26. 5. 2023

Novinka pod lupou: Spy/Master (HBO Max)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Spy/Master
Žánr drama, thriller, špionážní
Stanice HBO Max (Rumunsko)
Premiéra 19. 5. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 48 minut

Kdo?

Tvůrci Adina Sădeanu, Kirsten Peters
Hrají Alec Secareanu, Svenja Jung, Parker Sawyers, Ana Ularu, Laurentiu Bãnescu, Andreea Vasile

O čem to je?

Seriál sleduje týden v životě Victora Godeanu, pravé ruky Nicolae Ceaușescu. Jenže je zároveň dvojitým agentem Západu a nyní musí uniknout dřív, než je jeho identita odhalena. Jeho jedinou šancí je diplomatická cesta do Německa, odkud se pokusí za pomoci spojenců dostat do Ameriky. Nejenže musí unikat rumunským agentům a agentům KGB, musí vše zamaskovat tak, aby jeho rodina nebyla po jeho defekci stíhána.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zajímavá špionážní retro novinka. Je skoro až neuvěřitelné, čím vším si lidé za socialismu museli projít. Tam jste nemohli relaxovat, protože jste nikdy nevěděli, kdo vám dýchá na záda a kdo se rozhodne vás připravit o život malou nevinnou lží.

Zatím nevím, o co hlavnímu hrdinovi vlastně jde. Hraje to totiž na všechny strany, takže zjistit, co si doopravdy myslí, dá docela zabrat. Ale příběh mě zaujal, bavil mě a jsem zvědavá, co bude dál. Obávala jsem se Rumunska jako země původu, ale ve výsledku jde spíše o mezinárodní drama, které propojuje různé názory a taktiky jednotlivých stran.

  • zábavná špionážní podívaná
  • stejné jako jiné špionážní kousky, ono nejde asi vymyslet nic moc nového
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu