některé pravděpodobně zůstanou na invalidním vozíku, ale rehabilitace je mohou ochránit před nepříjemnými bolestmi a operacemi, jiné mají šanci, že budou chodit, nebo dokonce v dospělosti vést plnohodnotný život. Část dětí se potýká s handicapem v následku těžkých úrazů.

RODINY DĚTÍ S VROZENÝMI VADAMI SRDCE
Be Charity nedávno začalo spolupracovat se spolkem Srdíčkáři.cz – a to díky uznávanému kardiologovi prof. Janu Markovi, Ph. D., FESC. Pár let před padesátkou vyměnil dětské kardiocentrum v Motole za post v jedné z nejlepších dětských nemocnic na světě. Do Great Ormond Street Hospital (GOSH) v Londýně se soustřeďují děti s nejsložitějšími vadami srdce na světě. Jan Marek zde vede oddělení prenatální a neinvazivní kardiologie. Stará se jak o nemocná srdce dětských pacientů, tak o srdíčka ještě nenarozených miminek, u nichž gynekolog objeví nějakou vrozenou vadu. „Jednou budou k dispozici komerčně dostupné malé ultrazvuky, které si nastávající maminky zapůjčí nebo koupí v lékárně, samy se vyšetří a nález vyhodnotí umělá inteligence,“ předvídá lékař budoucnost diagnostiky vrozených srdečních vad.

UNIKÁTNÍ OPERACE A PŘÍSTROJE PRO VYBRANÁ NEMOCNIČNÍ ODDĚLENÍ
Loni se právě díky daru Be Charity podařilo lékařům ve Fakultní nemocnici v pražském Motole, aby jako první v Česku využili u 32letého pacienta s poraněnou míchou metodu epidurální míšní stimulace. Elektroda uložená v dolní části míchy pod poškozenou oblastí stimuluje svaly dolních končetin, aktivuje je a tím vyvolává pohyb. Díky úspěšnosti primární operace mohli zákrok podstoupit další dva pacienti. Předloni se tu díky podpoře fondu uskutečnila první implantace stimulátoru bránice pacientovi, který byl po autonehodě v roce 2014 připoután na lůžko a dýchací přístroj, po implantaci stimulátoru bránice již zvládne ze 70 procent času dýchat sám, vrací se do své právnické praxe.

I v dalších měsících bude Be Charity pokračovat v podpoře podobně unikátních operací nebo koupě nových přístrojů v rámci svých dlouholetých spoluprací se spinální jednotkou a oddělením dětské rehabilitace Prof. PaedDr. Pavla Koláře, Ph.D. ve FN Motol, s předním odborníkem v chirurgii prof. MUDr. Robertem Lischke, Ph. D., a s Gynekologicko-porodnickou klinikou u Apolináře, konkrétně s perinatologickým centrem Prof. MUDr. Antonína Pařízka, CSc.

PALIATIVNÍ ODDĚLENÍ A ODDĚLENÍ NÁSLEDNÉ PÉČE NEMOCNICE MILOSRDNÝCH SESTER SV. KARLA BOROMEJSKÉHO
Paliativní péče je obor, který se věnuje pokročile nevyléčitelně nemocným. Zaměřuje se na zmírnění závažných symptomů onemocnění, obtížně zvladatelných v ambulantní péči, poskytování komplexní ošetřovatelské péče, psychosociální podpory a duchovního doprovázení. Cílem je udržení maximální dosažitelné kvality života nemocného, podpora pacienta i jeho blízkých v procesu přijetí závažné život ohrožující nemoci. Při terminálním zvratu onemocnění je umírajícímu poskytována komplexní péče a doprovázení. Během pobytu je vytvářen prostor pro přítomnost blízkých osob pacienta, které představují důležité sociální vazby nemocného. Be Charity už oddělení podpořilo koupí polohovatelných lůžek a pravidelnou dodávkou nutridrinků, nebo příspěvkem na canisterapii. Tuto spolupráci bude nadále rozvíjet.

Zdroj a foto: Be Charity

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *