Oblastní muzeum a galerie v Mostě připravilo ve výstavních prostorách galerie výstavu Denisy Krausové, jedné z čelních představitelek nastupující generace současných malířek. Pokračuje tak v konceptu, který se snaží představovat výjimečné výtvarníky mladé generace, kteří často nejsou vystavováni v muzeích umění a galeriích, přesto si jejich díla zaslouží naši pozornost.

Denisa Krausová žije a pracuje v Mikulově. Její díla jsou zastoupena ve sbírkách Galerie Klatovy – Klenová, Fait Gallery, Dvořák Sec Contemporary, Sbírka Marek a řadě soukromých sbírek doma i v zahraničí. Do povědomí odborné veřejnosti se dostala velmi brzy. Byla dvakrát nominovaná na Cenu kritiky za mladou malbu, a dvakrát také na cenu NG 333. Krausová skvěle kombinuje kresebnou linku s lehkostí a nenuceností svého malířského projevu. V posledních letech tvorba Denisy Krausové proměňuje, kdy do centra jejího zájmu vstupují organické tvary a motivy. Její dílo je jedním slovem barevné, a to co se týká výrazu, tak i volby výtvarného pojetí.

Srdečně Vás zveme na výstavu Denisy Krausové – Království, jejíž vernisáž se uskuteční 25.5.2023 od 17 hodin. Výstava pak potrvá od 26.5. do 24.9.2023. Otevřeno je denně kromě pondělí od 12:00 do 18:00 hodin, So a Ne od 10:00 do 18:00 hodin. Vstupné je dobrovolné. Další informace a doprovodné programy k výstavě: www.muzeummost.czhttps://www.facebook.com/mostmuzeum/

Foto: Zátiší s jezevčíkem, archiv Denisy Krausové.

(zdroj: Oblastní muzeum a galerie v Mostě, p.o.)