Rekordní výsledky a jubilejní desátý rok na trhu. Skupina CFIG zveřejnila výroční zprávu za rok 2022

Deset let uplynulo od založení finanční a investiční skupiny CFIG, která patří mezi mladé a výrazně rostoucí hráče na finančním trhu. CFIG zakončila minulý rok s rekordním téměř o 30 % vyšším čistým ziskem než v roce předchozím. Rekordní růst následoval také u všech ostatních sledovaných finančních ukazatelích. CFIG se kromě rekordních výsledků může pyšnit také bohatými aktivitami v oblasti společenské odpovědnosti v čele s nadačním fondem, které během deseti let získaly jasnou vizi. Vše je shrnuto ve výroční zprávě skupiny CFIG za jubilejní rok 2022.

Skupina CFIG se vyznačuje aktivitami v odvětví financování, realit, investicemi do zachování českého umění nebo také na poli e-commerce.

Výroční zpráva za rok 2022 je prozatím neobsáhlejším reportem, který skupina CFIG kdy vydala. Obsah výroční zprávy je zaměřen především na představení skupiny a její desetileté cesty, aktivity společenské odpovědnosti, rekordní finanční výsledky, ale také budoucí plány, které jsou obzvlášť zajímavé v oblasti developmentu.

„Výroční zpráva za rok 2022 není specifická pouze svou symbolikou, jakožto jubilejní zpráva za desátý rok působnosti, ale také tím, že v ní představujeme své první developerské projekty, které si troufnu říct, přiblíží Pardubice k modernímu městu 21.století, a to především Bulvár Hradecká.“ komentuje obsah výroční zprávy zakladatel skupiny CFIG Martin Chovanec.

Prezentované finanční výsledky patří doposud k nejvyšším, kterých skupina CFIG za deset let dosáhla. Čistý zisk se zvýšil o 28,9 % ze 75,7 mil. Kč na 97, 5 mil. Kč. Zisk EBITDA činil 187,6 mil. Kč. Jedná se tak o nárůst 42,1 % z loňských 132 mil. Kč. Vlastní kapitál vzrostl o 14,8 % z 369 mil. Kč na 424,7 mil. Kč.

„Deset let za námi a stále jsme nedosáhli svého vrcholu. Rekordní výsledky jsou krásné, ale spokojen s nimi nejsem. Myslím si, kdyby nám do cesty nevkročily externí vlivy ve formě inflace, vysokých úrokových sazeb a další faktory způsobené válkou na Ukrajině a ekonomickou situací na trhu, mohli jsme dosáhnout výraznějšího nárůstu.“ doplňuje k finančním výsledkům Chovanec.

S výjimkou finančních výsledků je výroční zpráva skupiny CFIG důležitá také k představení aktivit v oblasti společenské odpovědnosti, které během roku 2022 získaly ucelenou vizi a tvář. Společenská odpovědnost je v CFIG rozdělena na 4 základní pilíře, kterými jsou nadační fond, sbírka umění, podpora sportu a podpora vzdělání.

„Společenská odpovědnost je velmi důležitým prvkem v naši firemní kultuře. Její základní pilíře reflektují naše přesvědčení, a to od podpory projektů z nadačního fondu až po partnerství se sportovními kluby nebo Univerzitou Pardubice. Vše má své opodstatnění a smysl.“ popisuje důležitost společenské odpovědnosti v CFIG její PR ředitel Daniel Strnad.

Výroční zpráva skupiny CFIG je dostupná online zde.

O společnosti

CFIG je finanční a investiční skupina založena pardubickým patriotem Martinem Chovancem. Nejvýznamnějšími aktivitami se skupina vyznačuje v odvětví financování a realit, investicemi do zachování českého umění nebo na poli e-commerce. CFIG si také zakládá na společenské odpovědnosti, kdy díky svému nadačnímu fondu a partnerstvím v oblastech sportu a vzdělávání pomáhá mnoha subjektům a projektům, které si svou pomoc zaslouží.

Kontakt pro média:

Ing. Daniel Strnad, CFIG

PR ředitel

e-mail: daniel.strnad@cfigse.com,

Klíčová slova ČR-finance-fondy-CFIG

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.