Hlavní obsah

Tyson, wrestler, bitkař. Trio rváčů hnalo Dallas za prodloužením série

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrozil pěstí, zamával ručníkem a ze skyboxu v American Airlines Center pak Mike Tyson pozoroval, jak tým, jehož dres měl na sobě, poprvé v konferenčním finále play off slavil výhru (3:2 v prodloužení). Hokejisté Dallasu odvrátili v sérii první mečbol Vegas, ale pořád to mají nahnuté.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Brankář Dallasu Jake Oettinger ve čtvrtém semifinále Stanley Cupu proti Vegas.

Článek

Ve V.I.P. prostorách texaské arény se sešli rváči. Kromě boxerské legendy i bývalý šampion ve wrestlingu Ric Flair a také otec útočníka Maxe Domiho Tie, třetí nejtrestanější hráč historie NHL (3515 minut). Jestli tím chtěl Dallas ukázat, jak hodlá bojovat, tak se mu to povedlo.

I bez suspendovaného kapitána Jamieho Benna si Stars udrželi naději na obrat, jaký se ve finále konference žádnému týmu v dějinách NHL nepovedl.

„Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Teď si musíme trochu odpočinout," prohlásil střelec rozhodujícího gólu Joe Pavelski. Stars konečně v play off vyhráli v prodloužení, ve čtyřech předchozích případech, včetně dvou duelů ve Vegas, ho nezvládli.

„Když Jamie není v sestavě, čekají se góly od ostatních," přikývl Jason Robertson, který dvakrát srovnával skóre a se čtyřmi trefami je nejlepším střelcem Stars v sérii. „Chce to speciální schopnosti, aby byl člověk takovým kanonýrem," řekl kouč Peter DeBoer o potomkovi filipínské matky a skotského otce narozeném v Kalifornii.

Robertson ukázal svůj um zejména při prvním gólu, kdy nejprve tečoval nahození Miro Heiskanena, následně puk odpinkl z lapačky Adina Hilla a ze vzduchu zavěsil. Dallasu výrazně pomohl i v minulém utkání střídaný gólman Jake Oettinger. Tentokrát měl 37 úspěšných zákroků.

Před čtvrtečním zápasem kapitán Golden Knights Mark Stone burcoval spoluhráče, že musí předvést nejlepší zápas v sérii, protože soupeř zahnaný do kouta bude nejvíc kousat. A to se taky potvrdilo. „Byli lepší, měli větší odhodlání," uznal útočník Jonathan Marchessault.

Vegas ale zatím nemusí panikařit, další možnost ukončit sérii bude mít doma o víkendu. A když to vyjde, zahájí Golden Knights finále s Floridou v T-Mobile Areně v noci na 1. června.

Reklama

Související témata: