Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pafka prošetřovala policie kvůli „těžce podvyživenému“ Zemanovi. Případ odložila

Autor: dak - 
24. května 2023
14:59

Známý chirurg Pavel Pafko (82) se dostal před dvěma lety do hledáčku policie. Tu na něj poslal prezident Miloš Zeman (78), který mu přitom v roce 2013 udělil metál.S informací o tom, že Pafka prošetřovala po Zemanově oznámení policie a případ odložila, přišel web iRozhlas.cz. „Určitě jsem se nesnažil napadat soukromí člověka. Pokud to tak vyznělo, mrzí mě to,“ uvedl nyní pro iRozhlas.cz Pafko.

Pafko, který byl součástí exprezidentova konzilia během jeho hospitalizace na podzim 2021, přiblížil tehdy Zemanův zdravotní stav pro iRozhlas.cz.

„Byl těžce podvyživený. Jeho hladiny krevního albuminu byly hluboko pod normou a kolegové mu zajistili stravování nejen ústy, ale i přímo do žaludku,“ řekl tehdy chirurg pro iRozhlas.cz.

Video  Profesor Pavel Pafko v roce 2021 o konziliu, které posuzovalo stav Miloše Zemana  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

O pár týdnů později ho pak začala prošetřovat policie. Zemanovi se totiž nelíbilo, že Pafko o jeho zdravotním stavu mluvil veřejně. Podle žaloby se tím lékař měl dopustit trestného činu neoprávněného nakládání s osobními údaji.

Policie ale porušení zákona nezjistila a případ odložila. Sám Pafko se hájí, že se nesnažil napadat soukromí člověka. „Pokud to tak vyznělo, mrzí mě to,“ dodal pro iRozhlas.cz. Žaloba se vztahovala také na ředitele Ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala (69) a předsedu Senátu Miloše Vystrčila (62, ODS).

Video  Prezident Miloš Zeman začal využívat svou novou kancelář  - Blesk - Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 26. května 2023 09:22 )

Cely clanek neni moc srozu­mitel­ny.No­vina­ri doslova napadaji poliitiky, lekare atd no a pak se z toho udela skandal.Ja tomu oprvbdu nerozumim...

Uživatel_5636595 ( 26. května 2023 09:14 )

Neskutečný křivák a lidské dno....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa